дискова херния - помощ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: дискова херния - помощ

Мнениеот Spas » Сря 06 яну 2010 14:31

Bratt написа:Ванка.. аз съм с двойна дискова от 3 години... даже и в момента лежа на спалнята и пиша ;)
Та.. Павел баня е решението ти! или поне за мен е така.. през НОИ и си в джаза ако не искаш да цакаш 50 кинта на ден..

у Враца невролога се казва Д-р Пантеров (в Монтана няма добър такъв). аз съм ходил при него... по-миналата година бях 10 дни на системи, защото хаповете не помогнаха. Сега кат се изправя тия дни - пак при него мисля да ходя... след това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО П. Баня... там ходих преди 3-4 години за 14 дни и след това година не съм усещал нищо... все пак си е до организъм де.. мого мога да пиша за това нещо и нема ми стигнат 3 дни...

ОПЕРАЦИЯ - НИКОГА, или поне не докато има оправия с други методи..

Най-добрия вариант! :) Благодаряние на Павел Баня мога да ходя, да работя, да ... и всичко останало. От 17-годишен имам такова чудо (дискова херния), ходил съм къде ли не, пил съм хапчета по 40 лева (4 броя) и непомага. Павел баня е благославям отвсякъде. Инфо мога да дам много, ако си се запътил натам, също така и да ти кажа, че ако отидеш там, след като минат процедурите, поне още 10 дена ще те боли, това е реакция от минералната вода, но после ще се почувстваш пълноценен човек! Изпитано е, бях там преди 1 месец, не, зашото имах проблем, а защото ми казаха поне през 1-2 години да ходя профилактично, аз не бях ходил 5 години и пак нямах проблем. С колана също трябва много да внимаваш, той трябва да е специален по себе си, спрямо къде е проблема, накое ниво и кой прешлен, иначе можеш още проблеми да се навлечеш! :) Успех

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 06 яну 2010 16:02

idiotchooo написа:

Колега, в коя база си ходил на Павел Баня? Защото ми казаха, че имало няколко.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 06 яну 2010 16:39

Един приятел го закъса и той с дискова херния и беше ходил на доста места.По негови думи най голям ефект имало от процедурите на др-Сливков.Кабинета му е в Ортопедията в кв Горна баня.Момчето беше на легло и едва шаваше сега пак казва че има лека болка но си се движи нормално.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 06 яну 2010 17:31

Здравей Ванко, за много години.
Предлагам ти да си проведеш профилактика. Това няма да те излекува, но забавя процеса и те закрепва, така че да се чустваш добре и ако се пазиш можеш да изкараш доста време без да те тормози.
Предполагам, че си здравно осигурен. От работодателя ти се внасят тези осигуровки в НОИ. От счетоводството на фирмата в която работиш искай да ти издадат документ(уточни че ти трябва за НОИ, те трябва да знаят формата) за това, че през предходните 6 месеца са ти внасяни тези осигуровки. По линия на НОИ всяка година се отделя сума за провеждане на рехабилитационни лечения на работещите в различни балнеохотели в страната в зависимост от заболяването и процедурите, които се предлагат в тях. Тези профилактики са за 10 или 14 дена, зависи от теб колко можеш да си позволиш. Необходимо е да се консултираш с личния лекар(той трябва да ти издаде направление, но трябва да му посочиш конкретно в кой балнеохотел) и специалиста, който те е преглеждал и назначил лечение кои балнеохотели са подходящи за теб. В ел. страницата на НОЙ има списък с адреси и др. информация за тях. Когато си уточнил кои са подходящите места се обаждаш и уточняваш датите на които желаеш да проведеш профилактиката. Остава да оправиш и дните за отпуск.
Това не е безплатно, но сумата която си доплащаш е около 3-4 пъти по-малка(а може и по-малко), ако отидеш без направление от НОИ. Тя включва нощувките, храна и процедурите, които ти се назначават на място в балнеохотела.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 06 яну 2010 17:43

dermeister написа:
idiotchooo написа:

Колега, в коя база си ходил на Павел Баня? Защото ми казаха, че имало няколко.

