М-тел .. висока сметка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Re: М-тел .. висока сметка

Мнениеот Luper » Съб 16 яну 2010 0:44

виж това:

Код: Избери всички

не защитавам никой оператор, просто ще обясня техническите причини за възникналите "проблеми", мнението си е мое.
доказването за използването на даден СИМ за даден период от време само с един апарат е елементарно - всяка регистрация в мобилна мрежа, която се препотвърждава при всеки входящ или изходящ разговор се прави с номера на СИМ+номера на телефона (небезизвестния IMEI), информацията за всички проведени разговори на всички абонати се съхранява минимум 6 месеца.

разликата в отчетеното от телефона време на разговори и фактурираното може да се получи както от горепосочения първоначален период на таксуване, така и от неуспешно клипване примерно. случват се грешки и някои модели телефони при отказ на разговора изпращат погрешно сигнал за приемане. освен всичко друго по радиоинтерфейса са налични хиляди смущения и чисто статистически е възможно да е изпратен от викания апарат коректно сигнал "заето", но до централата да е достигнал като "свободно" и да е отчела тарифиращ импулс за викащия абонат.

трета възможност е услугата "гласова поща", която изпраща сигнал "свободно" и дава начало на тарифиране, но ти си затворил телефона и апарата не е отчел проведен разговор.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 16 яну 2010 0:50

Това е от друг потърпевш:
Понеже ЕС наложи разговорите вече да се смятат на секунда, а не на половин минута и цяла минута, както се практикуваше години наред у нас, в МТел е въведена нова такса, озаглавена “изграждане на връзка”.
Редно е клиентът да попита – ако съществува такава такса, защо тогава плащаме месечен абонамент? Той не е ли точно за “изграждане на връзка”? И то постоянна.
Както ни обясни не дотам любезна операторка от отдела за работа с клиенти на МТел, замаскиран зад кода *88, по правилата на новата такса, които не ни е известно да са масово разяснени на населението, тя се прилагала при всеки разговор в роуминг. Скромната цена е 0,504 или малко над 50 стотинки.

Истина ли е-не е ли-дявол знае...

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Съб 16 яну 2010 10:42

Днеска ще отида да приказвам с някой служител в Мтел, дори и при такава такса за свързване ако мивземат по 50 стотинки сметката ми ще падне с доста, защото те ми вземат по 2.59 (или 2.49..) лв, което си е обирджийство за едно свързване.. поне да бях приказвал, нямаше да ме е яд. Друг въпрос ако Нокията ми прави проблем и тя да отчита, че съм се свързал като натискам червеното копче, но пък Нокията е купена от тях с преподписване на договор.. ще питам и ще пиша какво е станало!
Мерси за мненията колеги!
Поздрави,
Веско

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 16 яну 2010 11:13

Колега с М-тел оправяне няма.Един пример-Излизам от България пращат ми ес-емес че цената която ще плащам е 2.99 с ддс да ама като ми дойде фактурата цената на която ми бяха таксували разговорите беше 6.99.Като отидох да се разправям ми обясниха че изпращането на съобщенията ставало автоматично и компютъра нямало как да знае аз на каква тарифа съм mhihi mhihi При положение че ес-емесите че ще плащам по 2.99 си бяха още в телефона ми си платих разговорите по фактура на 6.99.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 16 яну 2010 13:47

мошеници са големи. нямам търпение да ги прекратя скапаните договори, че имам 2 телефона. ама все забравям и вече 3 години ми ги преподписват... ама сега съм си записал кога да си пусна молба.
веднъж докат оси четох разпечатката забелязах че преди да е свършил единия разговор, вече е започнал друг от същия телефон! смятайте си минутите и кога започва, кога свършва и тн. не можаха нищо да ми обяснят, дори там на магазина шефката ли е или каква е смяташе, звънеше и вика еми не знаем, пуснете си жалба... не се занимавах, платих си ама им казах че не всички са толкова глупави!
сега имам на виваком, по-добре са :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 16 яну 2010 14:48

Наи гадният оператор!Ако не ми беше служебен телефона ,досега да съм ги оставил 100 пъти!
Натресоха ми 40 мин. разговор без да съм говорил с човека!

