Питане за Xenon

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Питане за Xenon

Мнениеот didko » Вто 05 яну 2010 13:44

Колега Momot не искам да се заяждам, но ако твоят ксенон свети толкова добре колкото си и грамотен, то моля те свали го и го изхвърли в контейнера пред блока. Подкрепям колегата ABSOLUT, произволното монтиране на тези ксенони е като неправилно поставени пътни знаци, несъобразени с конкретния пътен участък.Кога най-накрая българина ще порасне и осъзнае, че не е сам на пътя и богопомазан :screwy

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 05 яну 2010 14:19

Айде и аз малко да се включа. Има разлика дали ще сложиш ксенон на рефлекторен фар или на ксенонов фар. Карам в момента Голф 4, чийто фабрични фарове се водят ксенонови (предното стъкло на фара не е оребрено, което не разсейва ксенона). Докато напримерно ако сложиш ксенон на Пасат 5 (фара отпред е оребрен) то голяма разлика първо няма да има, и второ оребреността ще разсейва светлината и оттам идва и заслепяването.
и като сложите ксенон, регулирайте фаровете си (15лв струва все пак)
и прочетете малко за ксенона, действието му и т.н. и даже за изискванията една кола да има ксенон, даже и не фабричен!

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Вто 05 яну 2010 14:21

Тъпото е, че от такива самоделни фарчета мрът невинни хора. Утре може и ТВОЕТО дете да бъде заслепено от някой като ТЕБ и да пукне :bishop там на пешеходната пътека и тогава да се сетиш за ей тая темичка тук и да се проклинаш че си бил "ЗА" слагане на тъпия недодялан присаден ксенон...Ама на Ганьо мозъка му като "Русенско варено" и си вика: "Абе тоя па келеш ше ми говори, я да си е***а мамата, на мен няма да ми се случи"...
Хора, разберете, че трябва сами да се осъзнаеме. Аз имам пари ей сега да сложа ксенон за 600 лева и да ми е много кеф вечер и да не ми пука, ама като се сетя, че заслепения от мен, може тъкмо в мен да се изпраска и да ме утрепе... не си ли го мислите, а? Или това дето го дават по новините и го гледате всеки ден, дето загиват млади хора на пътя и цъкате с език, вас няма да ви достигне нали??? Дано не се случи и на вас, че този начин на осъзнаване е най-тъпия и закъснелия. Да сте живи и здрави, карайте си тунингованите бегачки за 3000 лева и сипвайте газ за 3,40, щото имаш общо 5 лева а тряя и кафе да пиеш... Тц тц тц, мани че се издразних...

Последна промяна от fantomasss на Вто 05 яну 2010 23:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Вто 05 яну 2010 14:24

yeti123 написа:Айде и аз малко да се включа. Има разлика дали ще сложиш ксенон на рефлекторен фар или на ксенонов фар. Карам в момента Голф 4, чийто фабрични фарове се водят ксенонови (предното стъкло на фара не е оребрено, което не разсейва ксенона). Докато напримерно ако сложиш ксенон на Пасат 5 (фара отпред е оребрен) то голяма разлика първо няма да има, и второ оребреността ще разсейва светлината и оттам идва и заслепяването.

Абе и така не е, защото имам френд с Деу Ланос, на което фара е с чисто прозрачно стъкло и е със ксенон, е карал е зад мен е не го издържах и му звъннах по телефона. Той си ги свали максимално , но мен пак ми светеше все едно не ги беше свалил, а ако е насреща ми -ужас.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Вто 05 яну 2010 14:34

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:30, променено общо 1 път.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 05 яну 2010 14:41

Не, по-вероятно е да се блъснеш, защото почти всички коли са с нерегулирани фарове и нестандартни крушки, а твоите фарове светят като свещички и нищо не се вижда. Смислено би било ако всички минават под ножа - задължителен реглаж и заводски крушки. При тая ситуация в момента или и ти светиш силно, или нищо не виждаш и всички те заслепяват.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Вто 05 яну 2010 20:51

ето,хората си имат закон и сгащят ли с неподходящи фарове с ксенон - увисваш... mhihi
http://www.dft.gov.uk/pgr/roadsafety/drs/hidheadlamps
сърбал съм попарата на английските куки,няма оттървия

