подарък за сватба? дайте идея ако обичате

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: подарък за сватба? дайте идея ако обичате

Мнениеот Nikkolay » Пет 23 апр 2010 13:18

картината е малко рискован подарък, защото вероятно не знаеш за вкуса на хората. Освен това може и да няма подходящо място, където да закачат въпросната картина...
Според мен най-добре наистина една 5 литрова нашарена бъчвика с хубава ракия или вино вътре :да:

http://bureto.com/
http://www.cask.hit.bg/gallery.htm

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 23 апр 2010 13:42

Nikkolay написа:картината е малко рискован подарък, защото вероятно не знаеш за вкуса на хората. Освен това може и да няма подходящо място, където да закачат въпросната картина...
Според мен най-добре наистина една 5 литрова нашарена бъчвика с хубава ракия или вино вътре :да:

http://bureto.com/
http://www.cask.hit.bg/gallery.htm

Нали беше въпроса за нещо българско - а картините на Майстора са именно това, което е характерно за нас.... За такава картина става въпрос, а на за нещо ала-авангардистко-ала-шашаво... Това му предлагах на колегата. момичето от което съм купувала, вярно не е било вчера, рисува именно такива копия
А бъчвичката е хубаво нещо, но за подарък на сватба се дава нещо, дето да остане за цял живот. Я си спомнете вашите баби и дядовци - та аз имам още спомен за неща, които баба ми /бог да я прости/ ми е казвала, че е получила на сватбата си.... Сватбеният подарък е нещо, което да се ползва за цял живот, спомен за след 50 години..
А това че на нас сега ни е по-лесно да дадем пликче с пари.... ами акъв ни е живота...

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 23 апр 2010 14:01

Може и да си права колежке. Някоя картина "дубликат" на майстора е хубав подарък. Но пак не сме сигурни, защото са чужденци и може пък и да са падат по по-изчанчените стил ала-драсканици "картини" и именно нашата да не им се вписва в обстановката... Иначе не казвам, че е лош подарък :да:

п.п. Как ти се струва като идея да подариш една луксозна българска готварска книга, само национални рецепти( има такива на руски и английски език, много луксозни, гланцирани, със снимки) или пък също една такава книга само че за българските вина(пак на английски или руски, луксозно издание) + добавка към книгата с вината 4-5 бутилки скъпи нашенски вина от различни сортове :roll:

http://books.google.bg/books?id=hUI7Z_R ... &q&f=false -ето тази имаме у нас, много е интересна

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 23 апр 2010 14:49

плик задължително и някоя шукарийка

ivan tsvetkov

Мнениеот ivan tsvetkov » Пет 23 апр 2010 15:37

RoadRunner написа:Нак`ва хубава картина може би ?

:да:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пет 23 апр 2010 15:46

ivan tsvetkov написа:
RoadRunner написа:Нак`ва хубава картина може би ?

:да:

картина е много трудно да се подарява, трябва много добре да ги познаваш, вкусъ им, дома им

купи им 2 носии

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 23 апр 2010 16:00

:да: По-добре им дайте някаква сума пари, по-добре, че не се знае дали ще им хареса въпросният подарък

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 23 апр 2010 16:17

Колеги, изтървавате момента със сумата пари, с които може да се разполага. Това са само 200лв,=100Е. Мен ще ме е срам да ги сложа в плик и да ги подаря, особено на чужденец с различен от нашият стандарт.

Аз ти давам друга идея. 200лв са една квартира за седмица на морето с хазяи. Но не и хотел бетонен! Сондираш мнение за готини места с готини хора, да изкарат една седмца в Бг. Ще отидат за риба с въдици, вечерта на барбекюто,малко хорце да тропнат, а след това в стаята за правене на момченца. Ако и за себе си отделиш 200лв, ще можеш да бъдеш с тях, по-весело ще им бъде. Пък и малко да почернеят, че там във Финландия слънце не са видели. Транспорта - има чартъри до Бургас, евтини билети, ако се купят сега.
Картината също не е вариянт за отхвърляне.
Възможно е една имитация на хубаво старинно оръжие-сабя.
Да бъде подарък, който да им напомня за България и че там имат добър приятел.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 23 апр 2010 16:31

бял плик с пари :wink:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Пет 23 апр 2010 16:48

Ако си навит за нещо уникално мога да ти помогна :)
Имам позната, която се занимава с рисуване на икони и изработване на най-различни и уникални подаръци.Всичко се прави на ръка.
Ако те интересува мога да те свържа с жената, би ти предложила доста нестандарни неща от типа на декорирана кутия(по твой вкус) за нещо си...картини....стъклени сувенири украсени по хубав начин :) И разни такива нещица ....

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Пет 23 апр 2010 17:06

Хубаво е гостите на сфатбата, да дават само пари, че на младоженците това им е най-важната част от сфатбата. Да могат сами да си изберат какво им трябва. Да не стане така някой неща да се дублират :kissy:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 23 апр 2010 18:41

Night_elf написа:Ако си навит за нещо уникално мога да ти помогна :)
Имам позната, която се занимава с рисуване на икони и изработване на най-различни и уникални подаръци.Всичко се прави на ръка.
Ако те интересува мога да те свържа с жената, би ти предложила доста нестандарни неща от типа на декорирана кутия(по твой вкус) за нещо си...картини....стъклени сувенири украсени по хубав начин :) И разни такива нещица ....

Подкрепям, виждал съм творби от жената, заслужава си!

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Пет 23 апр 2010 20:05

И аз да се включа. Не за да развалям някой от идеите, но предполагам че ще пътуваш със самолет. Не съм много сигурен как ще пренесеш 5 литрово буре с ракия (ракията по-точно). На мен честно казано ми хареса идеята, но доколкото знам ограничението е 1 литър концентрат или 2 вино. Досега никога не са гледали на БГ летищата дали е вино или не, но да го имаш предвид (може и да става но да те карат да платиш мито, не съм много сигурен за това но го имай впредвид). Също така такива декоративни саби, кинжали, арбалети и т.н. не разрешават да се пренасят, дори със сертификат че не са оръжия, а са само имитаций. Но със DHL става.
Аз също съм за нещо българско, а не плик. Чужденците наистина много харесват тези ръчно плетените покривки. Една картина също ще издържи дълго. Ако имаш тяхна снимка съм виждал на много места художници да прерисуват снимки на картина с бой, което според мен също ще им хареса много.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пет 23 апр 2010 21:07

Night_elf написа:Ако си навит за нещо уникално мога да ти помогна :)

мерси, би било готино, но с времет осъм много ограничен, защото заминавам другия понеделник...
мисля, че ще послушам съвета за картината и още нещо там ще измисля.

а за плик, и аз съ мза плик, но нямам подходяща сума за плик просто... пък и те пари си имат (въреки че можеха да ми пратят билет, а не само покана... но както и да е :| ). по ще се зарадват на нещо от сърце и българско, пък и да не е ще ме разберат - все пак ми е братовчед и сме близки с него...

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Пет 23 апр 2010 21:35

parno написа:бял плик с пари :wink:

Не,не аз винаги ползвам луксозни пликове.
Така че моето мнение: луксозен плик със парички.

П.П.На моята сватба това бяха подаръците които най много ми харесаха. mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”