Последна промяна от rokera671 на Съб 16 яну 2010 14:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 16 яну 2010 14:49

Извади подробна разпечатка

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 16 яну 2010 15:38

Barboukov написа:Извади подробна разпечатка

И пет да извадиш все тая.От опит го казвам.Почват да ти обясняват че ти трябва да им докажеш че не си говорил а не те на теб че разговорите си ги провел.На един познат сина му беше заминал за Англия без включен роуминг баща му отиде и му го включи в М-Тел.Като му дошла сметката видял че е водил разговори преди да е вклчен роуминга.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 16 яну 2010 15:41

Нищо чудно. На мене са ми идвали точно от тия сметки за роуминг, без въобще да съм излизал в чужбина даже. Нали живеем до границата и някой си е прикзвал за моя сметка. Естествено си прекъснах договора и почти нищо не платих, без да им се обяснявам много много защо и за какво. Че можеха да лапнат и дървото направо. :screwy Нека те доказват кога съм излизал в чужбина като нямах дори и печат на задграничния паспорт. :lol:

Последна промяна от black` на Съб 16 яну 2010 15:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Съб 16 яну 2010 15:41

rokera671 написа:Наи гадният оператор!Ако не ми беше служебен телефона ,досега да съм ги оставил 100 пъти!
Натресоха ми 40 мин. разговор без да съм говорил с човека!

Най-смотания оператор е GLOBUL...никога повече няма да използвам услугите им! Радвам се, че се отървах от тях след 1 година мъки :011: :011: :011:

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Съб 16 яну 2010 15:43

М-тел са най-големите мошеници замислете се само ако излъжат всичките си абонати 1 000 000 или там колкото са активни с 1 лев от месчната сметка колко прави това?А както знаете един лев никой неможе да го усети в сметката си. mhihi А сега умножете резулата по 12 колкото са месеците колко прави? mhihi Имам на М-тел и на Виваком.М-тел ми дават някакви си 30мин.безплатни не ползвам номера много и като дойде фактурата все има за плащане.Никой не може да ми отговори защо?Виваком са готини плащам им 3лв.на месец и ми дават 300мин към всички във Виваком. :applause:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 16 яну 2010 16:25

Аз също съм много доволен от Vivacom.Много по коректни са от другите два оператора.

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Съб 16 яну 2010 19:25

Колеги със съдействието на познат в Мтел без да се занимавам много той пусна жалба от мое име за преразглеждане на фактурата и каза да следя какво става с жалбата по входящ номер. За Виваком не знам как са.. мислих дали да не мина на глобул, че имам много по-добра оферта предложена от тази скапана на М-тел, но все още не съм, защото приказвам безплатно със семейството.. иначе досега да съм ги махнал!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 16 яну 2010 20:01

black` написа:На мене са ми идвали точно от тия сметки за роуминг, без въобще да съм излизал в чужбина даже. :lol:

Колега, провери дали апарата ти случайно не е на автоматичен режим за избор на оператор и може да се окаже, че без да си усетил си се закачил към гръцки или македонски оператор и си говорил през него без да подозираш.
Подобно чудо се беше случило на мой познат на Калотина, но преди 10 години защото умниците от Мтел нямаха тогава клетка там, а сръбски оператор имаше точно на граничния пункт. Без да подозирая провел няколко дълги разговора и мисля това му струваше около 100 лв. :x
Преди две години имаше даже статия как телефон на почиващ в Каварна се е закачил към мрежата на украински оператор. :shock

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 17 яну 2010 1:10

Тц в случая се касаеше за друго. Просто някой друг е говорил вместо мен през роуминг. Щото телефона и да се е връзвал аз не съм говорил. А и номерата бяха също чужбински. Тогава още нямах приятели в чужбина и нито един чужбински номер. :lol: Но беше много отдавна. Просто констатирам какви преживявания имах с Мтел по границата преди години. Вече нямам такива проблеми с другите оператори. :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”