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Вто 05 яну 2010 21:15

Еми значи решил съм твърдо да взимам, но като взема задължително ще се направи и реглаж на фаровете... За сега съм се спрял на 6000к :roll:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 05 яну 2010 22:08

Ясно е че си трябват фарове с лупи както и да са регулирани измислените ксенони. За сметка на това аз пък ще си вдигна халогените в небето като минат мъглите. :drunk При добре направени фарове нито една кола отсреща не трябва да присветка за заслепяване. Явно само тука не е така и гоним гаргите по дърветата с измислени китайски ксенони на коли които струват почти колкото тях. Сини лампи по пръскалките. Мигащи капачки по гумите. Червени габарити. Бели стопове и секви цигании от тоя род... :screwy
Дано скоро наистина се регламентира по някакъв начин тая селиния, че всяка втора кола ме заслепява с измислени китайски ксенони, ще почна да карам само на дълги вече. :shock

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Вто 05 яну 2010 22:39

Golfer_pz написа:Еми значи решил съм твърдо да взимам, но като взема задължително ще се направи и реглаж на фаровете... За сега съм се спрял на 6000к :roll:

:applause: :да: точно така

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 05 яну 2010 23:00

И аз си изпатих от един VW Sharan с ксенон, който кара зад мен близо 10 километра. Беше моделът от 2002 година с прозрачните стъкла на фаровете. Просто ослепях от това светене :screwy Даже си мисля, че тези фарове с прозрачните стъкла много повече заслепяват от другите с релефните стъкла-рефлектор. Скоро и тук може да стане като в някои държави. В Гърция пишели актове за подобни присадки по фаровете. Моята кола пък трябва да я спрат от движение ако въведат по-строгите закони за фаровете на автомобила, понеже са си самоделки, надявам се поне да не заслепявам насрещните, доколкото съм гледал при реглажа на фаровете си светят нормално без да заслепяват.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 05 яну 2010 23:07

fantomasss написа:Тъпото е, че от такива самоделни фарчета мрът невинни хора.

Да, aftermarket ксеноните са проблема на българските пътища. Тва регистрации РК и ВР дето не спазват правилника или А8 и Х6 дето си изпреварват в насрещното, те изобщо ама изобщо не са проблем.

За фабричните ксенони имам впечатления, че като попадне светлинния поток от лупата право срещу теб дори и за миг и просто спираш да виждаш за 2-3 секунди. Най-често става на завоите, при неравности и т.н. Освен това съм чувал как в балкан стар като си поръчаш ксенон и ти слагат една добре известна на бг пазара марка, която имам и аз и която всеки може да си сложи. Та колко са фабрични "фабричните" ксенони...

Единственият проблем според мен идва от нерегулираните фарове - и с обикновени крушки да си като светят на нивото на лампите на Васил Левски...

Потребителски аватар
SSS666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSS666 » Вто 05 яну 2010 23:28

Golfer_pz написа:Еми значи решил съм твърдо да взимам, но като взема задължително ще се направи и реглаж на фаровете... За сега съм се спрял на 6000к :roll:

регулирай ги и няма да заслепяваш никой

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 05 яну 2010 23:30

santo traficante e твоя човек :deal :!:

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 06 яну 2010 0:13

Само , ако видите колко глупости изписахте :screwy :screwy :banghead:
...фаровете са обикновени , кристални и такива с лупи, никакви оребрени , диамантени, релефни ,прозрачни ,ксенонови, матови и т.н. :bishop

А относно фабричния ксенон,понеже изписахте доста, има ли кола ,която излиза сериино с фабричен ксенон на фар различен от този с лупата???- НЕ
А на колко коли се доплаща за тази екстра "фабричен ксенон" на кристални фарове???/както каза колегата-от така позната ни марка :lol: /-НА ДОСТА
А колко от вас са си регулирали фаровете след ксенона, а колко въобще са си направили труда да си регулират новите им "тунинг фарове, ейнжъл айс-и "и т.н.-МАЛКО

Щях да забравя ,моля ви не си мислете , че като сложите китайските фарове с лупи/задължително ейнжъл айс/ и ксенон , вече имате фабрична ксенонова система :Mr Green Fun

Колеги просто си регулирайте фаровете, а после слагайте каквито крушки искате!/повярвай те и халогенните крушки могат да заслепяват ,така както и фабричния ксенон :idea: /

Върни се в “ОФФ-Топик - други”