скиците нямат силата на констативен нотариален акт
айде говори с нотариуса какво ще иска и пак пиши да видим какво ще измислим
Имоти - наследници и узаконяване.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имоти - наследници и узаконяване.
Скиците имат силата на констативен нотариален акт по ЗПСЗЗ - закон за земеделските земи и т.н.Днес бях при кмета на населеното място от където е пра-прадядо ми и познайте - открихме всичките му деца и безброй наследници - кой жив,кой починал, кой в Щатите и т.н.Нотариусите там са отпуска идруг ден ще се срещам с тях.По принцип се отказах от идеята да издирвам десетки наследници, на които не им пука за имотите им, а ще си търся правата по друг начин - законен,разбира се.
По-скоро ще си търсиш интереса, защото правата ако си търсиш ще трябва да се занимаваш с всички наследници. Трябва да се направи обстоятелствена проверка- ще са ти нужни актуални скици и свидетели, които да твърдят, че ти си владял и владееш имота повече от 10 години, ти се грижиш за него, виждали са те да се грижиш за него, никога не са виждали друг да стопанисва имота и не знаят друг да има претенции към имота. Добре е свидетелите ти да са съседи или в близост до имота ти. Все пак и трябва да положиш грижи за имота, хубаво е да му направиш ограда, ако няма и т.н.
Все пак те съветвам, като събереш всички данни за наследниците чрез удостоверенията за наследници да се види кой кога е починал, кои са реалните наследници и по колко им се пада,защото има значение кога са починали, в какъв ред и т.н.- това няма да ти трябва за обстоятелствената проверка, но поне ще си наясно какво на кого се полага и от кого трябва да се пазиш, т.к. има срок след извършването на обстоятелствената проверка, в който може да се атакува.
Все пак те съветвам, като събереш всички данни за наследниците чрез удостоверенията за наследници да се види кой кога е починал, кои са реалните наследници и по колко им се пада,защото има значение кога са починали, в какъв ред и т.н.- това няма да ти трябва за обстоятелствената проверка, но поне ще си наясно какво на кого се полага и от кого трябва да се пазиш, т.к. има срок след извършването на обстоятелствената проверка, в който може да се атакува.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
vessi написа:По-скоро ще си търсиш интереса, защото правата ако си търсиш ще трябва да се занимаваш с всички наследници. Трябва да се направи обстоятелствена проверка- ще са ти нужни актуални скици и свидетели, които да твърдят, че ти си владял и владееш имота повече от 10 години, ти се грижиш за него, виждали са те да се грижиш за него, никога не са виждали друг да стопанисва имота и не знаят друг да има претенции към имота. Добре е свидетелите ти да са съседи или в близост до имота ти. Все пак и трябва да положиш грижи за имота, хубаво е да му направиш ограда, ако няма и т.н.
Vessi здрасти явно си запознат с такива случаи.Имам актуални скици с презаверка от поземл.комисия от 14.08.2009 г ,удостоверение за отстояние(щяло да ми е нужно), имам и партиди на имотите ,в които са посочени точни координати на точките - чупките.С GPS - мога да открия точни размери и местоположение на имотите и да ми издадат геодезистите протокол за това.За свидетели мисля, че няма да имам проблеми и са от селото,само че не съм полагал особени грижи,щото като не е мое не ми се хвърлят пари.А иначе съм единственият който са виждали хора от селото там и никой друг не го е ползвал или стопанисвал поне от двайсет години насам.Удостоверение е безумие да се опитвам да направя,щото буквално са над 30-40 човека,живи,умрели,извън страната, убити във войната и т.н.Имота не е толкова хубав,че да си заслужава толкова усилия, но все пак си е "наш" и искам да имам документ за поне 1дка., да си сложа едно бунгало с ток и вода.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Един съвет от адвокат - не очаквай пълната информация публично във форума 
Все пак питаш как да станеш едноличен собственик на нещо, което не е изцяло твое.

Все пак питаш как да станеш едноличен собственик на нещо, което не е изцяло твое.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:Един съвет от адвокат - не очаквай пълната информация публично във форума
Написаното от Вас ме ориентира поне малко за дългата процедура,която ме очаква.Амбициран съм ,въпреки че имота е на 110 км. от София и е на "тъпо" място, но пък си е наш и ще опитам.Благодаря на всички,изказали мнения.Ще пиша пак!

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Наех си адвокат, след разговор с нотариус и процедурата е стартирана.Обстоятелствена проверка е възможна в моя случай, стискайте палци колеги! 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги сагата ми приключи - неуспешно.Уж имах сигурни свидетели, но се стреснаха нещо без абсолютно никаква причина и се отказаха.Уплаши ли се от далаверите, които се случват и край.Пък и имотите са на м..ната си и се отказах.Като имам възможност ще си купя нещо малко за отдих.Благодаря на всички Ви. 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
не се отказвай така лесно
свидетели се намират
опитай с други
свидетели се намират
опитай с други
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Освен това, законът позволява свидетелите да бъдат сменени, независимо от това, че имената им фигурират в молба-декларацията.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за добрите съвети, но за момента давам леко назад.Пък и определено за разходите ,които бих направил, ще си купя вила с място,ток,вода и редовни документи.Ако има развитие ще пиша. 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сори за спама, ама не се ли пише Озаконяване?
Последна промяна от Pichaga на Пон 19 окт 2009 12:42, променено общо 1 път.
Причина: узаконявам се пише
Причина: узаконявам се пише
Върни се в “ОФФ-Топик - други”