Питане за Xenon
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Питане за Xenon
Колега Momot не искам да се заяждам, но ако твоят ксенон свети толкова добре колкото си и грамотен, то моля те свали го и го изхвърли в контейнера пред блока. Подкрепям колегата ABSOLUT, произволното монтиране на тези ксенони е като неправилно поставени пътни знаци, несъобразени с конкретния пътен участък.Кога най-накрая българина ще порасне и осъзнае, че не е сам на пътя и богопомазан 

- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Айде и аз малко да се включа. Има разлика дали ще сложиш ксенон на рефлекторен фар или на ксенонов фар. Карам в момента Голф 4, чийто фабрични фарове се водят ксенонови (предното стъкло на фара не е оребрено, което не разсейва ксенона). Докато напримерно ако сложиш ксенон на Пасат 5 (фара отпред е оребрен) то голяма разлика първо няма да има, и второ оребреността ще разсейва светлината и оттам идва и заслепяването.
и като сложите ксенон, регулирайте фаровете си (15лв струва все пак)
и прочетете малко за ксенона, действието му и т.н. и даже за изискванията една кола да има ксенон, даже и не фабричен!
и като сложите ксенон, регулирайте фаровете си (15лв струва все пак)
и прочетете малко за ксенона, действието му и т.н. и даже за изискванията една кола да има ксенон, даже и не фабричен!
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Тъпото е, че от такива самоделни фарчета мрът невинни хора. Утре може и ТВОЕТО дете да бъде заслепено от някой като ТЕБ и да пукне
там на пешеходната пътека и тогава да се сетиш за ей тая темичка тук и да се проклинаш че си бил "ЗА" слагане на тъпия недодялан присаден ксенон...Ама на Ганьо мозъка му като "Русенско варено" и си вика: "Абе тоя па келеш ше ми говори, я да си е***а мамата, на мен няма да ми се случи"...
Хора, разберете, че трябва сами да се осъзнаеме. Аз имам пари ей сега да сложа ксенон за 600 лева и да ми е много кеф вечер и да не ми пука, ама като се сетя, че заслепения от мен, може тъкмо в мен да се изпраска и да ме утрепе... не си ли го мислите, а? Или това дето го дават по новините и го гледате всеки ден, дето загиват млади хора на пътя и цъкате с език, вас няма да ви достигне нали??? Дано не се случи и на вас, че този начин на осъзнаване е най-тъпия и закъснелия. Да сте живи и здрави, карайте си тунингованите бегачки за 3000 лева и сипвайте газ за 3,40, щото имаш общо 5 лева а тряя и кафе да пиеш... Тц тц тц, мани че се издразних...

Хора, разберете, че трябва сами да се осъзнаеме. Аз имам пари ей сега да сложа ксенон за 600 лева и да ми е много кеф вечер и да не ми пука, ама като се сетя, че заслепения от мен, може тъкмо в мен да се изпраска и да ме утрепе... не си ли го мислите, а? Или това дето го дават по новините и го гледате всеки ден, дето загиват млади хора на пътя и цъкате с език, вас няма да ви достигне нали??? Дано не се случи и на вас, че този начин на осъзнаване е най-тъпия и закъснелия. Да сте живи и здрави, карайте си тунингованите бегачки за 3000 лева и сипвайте газ за 3,40, щото имаш общо 5 лева а тряя и кафе да пиеш... Тц тц тц, мани че се издразних...
Последна промяна от fantomasss на Вто 05 яну 2010 23:08, променено общо 1 път.
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
yeti123 написа:Айде и аз малко да се включа. Има разлика дали ще сложиш ксенон на рефлекторен фар или на ксенонов фар. Карам в момента Голф 4, чийто фабрични фарове се водят ксенонови (предното стъкло на фара не е оребрено, което не разсейва ксенона). Докато напримерно ако сложиш ксенон на Пасат 5 (фара отпред е оребрен) то голяма разлика първо няма да има, и второ оребреността ще разсейва светлината и оттам идва и заслепяването.
Абе и така не е, защото имам френд с Деу Ланос, на което фара е с чисто прозрачно стъкло и е със ксенон, е карал е зад мен е не го издържах и му звъннах по телефона. Той си ги свали максимално , но мен пак ми светеше все едно не ги беше свалил, а ако е насреща ми -ужас.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Не, по-вероятно е да се блъснеш, защото почти всички коли са с нерегулирани фарове и нестандартни крушки, а твоите фарове светят като свещички и нищо не се вижда. Смислено би било ако всички минават под ножа - задължителен реглаж и заводски крушки. При тая ситуация в момента или и ти светиш силно, или нищо не виждаш и всички те заслепяват.
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето,хората си имат закон и сгащят ли с неподходящи фарове с ксенон - увисваш...
http://www.dft.gov.uk/pgr/roadsafety/drs/hidheadlamps
сърбал съм попарата на английските куки,няма оттървия

