Работа в чужбина?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Работа в чужбина?

Мнениеот Ivailo » Вто 24 ное 2009 13:01

Преди време си писах с един норвежец, дето му писах сайт.
Човека водопроводчик, мисля без вишу. Взимаше мисля около 5к ойро.
Каза че като цяло икономиката им кърти мивки.
И каза, че редовно идват студенти от къде ли не на бригада.
Възможно е да се оправиш с английски, голяма част от хората го говорели.
Щом ходят на бригади може да поразпиташ тия фирми, дето се занимават с такива работи, кви са условията и т.н.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 24 ное 2009 13:02

scuba написа:
batmilko написа:е понеже темата на там тръгна - Скуба, как се отива в Норвегия - при сьомгите :?:

трудно. не си за там. А и според мен никога няма да бъдеш готов за там. Както и аз

то май всички не сме за чужбина.искаме големи пари ама хората не ги дават лесно.
използват те като магаре и чак тогава ти дават трохите,който на нас ни изглеждат като хляб.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 24 ное 2009 13:03

scuba написа:
batmilko написа:е понеже темата на там тръгна - Скуба, как се отива в Норвегия - при сьомгите :?:

трудно. не си за там. А и според мен никога няма да бъдеш готов за там. Както и аз
аз не питам за мен, засега нямам намерение да бягам, просто ме интересува принципно какво се изисква?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 24 ное 2009 13:08

Layer написа:...

За съвсем друго говори Милко.
водолазната работа на развъдниците с риба в Норвегия е много рискова, тежка физическа работа. Не всеки, който е влизал под вода може да се оправи. За тва байМиле - седи си на гъза тука

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 24 ное 2009 13:19

Нали знаете, че в ЕС също е криза и положението с работата е много зле. Аз се върнах в 1ви клас за една година.
Имай в на предвид, че изискват доста документи/разрешителни/регистрации и визи за работа в УК. Та хубаво да питаш преди да пратиш CV.

http://www.jobcentreplus.gov.uk/Interne ... tialise.do

п.п. Бъдете внимателни с обявите от www.gumtree.com . Доста измами стават в този сайт.
Поздрави.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 24 ное 2009 20:05

Верно Е колегата е прав за ГъмТрий.... Масово е пълно с измами в обявите за мотоциклети(там ровя редовно)

Я някой ако е запознат верно за бачкане в Скандинавията(Швеция,Норвегия) да сподели моля.Много апетитни икономики са това.Страшен Стандарт

Сега се зарових за тези бригадки-заплащане 2 евро на час за Норвегия :screwy .Та аз взимах 10-12 в Италия дето е най циганската държава баси

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 26 ное 2009 8:28

Скубич истината е една: тежко е навсякъде :| вече не е това което беше преди години, така че дупе да ни е яко за следващите оставащи ни години :bishop

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 09 дек 2009 6:02

scuba написа:Момци... явно в тая държава нещата не вървят... Гледам обявите за работата от която разбирам и мога да върша.. И като гледам какви заплати обещават, имам чувството че ми се подиграват... Та за тва реших да си търся нещо в странство...Обаче като гледам какво търсят в странство - очевидно е, че не го владея. Не мога да бъда курва (компаньонка), не съм лекар, заварчик също не мога да бъда. А ягоди не ми се берат.. Та питам.. Има ли някъв сайт в който мога да си потърся НОРМАЛНА работа, като комп.дизайнер или предпечатар?
Или чужденците наистина тъсят от нас само курви, заварчици и арматуристи

Ето ме мен, нито съм курва нито заварчик :shock

Живот и здраве от началото на следващата година ще се отворят много хубави места.
Харесай си някоя страна влез в джобс.бг там на едно място имаше всички симилър сайтове като джобс бг и почни да пускаш обяви.
Успех в странство колега.
Аз лично вече съм си намерил моя си дом и местенце на живот и вече дори като се връщам в България - казвам отивам за малко и се връщам в къщи в северна америка. :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”