За затъпяването на народа и цените на концертите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Re: За затъпяването на народа и цените на концертите

Мнениеот feersum » Вто 17 ное 2009 11:44

Ценностна система? Ко е туй :shock
Нема, пичове. Деградация е сичкото.

Довечера пък залата за УАСП е пълна. Всички билети се разпродадоха.

Както казваше един шоп, "Мое бензина пет леа да стане, я па че си карам колата".

Няма да сравнявам цени на билети тук и навън, щото и стандарта на живот трябва да сравня, и заплатите, а тая тема е за рев и ужас.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 17 ное 2009 12:00

ISRalien написа:На кино билета е 12 лв за филм, който е бил на премиера преди 2-3 седмици примерно.
Е да, можеш да си го свалиш от замундата.. Ама дали е същото?

Това в кой град? Щото в Арена 12лв е само за предпремиерната седмица (идеята за предпремиера е въпрос на отделна тема, самият израз е някакъв оксиморон) и после си е по 8, да не говорим, че има и по 7 за ранни прожекции. Виж в мол-а тия са малко смешни с цена от 9лв, при положение, че в арена има digital прожекции за 8.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 17 ное 2009 12:03

Щели да идват пак Lord of the Dance..... Щерките ми и двете танцуват от 3-4 годишни, като им пусна един техен концерт, гледат зяпнали, как искам да ги заведа..... Ма 300км до София, още толкоз обратно, там някъде да спим и т.н. Завиждам в това отношение на софиянци, блазе ви :D .

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 17 ное 2009 12:13

ALESYZ написа:Щели да идват пак Lord of the Dance..... Щерките ми и двете танцуват от 3-4 годишни, като им пусна един техен концерт, гледат зяпнали, как искам да ги заведа..... Ма 300км до София, още толкоз обратно, там някъде да спим и т.н. Завиждам в това отношение на софиянци, блазе ви :D .

Е все някой от тия 4 града ти е наблизо 8)

Легендарната танцова трупа на Майкъл Флетли ще гостува за първи път във Варна на 3 юни в Дворец на културата и спорта, на 5 юни ще зарадва с виртуозни танци жителите на Бургас в Операта, след което се отправя към Античния театър в Пловдив на 7 юни и ще завърши обиколката си из България с концерт на 9 юни в София, в зала 1 на НДК.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 17 ное 2009 12:19

Или аз живея в паралелен свят или вие :screwy.Истината е че не хората са глупаци и пропаднали а че нямат тек стинка.Стига глупости-на кой нему се ходи на концерти с извесни изпълнители.Но хората се замислят дали да отидат на театър или на концерт или с тези пари да изкарат 2-3 факани дни от тази е.ана криза.Това е цялата истина-българският народ е крайно беден е има и малък процент които са безкрайно богати.Да живейй демокрацията или анархията,както искате го наричайте.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 17 ное 2009 12:23

И понеже немат стинка целогодишно кафетата са пълни от сутрин до вечер,аре няма нужда :wink:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 17 ное 2009 12:23

xalerrelax написа:Или аз живея в паралелен свят или вие :screwy.Истината е че не хората са глупаци и пропаднали а че нямат тек стинка.Стига глупости-на кой нему се ходи на концерти с извесни изпълнители.Но хората се замислят дали да отидат на театър или на концерт или с тези пари да изкарат 2-3 факани дни от тази е.ана криза.Това е цялата истина-българският народ е крайно беден е има и малък процент които са безкрайно богати.Да живейй демокрацията или анархията,както искате го наричайте.

