:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Туба от масло за бензин

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Туба от масло за бензин

Мнениеот Deo88 » Вто 16 ное 2010 13:18

Няма да имаш проблеми , само ще е хубаво преди да сипеш бензина който ще ползваш , да изплакнеш хубаво тубата с бензин , за да се отстрани маслото . Ако намериш 5 литрова туба , ще е най-добре ако питаш мен !

п.с. Аз съм сипвал и в обикновенни шишета от безалкохолно 2 , 3 л. и не е имало проблем !

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Вто 16 ное 2010 14:05

И да има малко масло вътре не мисля че ще е проблем!На първото наливане ще се измие!

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Сря 24 ное 2010 9:16

djofar написа::Mr Green Fun
Harrry написа:Браво!
Идвах тук с буквално същия въпрос, а ето толкова хора вече са му отговорили.
Аз имам почти същата 4-литрова туба от моторно масло на Кастрол, само че бяла - много красива и стабилна - и смятам в нея да си смесвам бензина с двутактовото масло за верижния трион: 3 литра бензин с 100 мл масло плюс яко тръскане. Вече никакви съмнения (може дори да сложа на капачката гумено уплътнение). Така спестявам няколко левчета и си решавам проблема с дозировката (тубите от 3 и от 5 л нямат достатъчно вместимост за точното съотношение с тръскането, необходимо за смесването).

брат какъв ти е този верижен трион та на 3 литра сипваш 100 мл масло :screwy да не е някоя дружба
а по темата аз ползвам същата туба за STIHL-ката :да:

Трионът е Ферос Туулс, 2200 вата, шина 50 см! Китаец от най-най-евтините: струваше ми 116 лв. По-точно, на 2.5 литра бензин се доливат 100 мл двутактово масло. Но това е само в по-добрия случай... В упътването пише, че ако се работи до 20 часа (?), съотношетието е дори 20/1! Значи, по упътването, се налива масло два пъти повече, отколкото при Щил. Това е положението. Доста шумничко работи, така ми се струва. Не че преди това съм рязал с други триони - тоя ми е сефтето, но съседите режат с Хускварна, та сравнявам. Бе, да работи там, да си нарежа дърветата, това е важното. Всички продавачи в такива магазини ми казваха, че на по-евтините триони се слага много повече масло: именно, на 1 л бензин да сипвам 30 гр (или 30 мл) масло (което пак е по-малко от това, което е по упътването).
Тубата я измих отвън и отвътре - свети! Не пожалих малко бензинец А-95, просто съм си естет. :) Пък и понеже е от четиритактово масло, реших, че не е добре да го подмивам с работно гориво, което да ползвам после в резачката.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”