да съживя тази тема;) аз съм lz1jos. обикновено през деня на R5 или R2.
кали
Има ли радиолюбители ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
токито ми го няма вече, през деня съм на стационар(с един микрон - петела, R2 и 5), скоро ще взема ново радио и тогава ще съм пак мобилна
а R5 е вече до хижа Здравец, над една фурна е антената. беше на Бяла черква, супер база имаше пловдивския радиоклуб в гората, какви лампи сме сменяли там.., ама ни взеха хубавото място.

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
FT 857 на Yaesu си има всичко.Приемник от 100 килохерца до 470 мегахерца.Предавател от 1.8 мега до 470 мега.Като го отключиш и бачка навсякъде.Само мерак и антени да има.Има и концертно радио от 65 до 108 мега.AM,FM,SSB,CW.И всички видове цифрови видове работа.Т.е.които минават през компютър.Барабар с любителска телевизия.100 вата до 50 мегахерца,50 вата на 145 и 20 вата на 430 мегахерца.На промоция в Казанлък излиза сравнително нескъпо.
porko написа:FT 857 на Yaesu ...
Също фен на Yaesu!

Повечето сме малко в "детската градина" и се ширим основно по УКВ-то (както каза LZ1NDI в София предимно на 144.975). Късите вълни са голяма емоция и изживяване, ама и оборудването е по-скъпичко, а за антени в бетонните гета и междублоковите пространаства си е направо приключение.
Аз съм с Yaesu FT-8900R за базова/мобилна станция. Хубавото на това радио е, че мога да си го ползвам и в автомобила и в къщи (имам добро захранване на 16А) . Няколко метра над асансьорната кула на блока съм забил един трибандер Diamond V2000 (50/144/430MHz) и ... София и региона (зависи разбира се колко мощност пуснa) - много добре. На Казанлък миналата година си взех един Super Gainer (Diamond SG-7500) за колата - също много доволен, може би най-добрата автомобилна антена която съм виждал и ползвал. Имам и няколко "токита" (един Yaesu VX-7R, кoeто в същност е по-интересното радио и два Kenwood-a TH-22E, nii - LZ1NDI все ми мърмори да му подарявам/продавам единия, но това си е една наша закачка).
Иначе съм се мераклясал на един iCom - IC7000 ... ама като порасна още малко

- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Имам и аз един Diamond X-50,обаче не съм кой знае колко доволен от тази антена.На двата метра е горе-долу,ама на 70 санта почти я няма.Затова си направих едно петелементно яги и сега тройката я отварям като фурия от Русе.Обаче на двойката какво и направихте-не знам,ама не мога вече да я отварям.По-рано ставаше:)Пък на късите съм с диполи и инвертед вита на покрива на блока.Как съм ги събрал и аз се чудя,обаче за сега работят.Преча само на евроспорта,ама те са го пуснали на 145900.Еми кой им е крив.Тези честоти вече не са за кабелна телевизия.Поздрави за всички.