Толерантност на пътя и помощ от колеги...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Re: Толерантност на пътя и помощ от колеги...

Мнениеот stan4o_mc » Пет 18 дек 2009 16:55

В града спирам, ако не бързам много и ако не е на централно място. Ако колата е с регистрация от друг град - спирам почти винаги. Извън града го намирам за задължително. Случвало ми се е да закъсам в стара планина, без телефони и без храна. Ако не бяха добрите хора дето спряха да ни помогнат - голям щях да го ям. Още от хлапе дето не стига волана, пътувайки с дядото или бащата, съм видял, че винаги се спира при нужда и винаги се дава светлинен сигнал за ченгета и се цъкат аварийки за благодарност.
Както казва един колега: Живота е сУрав и кУрав - тряаа си помагаме.

Евала на колегите, които са дали рамо, това дали са от форума не е от значение

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 18 дек 2009 17:34

понякога :roll:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 18 дек 2009 21:58

Ако колегата ми позволи искам да споделя една случка от днес. Както всеки ден минавам по А. Сахаров. Като никога имаше доста сериозно задръстване. С хубави зимни гуми съм, но явно това, че е мост си оказва влиянието и след поредното спиране не успях да потегля. Качих оборотите и мазалото стана по-голямо. Колеги от едно Audi слязоха аз ги видях вече като бяха отзад и ме бутнаха. Не успях да им благодаря понеже трафика беше доста сериозен и не вървеше пак да спра. Цял ден се чувствам гузно от това. Пожелавам на пичовете много здраве и винаги да има кой да им помогне, също както помогнаха на мен! А аз от своя страна няма да подмина както до сега колега в беда.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Съб 19 дек 2009 10:04

Много хубава тема! Радвам се, че все още има ХОРА! :да:

В 90% от случаите спирам и винаги 100% внимавам в обстановката - очите на 4 е меко казано, защото има много галоши, които злоупотребяват с доверието и добрината на хората.

Бъдете колегиални и винаги едно на ум :!: :idea:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 19 дек 2009 10:29

Миналата година с един приятел закъсахме на Витоша на няколко места.
Веднага спират хора, помагатевала на всичките, смях става - веселба, няма лоши чувства.След 200 метра ние спираме, помагаме, една година с един приятел закъсахме на Петрохан по пътя за кулата. 4 часа ринахме, не може да извадиме колата, няма ни гсми ни интернет, накрая вече по тъмно отидохме до една хижа, дойдоха трима души и извадихме колата за 3 минути. Понякога една ръка да се удари значи много.

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Съб 19 дек 2009 12:51

Евала на колегите! Винаги колато видя колега който има нужда от помощ спирам и помагам с каквото мога. Дори се е случвало с мойта въшка да дърпам и микробуси :oops: А мен един пъм ме вадиха от една преспа която беше в канавката заради моя акъл(Сигорно щях там и да си изгния ако не бяха те, пък и както бях с приятелката и само предния капак на колата се виждаше :D) ... После се почерпихме по една бира и мезе, и до ден днешем сме си приятели с пичовете(3ма бяха) и си ходим на гости :) Все още има ХОРА на които може да разчиташ поне малко когато си в беда! Още веднъж ЕВАЛА на такива хора и Господ да им дава много здраве и късмет!!!

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 19 дек 2009 13:55

абее аз честно да си кажа, няма да спра да помогна. може би не и в българия. всичко можеш да очакваш тук. както и не спирам извън града на полицаи или закъсали, стопаджии и тн. никакво спиране, българите сме гадно племе и не се знае кой какво ти мисли. такива времена са...
може и да ме нападнете, ама си казвам честно.

Потребителски аватар
sharko_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharko_11 » Съб 19 дек 2009 14:27

чак и на полицаите :dontknow: аз като видя vw club сякаш виждам моито семеиство :D

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Съб 19 дек 2009 14:53

sharko_11 написа:чак и на полицаите :dontknow: аз като видя vw club сякаш виждам моито семеиство :D

На колеги с други марки автомобили не би ли спрял да помогнеш?!? :shock

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 19 дек 2009 15:00

sharko_11 написа:чак и на полицаите :dontknow: аз като видя vw club сякаш виждам моито семеиство :D

веднъж като се връщах от морето искаха да ме спрат преди стара загора, но се свечеряваше и не спрях. знаеш ли какви са, въпреки че си бяха истински с опел патрулка. ама така съм преценил - така съм направил.

а сега след последните новини още по-малко ще спират, на страха очите са големи. особено на магистрали.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Съб 19 дек 2009 17:01

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Съб 19 дек 2009 18:54

градско съм склонен да помогна ,НО извън според преценката сега всякакви ги има по пътищата.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Нед 20 дек 2009 19:03

И аз днес спрях да помагам на един, а той бил спрял да сере, баси ситуацията беше.....

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 21 дек 2009 8:12

Аз пък на скоро си купих кабели, дебели кат корабни въжета :wink: и що благодарност съм "изкарал" с тях. :drunk
Сега в студа и снега е невъзможно да запалиш, ако някой не ти даде ток. Учудва ме обаче реакцията на хората, когато им кажа: "Колега , ако няма ток , кабелите са в багажника" . Повечето ме гледат странно :shock :? като, че ли очакват да им искам нещо в замяна (хем, че онзи ден пуснах на една руса кака ТОК, и ме налегнаха неблагочестиви мисли ) mhihi
Абе с 2 думи, и от двете страни не сме "дорасли" за взаимопомощ :kissy:

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пон 21 дек 2009 10:36

assd написа:абее аз честно да си кажа, няма да спра да помогна. може би не и в българия. всичко можеш да очакваш тук. както и не спирам извън града на полицаи или закъсали, стопаджии и тн. никакво спиране, българите сме гадно племе и не се знае кой какво ти мисли. такива времена са...
може и да ме нападнете, ама си казвам честно.

И аз смятам като колегата, но на стоп палка спирам винаги, въпреки че наистина не знае човек какви са особено след последните изпълнения по пътища и магистрали.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”