Сезонът на кихането

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Сезонът на кихането

Мнениеот hooligans » Сря 12 май 2010 17:12

колегата над мен ме изпревари
аз попринцип през това време си държа едното око с дясната ръка и така кихам с едно отворено и едно затворено :beer
точно както на клипчето , но с една ръка
а колегата с зъбите по волана , просто да си слага колана през челото и няма да има проблем :beer
А иначе съм доволен от лурано акуд

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Сря 12 май 2010 18:28

за зертека и аз знам, че не приспива! аз съм на капки фликсоназе, горе - долу успокояват! а слънчевите очила не ги свалям! но с тези прахоляци имам чувството, че с всяка следваща година алергиите се изострят!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 12 май 2010 18:57

сенна хрема е това
брат ми пие капки ксизал и не го приспиват

:bishop
с оглед темата, спама е крайно нежелателен, защото това ще е третата тема на Роси за 3 дни, която ще бъде заключена, което разбира се е жалко

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 12 май 2010 19:27

И аз прицнипно имам сенна хрема, от 7-8 години някъде.. Миналата година намаля, а тая още не е почнала.
Не кихам по 10 пъти за 2 минути, а веднъж на 5-10 минути примерно...
Бяха ми предписали отдавна vibrocil капки, мисля, че и спрей има.
Вършат работа, без други хапчета.

Баси, колко видове лекарства има против това :shock

П.П. Абе хора, вие като видите тема на Роси само за спам си мислите...

Последна промяна от Pichaga на Сря 12 май 2010 19:34, променено общо 1 път.
Причина: аз да предупредя, защото ще е жалко за темата...парен каша духа

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 13 май 2010 9:46

Значи - вече аман от такива теми от колегата.
Алерголог.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 13 май 2010 9:58

ДОБЪР - хомеопат ще ти реши проблемите - веднъж и завинаги

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 13 май 2010 10:00

Отиди на алерголог преди да си купуваш,каквото и да е.Предполага се,че проблема е от пухчетата.Но лекарите правят изследвания и се оказва,че може да се алергичен от какво ли не-пухчета,акарии и т.н.След теста ще знаеш със сигурност,не е чак толкова скъп самия тест.
Предполагам кихането е съпроводено и с запушен нос.Аз най-голям ефект имах от капките Виброцил(нямат ксилометазолин,който е крайно вреден),дори от време на време ги ползвам.Пак казвам не съм лекар и за това отиди и се посъветвай с профисионалист.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 13 май 2010 10:20

xalerrelax написа:Отиди на алерголог преди да си купуваш,каквото и да е.Предполага се,че проблема е от пухчетата.Но лекарите правят изследвания и се оказва,че може да се алергичен от какво ли не-пухчета,акарии и т.н.След теста ще знаеш със сигурност,не е чак толкова скъп самия тест.
Предполагам кихането е съпроводено и с запушен нос.Аз най-голям ефект имах от капките Виброцил(нямат ксилометазолин,който е крайно вреден),дори от време на време ги ползвам.Пак казвам не съм лекар и за това отиди и се посъветвай с профисионалист.

Точно лекарите 2 пъти ми правиха тестове за алергията... Резултат - нищо! А си кихам от космати твари, но не винаги. Понякога и от пухчета, но не винаги. Няма оправия... mhihi

Както казва хулигана... ше взема да си инсталирам още един 6-точков колан, с който да се превързвам през главата... mhihi

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 13 май 2010 10:29

Аз ползвам спрей Назонекс- локален кортикостероид, прави лигавицата по- малко чувствителна и маха всякакво кихане. Обаче от няколко години се каня да ходя на инжекции и да се махне окончателно тая пуста сенна хрема :banghead:
Четох и някаква статистика, че 50-70% от заболелите от сенна хрема впоследствие стават и асматици, което все повече ме мотивира да ходя да ме боцкат

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 13 май 2010 10:35

Преди бях чел ,че повишеният прием на витамин С спомага за намалянето на хремата(ставаше въпрос за над грам/дневно).Но не съм пробвал.Някой,ако е опитвал да сподели.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 13 май 2010 11:15

escrime написа:
xalerrelax написа:Отиди на алерголог преди да си купуваш,каквото и да е.Предполага се,че проблема е от пухчетата.Но лекарите правят изследвания и се оказва,че може да се алергичен от какво ли не-пухчета,акарии и т.н.След теста ще знаеш със сигурност,не е чак толкова скъп самия тест.

Точно лекарите 2 пъти ми правиха тестове за алергията... Резултат - нищо! А си кихам от космати твари, но не винаги. Понякога и от пухчета, но не винаги. Няма оправия... mhihi

Както казва хулигана... ше взема да си инсталирам още един 6-точков колан, с който да се превързвам през главата... mhihi

и мен ме изследваха във Военна болница , излезе че съм здрав и ми няма нищо :063:
като ги питах това че ми се надуват очите и че съм хремав от какво е , дигат рамене :shock

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 13 май 2010 11:26

eddyman написа:Четох и някаква статистика, че 50-70% от заболелите от сенна хрема впоследствие стават и асматици, което все повече ме мотивира да ходя да ме боцкат

процента е 100 а не 50-70
това е съвременанта фармация "лекуват" едно разболяват още 100 неща
доживотен абанат да си им !

има много алтернативни варианти, и единия истински доказан е хомеопатията практикувана от истински хомеопати - такива има не малко и в Бг !!!!

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Чет 13 май 2010 11:46

инжекциите са пълен т*шак според мен! имам алергия към домашен прах, влага и тревни полени! биха ми ги няколко месеца, но направих страшна алергична реакция и ги спрях! да не говорим, че са и болезнени след 2-3 седмица! ако измислят алтернатива с хапчета веднага почвам!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 13 май 2010 12:03

вземам 3 неща против сенната хрема
1 муконазал плюс (спрей за нос)- ефективен,но за временно облекчаване на симптомите на сенна хрема
2 фликсоназе (спрей за нос)- за лечение на сезонен алергичен ринит (по-лекарско предписание)
3 сперсалерг (капки за очи)-срещу един от най-непоносимите симптоми на сенната хрема почервеняването,дразнението и сълзенето на очите

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 13 май 2010 12:22

yori написа:инжекциите са пълен т*шак според мен! имам алергия към домашен прах, влага и тревни полени! биха ми ги няколко месеца, но направих страшна алергична реакция и ги спрях! да не говорим, че са и болезнени след 2-3 седмица! ако измислят алтернатива с хапчета веднага почвам!

Да не те излъжа, мисля че има алтернатива с хапчета, но там дават по- малък процент на успеваемост отколкото с инжекциите. Да не си ходил при някой лаик? Защото най- важна е правилната дозировка на алергена, който ти вкарват с инжекция.
Иначе и колегата one има право за хомеопатията,ама като бях малък пих и без ефект. Не знам кой хомеопат е наистина добър, затова съм се насочил към инжекциите, там дават шанс над 90% да се излекуваш напълно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”