Накъсани банкноти.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Re: Накъсани банкноти.
Ами правилно но нали трябва да си кажа поне пред вас какво е станало, а за пред банката имам поне 10 решения на задачата
Идеята е да разбера къде да ида да ми ги обменят. Оправдането ми е последната грижа.

- turbalan1
- Автомобил:
- Двигател:
Идеята на Layer е доста добра само да не ходиш в банки които си ходил
.

- pkaramitev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично ходих преди 2 години до БНБ,точно по повод ,че кучето беше сръфало една 20лв банкнота,от нея беше останало 2/3,и ми я смениха без никакъв проблем!Важното е номера да седи цял.Според мене трябва да се проваш в БНБ 

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
pkaramitev написа:Аз лично ходих преди 2 години до БНБ,точно по повод ,че кучето беше сръфало една 20лв банкнота,от нея беше останало 2/3,и ми я смениха без никакъв проблем!Важното е номера да седи цял.Според мене трябва да се проваш в БНБ
Вече не сменят в самата БНБ а направиха специален център зад новия МОЛ на Цариградско шосе. Там работят с клиенти и сменят повредени пари и монети.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Значи, ако ида до София ще изгубя ден, закона предразполага всички банки да заменят банкнотите, преди малко даже подредих пъзела и найстина както бях написал одеве банкнотите са на 99% налични, просто са на парчета. Идеята е тук в Пловдив да ги сменя, но в коя банка ще ми ги приемат.
Залепи ги и пробвай. А предполагам може и по пощата да ги пратиш до БНБ в София.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
kakyra написа: Идеята е тук в Пловдив да ги сменя, но в коя банка ще ми ги приемат.
Идеята ти за Пловдив не знам дали ще проработи. Всичко става на централно ниво- тук в София

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е банкнота от 100 лв, мога да ти я сменя с банкнота от 5 лв, но чистак нова
Нали все пак трябва да има взаимопомощ

Нали все пак трябва да има взаимопомощ

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
rosy написа:Ако е банкнота от 100 лв, мога да ти я сменя с банкнота от 5 лв, но чистак нова![]()
Нали все пак трябва да има взаимопомощ![]()
това е смислено решение, без много главоболия

Какъв DHL - просто писмо с плик за 1-2 лв. ще свърши работа. Обратната посока вече ще трябва да е с превод по сметка. Или им изпрати банкнотите с куриер с наложен платеж за 200лв 

- calm
- Контакти:
Един написа:Какъв DHL - просто писмо с плик за 1-2 лв. ще свърши работа. Обратната посока вече ще трябва да е с превод по сметка. Или им изпрати банкнотите с куриер с наложен платеж за 200лв
Аз не виждам смисъл, след като се пращат с писмо за 1-2лв., да не се получат със същото писмо за 1-2лв. Залога е един и същ- 100лв.
calm написа:Аз не виждам смисъл, след като се пращат с писмо за 1-2лв., да не се получат със същото писмо за 1-2лв. Залога е един и същ- 100лв.
Смисълът е, че служителят на БНБ ще иска да се подсигури с по-надежден канал. Ако се изгуби писмото може да го обвинят, че не е изпратил нищо обратно. Докато изпращача почти си е прежалил парите и си поема риска.
- calm
- Контакти:
Чакай сега. Какъв служебен канал? Отиваш на гишето- "Дай парите!". Взимаш ги и бегаш. После на служителя- "Що даде парата?", отг. "Ами поиска я". Тебе- "Защо взе парата?", отг. "Ами даде ми я."
- f1ka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пусни една снимка да видем в какво състояние е
calm написа:Чакай сега. Какъв служебен канал? Отиваш на гишето- "Дай парите!". Взимаш ги и бегаш. После на служителя- "Що даде парата?", отг. "Ами поиска я". Тебе- "Защо взе парата?", отг. "Ами даде ми я."
Нещо не си разбрал. Първо казах надежден канал, а не служебен. Като кажеш на гишето "дай парите" удряш подпис и касиера има разписка - ето, получил е парите. Говорихме за изпращане в плик - получават ги в БНБ, завеждат пристигналото писмо, описват какво е сменено. Ако ги изпратят с обикновено писмо за 1-2 лв и се оплачеш след 1 месец, че не си получил нищо - с какво служителят ще докаже, че парите са стигнали до теб и че въобще ги е изпратил? Затова ти може да решиш да ги пуснеш с обикновено писмо, но отсреща ще държат да ги преведат по сметка или да ги предадат лично.
(Малко встрани от темата е, но все пак трябва да се изясняват идеите.)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”