http://www.dft.gov.uk/pgr/roadsafety/drs/hidheadlamps
сърбал съм попарата на английските куки,няма оттървия
- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
Еми значи решил съм твърдо да взимам, но като взема задължително ще се направи и реглаж на фаровете... За сега съм се спрял на 6000к 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно е че си трябват фарове с лупи както и да са регулирани измислените ксенони. За сметка на това аз пък ще си вдигна халогените в небето като минат мъглите.
При добре направени фарове нито една кола отсреща не трябва да присветка за заслепяване. Явно само тука не е така и гоним гаргите по дърветата с измислени китайски ксенони на коли които струват почти колкото тях. Сини лампи по пръскалките. Мигащи капачки по гумите. Червени габарити. Бели стопове и секви цигании от тоя род... 
Дано скоро наистина се регламентира по някакъв начин тая селиния, че всяка втора кола ме заслепява с измислени китайски ксенони, ще почна да карам само на дълги вече.

Дано скоро наистина се регламентира по някакъв начин тая селиния, че всяка втора кола ме заслепява с измислени китайски ксенони, ще почна да карам само на дълги вече.

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Golfer_pz написа:Еми значи решил съм твърдо да взимам, но като взема задължително ще се направи и реглаж на фаровете... За сега съм се спрял на 6000к

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз си изпатих от един VW Sharan с ксенон, който кара зад мен близо 10 километра. Беше моделът от 2002 година с прозрачните стъкла на фаровете. Просто ослепях от това светене
Даже си мисля, че тези фарове с прозрачните стъкла много повече заслепяват от другите с релефните стъкла-рефлектор. Скоро и тук може да стане като в някои държави. В Гърция пишели актове за подобни присадки по фаровете. Моята кола пък трябва да я спрат от движение ако въведат по-строгите закони за фаровете на автомобила, понеже са си самоделки, надявам се поне да не заслепявам насрещните, доколкото съм гледал при реглажа на фаровете си светят нормално без да заслепяват.

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
fantomasss написа:Тъпото е, че от такива самоделни фарчета мрът невинни хора.
Да, aftermarket ксеноните са проблема на българските пътища. Тва регистрации РК и ВР дето не спазват правилника или А8 и Х6 дето си изпреварват в насрещното, те изобщо ама изобщо не са проблем.
За фабричните ксенони имам впечатления, че като попадне светлинния поток от лупата право срещу теб дори и за миг и просто спираш да виждаш за 2-3 секунди. Най-често става на завоите, при неравности и т.н. Освен това съм чувал как в балкан стар като си поръчаш ксенон и ти слагат една добре известна на бг пазара марка, която имам и аз и която всеки може да си сложи. Та колко са фабрични "фабричните" ксенони...
Единственият проблем според мен идва от нерегулираните фарове - и с обикновени крушки да си като светят на нивото на лампите на Васил Левски...
Golfer_pz написа:Еми значи решил съм твърдо да взимам, но като взема задължително ще се направи и реглаж на фаровете... За сега съм се спрял на 6000к
регулирай ги и няма да заслепяваш никой
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
santo traficante e твоя човек

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Само , ако видите колко глупости изписахте
...фаровете са обикновени , кристални и такива с лупи, никакви оребрени , диамантени, релефни ,прозрачни ,ксенонови, матови и т.н.
А относно фабричния ксенон,понеже изписахте доста, има ли кола ,която излиза сериино с фабричен ксенон на фар различен от този с лупата???- НЕ
А на колко коли се доплаща за тази екстра "фабричен ксенон" на кристални фарове???/както каза колегата-от така позната ни марка
/-НА ДОСТА
А колко от вас са си регулирали фаровете след ксенона, а колко въобще са си направили труда да си регулират новите им "тунинг фарове, ейнжъл айс-и "и т.н.-МАЛКО
Щях да забравя ,моля ви не си мислете , че като сложите китайските фарове с лупи/задължително ейнжъл айс/ и ксенон , вече имате фабрична ксенонова система
Колеги просто си регулирайте фаровете, а после слагайте каквито крушки искате!/повярвай те и халогенните крушки могат да заслепяват ,така както и фабричния ксенон
/

...фаровете са обикновени , кристални и такива с лупи, никакви оребрени , диамантени, релефни ,прозрачни ,ксенонови, матови и т.н.

А относно фабричния ксенон,понеже изписахте доста, има ли кола ,която излиза сериино с фабричен ксенон на фар различен от този с лупата???- НЕ
А на колко коли се доплаща за тази екстра "фабричен ксенон" на кристални фарове???/както каза колегата-от така позната ни марка

А колко от вас са си регулирали фаровете след ксенона, а колко въобще са си направили труда да си регулират новите им "тунинг фарове, ейнжъл айс-и "и т.н.-МАЛКО
Щях да забравя ,моля ви не си мислете , че като сложите китайските фарове с лупи/задължително ейнжъл айс/ и ксенон , вече имате фабрична ксенонова система

Колеги просто си регулирайте фаровете, а после слагайте каквито крушки искате!/повярвай те и халогенните крушки могат да заслепяват ,така както и фабричния ксенон

Върни се в “ОФФ-Топик - други”