Моля за съвет относно ПВЦ дограма

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Re: Моля за съвет относно ПВЦ дограма

Мнениеот Данко » Нед 30 май 2010 23:43

VWGT написа:аз също имам въпрос за ПВЦ
какви са изискванията към стъклопакет с размери 3 на 2м примерно?
възможни ли са огъвания в средата ? препоръчителна дебелина на стъклата има ли ? Двоен или троен стъклопакет ?

колега по тоя въпрос става и няма да има огъвания ако едното стъкло е 6мм.,а другото 5мм.но от към цена не е много евтино дори хич , а и на другият колега който по нагоре хвали така наречените немски профили колега в грешка си почти всички да не кажа всички са турски рециклаж много малка вероятност има да попаднеш на истинска,а и това с камерите си го избийте от главата,защото за климатичните условия в България се препоръчва три камерен профил и на него може да се сложи троен стъклопъкет

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 20 юни 2011 9:40

Тия профили Trocal да не се згъват нещо. Щото мисля да слагам от тях ама от опита ми с ПВЦ едни се сгънаха като дъги след като ги наду пяната. Тия уж имали железа в тях пък знае ли се. :shock

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 20 юни 2011 10:09

аз съм с Трокал от 2008г. .. профила е с алуминий /не само с капачка/ отвън .. от тогава всяка година идват да ми регулират механизмите и да оглеждат за гаранционни ремонти по дограмата

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 20 юни 2011 15:56

:shock Май всички ПВЦ ще се окажат така. Еми кво да праиш. Няма сухо за дървена. :(

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 20 юни 2011 16:38

Благодарение на съдействието на колегата R@do преди 3 години си слохих дограма с такива профили. Марката е Тисен.

Изображение

До момента нямам никакви забележки. Самите профили са малко по-различни на вид от масово разпространените като тези например
Изображение

забележете широката скосена част до стъклото и съответно дебелината на целия профил (а не броя и разположението на камерите - снимките са само за нагледност) - просто самата дограма е по-дебела от всички останали, които съм виждал.
Освен самия профил е важно и качеството на обкова - моя е Сигения. Пак доволен - работи чудесно и без никакво запъване.
Когато сложите дограмата и дойде ред на измазването около нея (както му викат обръщане) залепете широко хартиено тиксо върху обкова и най-вече на горната част на прозорците, понеже докато измазват ще се напълни с боклуци и после нямат махане - винаги остава малко колкото и внимателно да се изчисти.
Важно също така е и фирмата изпълнител да не си остави ръцете, но сега не мога да я препоръчам, защото мина време, сменил се е персонала и не знам как е качеството в момента.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 20 юни 2011 17:01

Тия новите профили май всички имат някакви железа вътре. Стария ни ПВЦ няма. Накратко вече взеха размери от фирма Ролпласт за профили Trocal 5 камерни. Някой ако знае нещо повече да пише преди да правим поръчка. Обръщането ще си го правя сам, ако не ще търся препоръчан човек. Всичко смятам да обърна изцяло с гипс отвътре. Дори да отидат няколко бали. За да няма после проблеми с влагата ако подлагам разни боклуци отдолу за пълнеж. Отвън на теракол и после варосване отгоре или фасадна боя. :)

Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Мнениеот demooo74 » Пон 20 юни 2011 17:51

black`: Тия уж имали железа в тях пък знае ли се. Колега ,до скоро правех дограма .Мисля и даже съм убеден ,че няма дограма без армировка в нея :да: . Сигенията е може би мерцедеса на обкова .Слагайте задължително от долу подпрозоречни дъски-не се стискайте за някой лев повече!! Ако някой търси по обстойно съвети - на лични ще отговоря каквото мога! :talk: пп обръщането става много добре с гипскартон

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 23 юни 2011 9:16

Вече направих поръчката. Тъй като съм твърдо убеден, че профила не е от голямо значение при тия пластмаси заложих повече на стъклото за високоенергийно. Вече идват и големите жеги тамън да се тества. scare

Потребителски аватар
kolbasara
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: ABF-Turbo

Мнениеот kolbasara » Нед 15 яну 2012 3:45

Здравейте,колеги за да не отварям подобна тема ще използвам тази :beer.Предстой ми да сменям дограма обикалях по офиси и най-евтиното което ми предложиха е KMG 6 камерна четох,че била добра въпреки че се правила в БГ някой може ли да каже мнение за тези дограми стават ли?Другия вариант е Профилинк пак 6 камерна за нея чувам доста добри отзиви.Коя от двете да сложа?Понеделник мисля да поръчам и събирам мнения ако е КМГ мисля да ходя във Ворошилов да видя какво ще предложат някои монтирал ли е при тях дограма?

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Нед 15 яну 2012 3:59

Нито 1то, нито другото, КМГ- след 1-2 лета ще гледаш че е като дъга, ама ако задължително трябва да е 1 от 2те тогава слагай профито :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 15 яну 2012 4:00

За сега каквато и да съм слагал, най-доволен съм от Кристиян Нейко

Потребителски аватар
motofan
Автомобил: A4
Двигател: 1.8T

Мнениеот motofan » Нед 15 яну 2012 10:01

...няма да съм краен като колегата ,обаче съм съгласен ,че каквато и да е българска все е кофти,
всичката пластмаса която се прави тук е хубава ,но САМО първите 1-2 години ,после се почва икономията в материала и т н
...мисля ,че съм го казвал и в друга тема ,но по важно е с какъв обков е и как ще ти я монтират !!!

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пет 01 юни 2012 9:26

Темата е старичка, но ще я използвам за същото - моля за съвет за РVC дограма. Баща ми е решил да поръчва дограма от фирмата която се намира на входа на "Практикер" в Люлин -по точно "Обелско шосе". Някой има ли впечатления за качеството на монтажа материалите които използват и т.н.?
На български звучи “ Уют-Стил“
Ето и линка с латинско лого на фирмата
http://www.u-stil.com/ofis-praktiker-lulin.html

Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот Данко » Пет 01 юни 2012 10:11

профилинк е доста добър в съотношение цена качество 5камерна каса с 6 камерно крило и пакет 32мм.

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пет 01 юни 2012 10:39

Или пък препоръка за други надеждни /проверени/ фирми за дограма в районна на ж.к. Люлин?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”