И аз така мисля

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 17 ное 2009 12:39

kaiser666 написа:И понеже немат стинка целогодишно кафетата са пълни от сутрин до вечер,аре няма нужда :wink:

Излизането ´´на кафе´´ е социален живот,а не културен,нещо смесваш понятията май.
Не може човек да си стои по цял ден вкъщи и напускането на дома му да става само заради ходене на работа или покупки и плащания на сметки.
Все едно някой друг да се изцепи,че видите ли всеки се хвали че вссяка година ходи на море а няма пари за култура.Е всеки си знае как е скатал левчетата за ´´на кафе´´ и ´´на море´´.
Въобще гледането в чуждата паница и осъждането на действията на ближния са добре изразена българска черта.
Пирамидата на Маслоу най-добре изразява последователността на изискваните потребности у човека.Не можеш да очакваш от бедния,болния,босия,гладния и несигурния в утрешния ден да дава пари,които и без това ги няма за духовна храна.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 17 ное 2009 12:44

Kaйзере.. правиш ли разлика м/у "излизане на кафе" което ти струва 2-3-5 лв максимум и ходенето на Lord of the dance, където билетите миналата година бяха по 80-120 лв?
Я сметни: да си искарам семейството "на кафе" ще ми излезе 20 лв.
А да ги закарам на лордовете ще ми излезе около 400
Правиш ли разлика м/у цифрите???

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 17 ное 2009 12:57

scuba написа:Lord of the dance, където билетите миналата година бяха по 80-120 лв?

Имаше и доста под 80 лв със сигурност, защото аз по 80лв купувах и помня, че имаше и по 50, а ако не греша и по 40.

Не знам защо мислите, че в западните страни билетите са без пари. Например концерт на Бон Джови февруари 2010 в Сиатъл струва най-евтино по 217 долара. Билети за R. Kelly този месец в Тампа Бей са по 145 долара, пак най-евтините. Има и по 358, а ВИП са по 637. Та да се върна на Бон Джови - със средна заплата от 3000 долара можеш да си купиш към 15 от най-евтините билети. Тоест в София, при заплата от 800лв, за да купиш пак 15 билета цената трябва да е ~53лв. Да, хората взимат и по 400лв, но и в щатите взимат по 1800 долара (реален пример с моя позната).

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 17 ное 2009 13:01

maxpayne написа:..Та да се върна на Бон Джови - със средна заплата от 3000 долара можеш да си купиш към 15 от най-евтините билети. Тоест в София, при заплата от 800лв, за да купиш пак 15 билета цената трябва да е ~53лв. Да, хората взимат и по 400лв, но и в щатите взимат по 1800 долара (реален пример с моя позната).

Ако Бон Джоуви дойдат тука и билетите са по 53 лв - обещавам ти да купя 15 билета.
Ама все си мисля, че няма да са по 53 лв. Може и да бъркам

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 17 ное 2009 13:06

scuba написа:обещавам ти да купя 15 билета.

или
scuba написа:обещавам да ти купя 15 билета.

?
:mrgreen:

Ами билетите за Депеш за концерта дето не се състоя започваха от 40лв ако съм запомнил добре, тъй че може и Бон Джови да са по 50.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 17 ное 2009 13:08

maxpayne написа:

или
scuba написа:обещавам да ти купя 15 билета.

?
:mrgreen:

.

:lol: :lol: :lol:

Тука пак стигаме до липсата на логика:

Дъпеш на националния стадион - 40 лв
VS
Милена в кирливата Универсиада - 40 лв

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Вто 17 ное 2009 13:16

Ценообразуването си е малоумно, или поне аз не мога да хвана логиката.
Мадоня събира еди-колко си пари предварително от промоутърите, те си избиват после тия пари от реклами и билети. Повечето изпълнители на тоя принцип оперират.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 17 ное 2009 13:21

Хората са бедни...какво очаквате. Има и още нещо. Нашите родни изпълнители явно си знаят, че в залата ще дойдат примерно 500 човека и си правят сметката да покрият наема и да остане некъф лев и за тях. Така се ценообразува билетчето. А на Депеш ще се изипят поне 20-30 000 чиляка. На Мадона примерно 40 000 чиляка. От там идва разликата. Както и с всяко нещо - големите продажби водят до намаляване на себестойноста и съответно по-евтино за шир потребата. Милена си знае, че не може да пее като Депеш ама е принудена да продава билетчетата по 40.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”