.. последните 10-15г. Витоша се управлява от банда брадати и некъпани неудачници /лично мнение/ .. смело се нарекоха "Зелени патрули" .. но аз освен да се возят с джипове и да си организират оргии по хижите .. друго не съм видял да правят .. за мен най-фрапиращо е това .. че когото преди 7-8г. се надигна вой за нашествието на бръмбарите корояди и се предложи да се започне санитарна сеч .. те блокираха абсолютно всички опити това да стане .. резултата е видим за всеки качил се на Витоша .. огромни пространства .. които сега са изсечени .. скиор съм .. от 1983г. .. турист съм бил винаги .. мога да се похваля .. че няма осемхилядник в Бг .. на който да не съм се качил ..
.. Витоша е богатство .. а не се оползотворява .. всичко на нея е или от времето на Алеко /Константинов/ .. или от последния ни напън да се вземе зимна олимпиада в началото на 80-те .. ходил ли е някой скоро до Конярника .. пътя след няколко години ще е вече непроходим .. и като стана дума за Конярника .. помните ли от кога не работи пистата там ??? .. а защо .. е на мен са ми разказвали "неофициалната" версия .. защото една нощ някакви брадати пияни типове са унищожили рактрака и електро-съоръжения по влека .. случайно
.. всичко на Витоша или вече е разрушено .. или ще се разруши до 10г. .. няма я майката държава да ни оправя .. няма ли инвеститори .. които да вложат пари .. всичко ще рухне съвсем скоро ..
.. твърдо съм ЗА начинанието .. но във вида .. който ни го обещават .. не във варианта Банско .. не с цената на всичко да се изкарат пари .. не да се сече нова писта за да се добият 100-200 куб.м. мура .. щото е по ХХ000лв. кубика .. или да не се укрепват пистите с години .. през които ерозията работи
говорите за това че щели да се взривяват морени .. ДА .. има нужда .. някой от вас може и да си спомнет .. че през 1986г. на второто лале го направиха .. и стана доста по добре .. не е страшно да се прави нещо премислено и обсъдено ..
.. уф дълго се получи