Базата се казва: "ПРО"ЕАД, на края на градчето се пада и е най-доброто там.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 06 яну 2010 17:44

досега никой не спомена най-простото - сваляне на наднорменото тегло (ако има такова)
Жена ми получи дискова херния при раждане, тогава беше и понапълняла.
Сле като свали 15-на кг да чукна на дърво вече 5-6 години не се е оплаквала - а го беше бая закъсала, почти се бяхме навили на операция.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 06 яну 2010 17:55

колега четеш ми мислите,тъкмо и аз това мислех да пиша,никой нищо не ми е казвал за килограмите,но в момента и аз това си мислех,че ако сваля малко килца ще е по добре,защото в момента съм 110кг.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 06 яну 2010 18:28

vanko_VW написа:колега четеш ми мислите,тъкмо и аз това мислех да пиша,никой нищо не ми е казвал за килограмите,но в момента и аз това си мислех,че ако сваля малко килца ще е по добре,защото в момента съм 110кг.

Отдавна не си идвал по сбирките, ама не съм останал с впечатлението да си толкова много кила. Или я съм крив или си се поотпущил тия неколко месеци :D щом викаш 110 оки си станал.
Между другото тая невеста в Берковица на Райна Македонката дъщеря и не я хвалят много много, но нали шивашкото предприятие е малко клюкарско та ми казаха за някаква жена в Монтана май таксиджийка работила, лекувала ги тия неща. В момента е въпрос на проучване, повече инфо тия дни mhihi

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 06 яну 2010 22:02

Вуйчо ми го беше стегнала яко преди години лежа във МВР болница-пооправи се после си купи един космодиск и сега не го сваля и не се е оплаквал за нещо по-сериозно.Бързо оздравяване ти пожелавам!

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Чет 07 яну 2010 19:00

Има едни колани за еднократна употреба,които се носят 8-12часа и се махат и забравяш за болките,но лошото е че ги има само в САЩ.Казвам ти го от собствен опит с тях,вчера вдигнах един колега с такъв на крака,беше го схванал жестоко кръста и неможеше да мръдне,но след като го сложи вече е без оплаквания и не можеше да повярва,че се е оправил.Изпробвал съм ги и на майка ми,сестра ми и на други приятели и всички са се оправили от тях.Това е сайта на коланите http://www.thermacare.com може да ги разгледаш,ако искаш има различни видове колани-за кръст,врат,лакет,коляно цената им е 10 долара,ако има как да си ги поръчаш от там няма да съжаляваш.Има и за постоянно ползване,които се слагат в микровълновата за 2мин. и се ползват 30мин. /www.thermalon.com/ това са те.Първите са за еднократна употреба.

Потребителски аватар
otnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот otnev » Съб 09 яну 2010 22:39

Здравей колега това тегло го теглих и аз. В началото на ноември в мбал "Света София" ми правиха ДИСКОЛИЗА това е нов метод и доколкото знам май само там го прават. Прави се под пълна упойка и трае около 20 минути, нищо не усещаш после се лежи 4-5 часа. Мен ме "оперира" д-р Мазнейков тя и болницата е и негова. Преди това болката беше ненормална особено сутрин около 4 часа не се издаржаше, и сега има но това си е нищо но докато се възстанови нерва така ще бъде. На сенаториум съм ходил в Банево това е преди Бургас преди 10 години сега комплекса се казва "Свети Мина" и за тия проблеми бех забравил до миналата зима. Сега чакам да пуснат програмата по НОИ и пак ще се ходи. Ако още нещо те интересува питай 0887212439 ми е телефона а аз съм Бисер.

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Пон 11 яну 2010 5:51

Dpop написа:....

Ди, забравИ.. онзи ден научих че засега "ухкаме супата" през НОИ ;).. Те не поемат нищо, поне за момента. Не знам дали пак ще пускат програма.
Така че Ванка, ако мислиш да е скоро, нагласяме се с по 5-6 стотака в джоба, та там ;)

Щрак парата - шор бозата :)

П.П. Гледам че тези "thermacare", за които говори колегата Getoni, ги има и в UK и пише, че се продават по аптеките.
Мои приятели ще си идват от Англия , ама чак за Великден, ако искаш мога да поръчам по-нататък. ;)

http://www.thermacare.co.uk/2_0.shtml

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 11 яну 2010 9:55

стига бе,как така са ги спрели :shock ,то бива държава ама тези вече се подиграват с нас

еми Тони на следващата сбирка кат се видим ще говорим и ще решим кво да правим :( ,а за тез колани ще видим кво да праим

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 11 яну 2010 14:39

Добрите майстори в този форум при сериозни проблеми избягват да дават виртуални съвети ......и са абсолютно прави......същото важи и за виртуалното лечение....
И още нещо....аз за технически съвет питам инженера или механика.....а вие кого питате за медицински съвет??????????

Върни се в “ОФФ-Топик - други”