madcap написа:Значи, ако някой се е занимавал или има някакви познания за система за видео наблюдение ако може да ми помогне :
Трябва ми за наблюдение на тенис кортове, (кой кога играе и по колко време ), карта за 4-ри камери, и камери със зоом, не съм се сблъквал до сега с такива работи, та затова реших да се обърна тука,
намерих една карта за 4-ри камери за 130 кинта, и камери със зоом 250-300 лв. за брой,
Компютър има за тая цел (моя)
Благодаря ВИ още от сега
Не съм спец но съм се убедил в едно: Видеонаблюдението с компютър в един момент идва по-скъпо. Софтуера е капризен. Компютъра има навика да се скапва по-често. Все ще се намери някой умник да го ползва и за нещо друго. Ти си мислиш че минаваш много по-евтино, а не е така. Един компютър с платката струва на 50% спрямо специализиран хардуер за такава дейност, но пък нервите и времето за подръжка са по-високи. Мисля, че когато става въпрос за сериозни неща по-добре се обърни към сериозна техника и изпълнител. Знам, че фирма от типа на http://www.andi-bg.com/ са доста добри в тази област.