Авторски права ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Авторски права ?

Мнениеот groznika » Пон 31 май 2010 22:47

Чудомир написа:...

Принципно си прав, но нали се сещаш, че ако ние българите сме американска подлога и могат да ни гъзурчат както си искат то един руснак или китаец може да си шерва каквото му е кеф към САЩ и хич да не му пука за претенциите на организации като BRAIN и за чуждите законодателства.

Последна промяна от groznika на Пон 31 май 2010 22:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 31 май 2010 22:48

Как в САЩ се установява, че нещо е пиратски продукт?

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 31 май 2010 22:50

Следи се трафика Роска. Разни организацийки си изкарват хляба точно с това и като те открият и установят като нарушител те пускат на властите.
В общи линии тези организации се наемат от правоносителите.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 31 май 2010 22:51

Как се установява?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 31 май 2010 22:52

Дават ти листче с фаилове, дата, час, ип, извадка от твоя провайдер, че ти си имаl това ИП по това време, и ги менкат за квитанциите за ДВДтата от списъка, които ти си закупил...
Капише? :drinking:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 31 май 2010 22:53

rosy написа:Как в САЩ се установява, че нещо е пиратски продукт?

В съда. Но не се налага да се стига до там, достатъчно е правоносителя да прати един мейл на твоето ISP и да каже "а бе от този и този ай пи адрес се шерва албума ХХХХ, веднага го спрете иначе лошо". И понеже ако вземат да съдят ISP-то ще им разгонят фамилията за близките 5 години те веднага блокират това ай пи.

п.п. тва е реален пример впрочем

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 31 май 2010 23:08

maxpayne написа:В съда.

И според мен и според законовите принципи това е единствения начин. По всякаква друга логика направо трябва да забранят интернет mhihi Като се почне от google.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 31 май 2010 23:16

rosy написа:
maxpayne написа:В съда.

И според мен и според законовите принципи това е единствения начин. По всякаква друга логика направо трябва да забранят интернет mhihi Като се почне от google.

Ама до съд изобщо не се стига. Американците са доста практични в това отношение, да не говорим, че се съдят постоянно и за какво ли не. Един локален ISP не би искал да го съдят от MGM например. Дали ще спечелят няма значение - делото ще продължи години и само от адвокатски хонорари малкия локален ISP ще фалира.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 31 май 2010 23:20

Чудомир написа:Ключови думи за гуглето: SFTP или VPN или SSH или комбинация от тях...

Това е простата истина! :да:

Айде, да не им е толкова високопарно звучащо на хората - един FTPS, дето всяка Filezilla го може, после с един 4096 битов сертификат и нека Яффор Коллефф и американските му дружки - представители на еднополовата връзка ми следят трафика колкото си щат. mhihi

Толкоз по въпроса! :041:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 31 май 2010 23:26

Само не си мислете, че SSL не може да се "подслуша", че и промени...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 31 май 2010 23:29

Хайде сега, обясни ни за мен-ин-дъ-мидъл... mhihi

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 01 юни 2010 5:46

На теория всичко може. На практика стоят малко по-иначе нещата. Има там едни рамки които се определят от закона за СРС-тата, има едни ограничения наречени "техническа възможност"... и тн. и тн.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 01 юни 2010 8:32

еми то гугъл е най-големия тракер предлагащ нелегално съдържание, да го затворят :Mr Green Fun
да живей русия и беларус! там такива неща няма, та даже в големите и лъскави магазини за компютри и книжарници се продават "оригинални" игри за конзоли като плейстейшън 3, последните хитови игри за пц, блу рей дискове с последните кинохитове с всичките им книжки, опаковки, кутийки на цени по 15 000 рубли за беларус и между 150-200 рубли за русия

смятайте (4000 беларуски рубли = 1 евро, 37 руски = 1 евро) при такива цени бих си ги купувал оригинални mhihi въпрек иче има руторент.орг, ама за по 8-10 кинта ги взимаш с кутийка и книжка и всичко все едно е истински оригинален диск, не като при нас да струват 69.99 и нагоре за тия конзоли. а кой знае, може би са оригинални, заради мащаба на страната и продажбите, което не ми се вярва.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 01 юни 2010 11:57

ок, ще питам гугъл за това което предложихте. Но доколкото разбирам, това са методи които предотвратяват проследяването на пакетите които пращам. Принципно аз не искам да се крия, та по-скоро ме вълнува немога ли легално да споделя с него нещо което аз не съм купил. То всъщност наистина американците немогат да разберат аз дали съм платил дадената мп3-ка. Така, че незаконно ли е да му споделя файла само за негова употреба ?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 01 юни 2010 12:18

Както по-горе вече е казано, в УСА не е важно ти "какво", а той "какво". След като ти не си платил за мп3-ката, не може твойто шерване да узакони неговото ползване на метриал, който нито ти, нито той легално си закупил. Друг е въпросът, ако

ти беше платил за мп3ката
той не е в УСА, а в Германия например
той може да докаже, че мп3ката е изтрита от него без остатъци след период Х

Но да не се отплесваме от темата...

Като начало забрави да си шервате нещо по общодотъпни мрежи като торент, казаа, ДиЦиПлюсПлюс и подобни. Ясно ми е, че има начини и там да се ограничи кръга на "кибиците", виждащи трафика между вас, но това е частен случай, който бай дифолт не е даден.

Та в общодостъпна среда като гореизброените винаги има потенциална опасност един от кибиците да е от лошите, и да протоколира кой какво е шернал.

Затова на вас ви трябва връзка от точка до точка без кибици отстрани. Потърси в гугъл термините, които ти написах, и се фиксирай според зависи кое ти хареса и/или разбереш как да направиш.

Тогава ще изключиш кибиците и малките "организацийки", които по-горе бяха споменати.

На ниво интернет доставчик ще се вижда само салата от битове, но няма да може с елементарен сниф на трафик да се види какво си обменял.

На ниво разузнавателни служби....хм....там може само да се спекулира, те какво могат...Ако им предизвикаш интереса да те следят точно теб, значи имаш много по-голям проблем от някви мп3-ки.

Успех!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”