Познай марката?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 17 мар 2006 12:40

Казват че бил в пъти по добър от Линкълн Континентал от същите години.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пет 17 мар 2006 12:55

w_smith написа:Казват че бил в пъти по добър от Линкълн Континентал от същите години.
Кой го казва тва?Защото ако са руснаците то ние си знаем-нашо лошо нема.А колко до това,че бил произвеждан в пълна секретност,сигурно модела е откраднат от Шевролет или някой друг американски "шлеп" затова са го крили -да не плащат патент може би.

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пет 17 мар 2006 12:57

[quote mhihi : :weep: :weep: :weep: :weep: :weep:[/quote]

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 17 мар 2006 14:28

w_smith написа:Казват че бил в пъти по добър от Линкълн Континентал от същите години.

Линкълна е доста по-евтин и е не е от най-здравите. Най-малкото зила е доста по-бърз и по-мощен :wink: Вярвам на 100% че зила е по-добър.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пет 17 мар 2006 15:23

Spunky написа:

Линкълна е доста по-евтин и е не е от най-здравите. Най-малкото зила е доста по-бърз и по-мощен :wink: Вярвам на 100% че зила е по-добър.
За по-здрав съм съгласен даже и по-мощен ,та нали "ЗиЛ"-ове има самосвали,бетоновози,влекачи,кранове,цистерни :lol:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пет 17 мар 2006 16:01

а за тоз зил конкретно не знам, но ше си позволя малко да се отклоня в защита на братушките ...

... та преди време си бъбрих с един стар и доста мъдър човек, който беше доста в час с темата и когато стана дума защо такава велика нация (поне за мен) толкоз години наред не прави "пипнати" коли ами дори за взаимствали/крали от западни марки ...

... и какво ми обясни той - това донякъде е така не защото нямат достатъчно кадърни проектанти, дизайнери, инженери и так дале, напротив те имат страхотни специалисти, просто огромна част от тях по време на студената война, пък може би и след това са били ангажирани с далеч по-важните по онова време за СССР военна и космическа индустрия, където мисля те имат доста добри постижения ...

... ако целия този потенциал е бил впрегнат в автомобилостроенето сигурен съм, че сега руските автомобили щяха да имат съвсем друга слава ...

... но ми се струва, че не е далеч времето, когато Русия ще е сила и в цивилната индустрия и тука се сещам за едно малко примерче, което па ептен нема нищо общо с темата http://www.artlebedev.ru/portfolio/optimus/ (за тези, които не го знаят - мисля, че ще е интересно)

... иначе ако се върнем на руските коли ся се сещам веднъж като се качвах до рилските езера тая уазка откъде мина лошо ми стаа - тва друга кола не знам дали ше мое го мине, имайки предвид колко закъсали джипове срещнах по пътя ...

та така

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 17 мар 2006 18:30

ами този автомобил е доказателство, че могат да се правят качествени продукти и в Русия, но на висока цена. Същото е и при корейците, правят страшни бокуци за никви пари, а когато направят нещо качествено цената е като на европеска и японска. Затова и американските коли са такива боклуци - не влагат много средства в разработване, но пък са евтини.
А за сравнение колко модерен е бил този Зил, американски линкълн от онова време с подобен по обем двигател е имал около 140-150 коня, а зила 315. Разликата е огроооомна.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пет 17 мар 2006 20:47

руснаците са доказали че могат да правят ракети за космоса , но коле не...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”