връщане на стока, но не рекламация?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: връщане на стока, но не рекламация?

Мнениеот yori » Съб 15 авг 2009 10:14

vaskoto1 написа:...
персонала, персоналааааа...не става само с ядене...
професионалисти не се наемат-професионалисти се отглеждат! и никой още не е узрял за тая идея. всеки е велик и безсмъртен шеф и за твойто място чакат още 20 човека и аз съм ти шеф и ти давам хляб-ти така не можеш да ми говориш... това се шири. както и текучеството. което не е нищо добро за всеки бизнес.
ама има още много вода да изтече.
криза ли? малко е! по голяма криза трябва! та да се сетят всички дебелосерковци, че както той ми дава заплата, така и аз си скъсвам задника за него. и трябва взаимно да се уважаваме, а не да си продаваме краставици, защото от това страда и неговия бизнес...

много си прав!

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Съб 15 авг 2009 10:18

groznika написа:
"Купила си вибратор, ползвала го 3-4 пъти и решила, че и е малък. Връща го и вика:
- Ама аз го измих..."

mhihi

:applause: :063: :063: :063:

Има и хора и хора всичко е относително :talk:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Съб 15 авг 2009 14:08

rokoboy написа:Здравейте. Имам едно питане, ако някой може да помогне. Преди 6 дни си купих стока, която сега искам да върна, не защото не работи както трябва (все още си е в опаковката), а просто защото не ми харесва - намерих си такава стока, но по-добра марка и по-добър модел на същата цена. Имам ли право да я върна и да си получа парите обратно?

Една от защитите, които осигурява ЗЗП е в случаите на установено несъответствие на продукта с договора за продажба. Например продавачът е обявил характеристика (дори и устно), която продуктът всъщност не притежава. Не останах с впечатление, че в конкретния случай е налице такова. Потребителят има право на всякаква информация за продукта, отнасяща се до характеристиките, начина на използване и евентуални опасности при употреба, съвместимост при употреба с други продукти, гаранционни условия, срок на годност, цена и начин на плащане и доставка. Но естествено търговецът не е длъжен да предоставя информация за особеностите и състоянието на пазара, какъвто е твоят случай - например да ти каже откъде да си закупиш продукт от "по-добра марка и по-добър модел на същата цена". Все пак живеем в условията на свободна пазарна икономика, в която конкуренцията между субектите е основният двигател на прогреса.

Не намесвайте ЗЗП и КЗП за щяло и нещяло.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 15 авг 2009 14:18

Много модерно стана да се търсят правата на клиента пред търговеца за щяло и нещяло.Все пак всеки сам си носи последствията при неправилен избор на дадена стока или продукт.
Очаквам скоро някой да се жалва че ще връща използвана тоалетна хартия,която се е оказала прекалено твърда.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 15 авг 2009 15:40

vaskoto1 написа:йори, в деня в който търговците започнат честно да се отнасят с потребителя и да му казват очи в очи-това, което аз продавам има тия и тия плюсове и тия и тия минуси-тогава ще спра да се опитвам да ги прееб@вам!
защото заради търговийката и заради стотинките никой в тая скапана държава не може да си изкриви езика и да каже-не знам! не разбирам! това не е хубаво!
компетентни търговци да си виждал наскоро? аз през последните амнайсе години не съм! обикалят с тебе и разглеждат рафтовете-това и сам си го мога! докога ще е нужно да станеш експерт по всеки свой проблем за да го разрешиш?

Васко, не си прав, има и компетентни, момчета и момичета, както ти казваш, обикаляш, oбикаля и той,защото това му е работата, НО има и такива дето ти обясняват.И не си прав за + и -, пример казвам на определен клиент плюсовете и минусите на продуктите, казвам му кой е качествен и опираме до цена,Много обичам въпроса "Търся нещо хубаво и евтино", ми как да му отговоря, кратко и ясно- "имаме и хубаво, имаме и евтино, от кое да бъде?"
А за този закон за потребителя, пак пример, тръгваш за морето и нещо изтраква Пасата(не дай си боже)Нямаш инструменти, спираш до първия магазин за инструменти, харесваш си плащаш и.. поправяш си колата на паркинга, след 1-2 часа отиваш и казваш "ми не ми вършат работа, дайте си ми парите" и кой е преебан в случая, търговеца.
НЕ КАЗАВАМ,ЧЕ НЯМА И КОПЕЛЕТА-ТЪРГОВЦИ.

Потребителски аватар
rokoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokoboy » Съб 15 авг 2009 23:44

Мерси, колеги.
Ако беше нещо дребно, нямаше да се замислям да го връщам, но не е. Така или иначе, то се е видяло, че няма да ходя да се занимавам.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 15 авг 2009 23:47

смятам, че ако го върнеш в търговски вид (оригинална опаковка, вид, да няма износване, надраскване, следи от употреба) ще се навият да го подменят с друга стока. пари едва ли връщат, освен ако не си много редовен клиент.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 16 авг 2009 8:02

В нормалните държави можеш без проблем да си купиш нещо и ако не те кефи си има срок в който да го върнеш.Търговията тука е един голям фарс!Всеки е станал търгаш и предимно прекупува и препродава много малко произвеждат нещо.Три години съм се занимавал с търговия и ми е ясно.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 16 авг 2009 8:13

имаш право да го върнеш в 3 дневен срок като си пазиш бележката/фактурата и е в оригиналния си вид.
след това при ДОБРА воля на търговеца може да ти го подменят с друга стока за същия или повече лев.
ясно е че някога може да имаш проблем с даден продукт и да искаш да го върнеш,
ама я се нареди на опашка сред онези дето само си нямат работа , вадят от магазина нещо покажат го на 2 3 души "виж кво си купих" и го връщат!
случаи като вибратора дето грозника писал ( mhihi ) са доста често срещани и от това страдаш ти като съвестен купувач, я се постави на мястото на търговеца и на ден да ти идват по 5 ей такива вибратора за подмяна?

Потребителски аватар
rokoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokoboy » Нед 16 авг 2009 18:56

:lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”