stanev11 написа:намираш някой познат или приятел който има книжка,но не управлява автомобил и той на твое място взима твоята отговорност,след това му плащаш акта и някой лев отгоре за услугата

и си имай едно на ум като караш.
Снимковия материал не се използва за доказателство при заснемане на лицата в автомобила,а само за автомобила с който е извършено нарушението.
И най-важното ,спазвайте правилата за движение по пътищата ,за да няма такива теми.
Колега не че се заяждам, но ти би ли си дал шофьорската книжка на твой приятел? защото той е карал с превишена скорост, а да не дава господ може и човек да е убил! Не говорете така, много малко хора биха направили такова нещо в това време в което живеем, все пак една шофьорска книжка струва 1000 лева! Мечешка услуга никой не прави в днешно време!
И от каде си сигурен че камерата която е снимала не е снимала човекът който е карал колата? Давам прост пример, Пътувахме със чучо ми от Искапния посока България и на излизане превишихме скороста и ни снимаха това беше 2:23Ч вечерта Испанско време! Карахме си така и когато дойде глобата на чичо ми, той е жител в Испания, и дойде снимка, когато ми я показа на снимката даже се виждаше дали си се избръснал
Така че колегата по-добре да отиде в кат и да си плати глобата, ако евентоално глобата не е писана на фирмата! Тогава няма начин да не го сънкционират от заплатата!