Проблем с комин на съседи.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с комин на съседи.

Мнениеот Supawiza » Чет 24 дек 2009 10:48

Колега отиваш и пробваш с добро да се разберете ако ли не обръщай другата страна на листа.
Каза че е метално стъклена конструкция,вземаш една прашка и вечер по оранжерията гледаш никой да не те види разбира се.
Знам че много хора ще ме опрекнат :screwy но понякога се налагат и такива мерки!

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 24 дек 2009 10:59

наистина пробвай първо с доброто. нали колега е :roll:

Потребителски аватар
Steffan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Steffan » Чет 24 дек 2009 11:34

Със вентилации и комини се занимава ХЕИ. Можеш да пуснеш жалба там. Аз лично се занимам с вентилации и норматива е въздуховода де е мин 2м над билото на покрива или поне над последния прозорец на околните сгради. Другият норматив е въздуховода да се съобрази с аеродинамичната сянка на сградите около него.
Това с жалбите незнам до колко ще свърши работа, но моя съвет е да удължите комина с колкото метра е възможно(2-4), като го анкерирате за твоята сграда. Най-евтино е поцинкована ламарина. Като пари и помощ от комшията не очаквай - все пак си в БГ. Ако комина е на 1,2 метра от твоята сграда вече е сложно и само жалби, боища и кървища.
Успех

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 дек 2009 13:11

Е колеги като минат празниците ще говорим с тях, че сега не ми се занимава. Ама какви боища и кървища. Трошеници и глупости. Тука не е както е в останалата България и се разбираме човешки по принцип. :wink: :lol: Институциите са като много краен вариянт. Мерси. :wink: :drunk

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 24 дек 2009 13:18

Ако не се разберете с добро, проверка от ДНСК - Незаконно строителство. От ХЕИ и т.н. Повярвай, има резултат. И със сигурност комин или вентилация трябва да са над покрива на сградата.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Чет 24 дек 2009 18:53

black` написа:Е колеги като минат празниците ще говорим с тях, че сега не ми се занимава. Ама какви боища и кървища. Трошеници и глупости. Тука не е както е в останалата България и се разбираме човешки по принцип. :wink: :lol: Институциите са като много краен вариянт. Мерси. :wink: :drunk

Ако това което си написал за разбиране по човешки е вярно то изобщо нямаше да се стигне да пишеш тема за решаване на проблема тук!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 24 дек 2009 22:05

Според мен целта на темата е, колегата да разбере дали има нормативна уредба за справяне с проблема, с която да си услужи в спора с комшията. Ако не е наясно и отиде с думите "айде дигни го малко тоя комин", оня най-много да му каже "съди ме", като разчита на непознаването на правата у хората.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 25 дек 2009 0:28

Steffan написа:Със вентилации и комини се занимава ХЕИ. Можеш да пуснеш жалба там. Аз лично се занимам с вентилации и норматива е въздуховода де е мин 2м над билото на покрива или поне над последния прозорец на околните сгради. Другият норматив е въздуховода да се съобрази с аеродинамичната сянка на сградите около него.
Това с жалбите незнам до колко ще свърши работа, но моя съвет е да удължите комина с колкото метра е възможно(2-4), като го анкерирате за твоята сграда. Най-евтино е поцинкована ламарина. Като пари и помощ от комшията не очаквай - все пак си в БГ. Ако комина е на 1,2 метра от твоята сграда вече е сложно и само жалби, боища и кървища.
Успех

от по горния текст , не ми изглежда да си специалист :roll:
я си представи 2 блока на по 7 етажа и между тях къща със сутерен и етаж отгоре ... баси комина трябва да има според теб :screwy :063:
Както казах , закони за комини няма , 50см над билото , но чрез ДНСК можеш да му изравниш оранжерията със земята , според мен е 100% незаконна

ПП: само не се заблуждавай от такива писаници и небивалици като по горното...
:beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”