"Диана ООД" Прочетете и изкажете вашето мнение.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: "Диана ООД" Прочетете и изкажете вашето мнение.

Мнениеот balky » Сря 12 авг 2009 19:01

moimoimoi написа:колегата има право да се гневи,верно ако са съхранявани правилно ,то нищо им няма на гумите,скоро видях едни новички гуми ама с дот от 2000 година-на външен вид добри,и си бяха доста меки
лошото е че след 1-2 години като реши примерно да ги продаде,кво става- ми те с дот отпреди 5 години :Mr Green Fun , и ходи обеснявай че са карани 2 години само лятото или зимата :talk:

Колега прав си, НО гумата старее и това го знае всеки от НАС. А за това как и при какви условия се съхраняват никой не знае(освен това, което е написано в интернет, от служители на фирмата mhihi ) Честно казано предпочитах да са стояли 2- 3 месеца на слънце отколкото да са на 1,8 години и да не знам при какви условия са съхранявани :012:

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Сря 12 авг 2009 19:26

Товеа намерих току що:

Как може да се определи възрастта на гумите?
Седмицата и годината на производство на гумите са маркирани отстрани. Гума, която е маркирана с 2501 е произведена в 25-та седмица на 2001г. Производителите маркират гумите и за да покажат в коя фабрика са произведени, така че да може да се проследи кога и къде са произведени некачествени гуми. Но вие също може да желаете да проверите кога е произведена дадена гума. Производителите на гуми определят стриктни условия за съхранение на гумите, тъй като качеството им може да се влоши, ако тези условия не се спазват. Към знаците на времето може да спадат пукнатините в страничната област, в следствие на атаките на озона и обезцветяване, ако е имало контакт с определени химикали. Гумите са обогатени със защитни химикали, които се освобождават при огъването на гумата по време на шофиране, като по този начин те се противопоставят на атаките на озона. Едва ли ще забележите следите от атаките на озона, освен ако гумите не са съхранявани добре преди продажбата им. Но ако забележите нещо подобно по време на купуването на нови гуми, проверете маркираната дата и ги откажете, ако са по-стари от 9 месеца.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 12 авг 2009 19:34

за съжаление, колега , сам си си виновен, но бития бит... а относно липсата на коректно отношение - според мен колкото по-голяма е една организация, толкова по-трудно се контролира качеството на работата, а у нас никоя голяма фирма не си и прави труда за това.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 12 авг 2009 19:50

Когато си взимах зимните гуми,ноември месец миналата година,гумите бяха с DOT4208,което ще рече,че са били на няколко седмици.Просто тази марка явно не е от най-купуваните и за това е така.

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Сря 12 авг 2009 19:57

rosen79 написа:Когато си взимах зимните гуми,ноември месец миналата година,гумите бяха с DOT4208,което ще рече,че са били на няколко седмици.Просто тази марка явно не е от най-купуваните и за това е така.

Колега, юркам яко хубавите нови служебни автомобили, било то бусовете или колите с какви ли не гуми, но от тези имам МНОГО ДОБРИ ЛИЧНИ впечатления!! Не на последно място е и съотношението Цена - Качество. Модела е Gislaved Speed 606 Карай с тях и ако Не ти хареса возията на сухо, мокро, комфорта и спирането ела при мен и те водя в ПЪРВАТА кръчма да се напием до ПРИПАДЪК!!!

П.С. Не си търся повод за пиене, просто изказвам свое мнение :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 12 авг 2009 20:01

Може и така да е не знам какви са гумите.Щом ти харесват и си доволен лошо няма.Казвам само,че може други да не са имали.Трябваше да провериш с какъв дот са и тогава да ги монтират.Аз така направих.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 12 авг 2009 20:04

За съжаление тук за повечето неща при покупка очите трябва да са ти на 4, което разбира се не е нормално, но факт. На стари гуми поне outlet отстъпки трябва да има.
Ta исках да кажа не нападайте човека че са го излъгали със стари гуми на цени като нови, като са застояли да ги продават с намалена цена.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 12 авг 2009 20:19

Поради тези причини - чети това. :041:

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Сря 12 авг 2009 20:26

ChimeyJimmey написа:Поради тези причини - чети това. :041:

Колега ти просто си извадил късмет. На няколко пъти и аз бях на косъм да си поръчам гуми така, НО по многото форуми изчетох, че от такива сайтове само гуми със СТАР ДОТ, това беше и причината да се откажа и да се предоверя за последно на Дианата :deal

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Чет 13 авг 2009 8:14

А отделно по европейските борси гумите със стар ДОТ са с много по-ниска цена от новите такива.

Затова всеки си прави сметката, но на продавача излиза най-вярна.

Нали никой не си мисли, че Диана трупа стокови запаси за 3години напред?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”