Молба към всички! Много сериозно!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichagа написа:и аз и аз...от 1 година играя ролята на таткото![]()
нищо не искам от държавата, само да понамали осигурителната тежест върху самоосигуряващите се...демек мен
Напълно съм съгласен с колегата.
Женен съм, с едно детенце за сега /да ми е жив и здрав сина/. Надявам се и на още деца живот и здраве. За обезщетенията и семейното подоходно облагане съм за. Ще подпиша подписката, но не съм съгласен с някои неща или по - скоро ги виждам по друг начин.
Това например да има детски надбавки за всички без значение на дохода. Тоя дето на месец изкарва по 10 000 лева например, за какъв ч*п са му тези 50 или колкото и да са там лева? Докато на хората с по 300 лева заплата 50 лева биха им били от полза. Затова съм на мнение,че трябва да има увеличаване на детските надбавки, но да остане ограничението съгласно доходите. Въпреки, че и там горната граница трябва малко да се вдигне /май беше 200 лева на човек в семейството/.
Има и друго - ако човек иска да има деца, ще ги има и без насърчаване от държавата. Вярно, че е необходима политика в тази насока, за това не споря. Ама ако се оправдаваме за ниската раждаемост с липсата на такава политика, то значи слагаме каруцата пред коня /или търсим под вола теле - все такива копитни разни

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз не съм съгласен с точно този модел на помощи, защото:
минимум 250 лв, ще получава всеки от малцинството, при положение, че не е внесъл и стотинка в държавата...
Да не говорим с по 10 тина деца какви суми се събират..
За останалите неща съм съгласен.
Но не можеш да фиксираш минимална сума, при положение, че 30-40% от парите отиват за малцинствата.. по направление...
Трябва да е ясно.. Работил внасял данъци.. получаваш..
не внасяш данъци не получаваш.... и то да е на база примерно 1 година назад...
Сега не да седнат да ми обясняват и да ми се жалват.. как разбираш ли нема пари.. работим за минимална заплата, пък си караме колите.. и си праим кеф как клатим държавата...
Глупости.. не клатат държавата.. клатят всички онез хора, които си плащат чинно данъците...
КАто ти е 150 лв заплатата и 150 на жената.. ще се замислиш сериозно дали да правиш дете... и как ще го отглеждаш...
Ся не ми казвайте, че то децата така стават... въпрос на култура и манталитет!.
минимум 250 лв, ще получава всеки от малцинството, при положение, че не е внесъл и стотинка в държавата...
Да не говорим с по 10 тина деца какви суми се събират..
За останалите неща съм съгласен.
Но не можеш да фиксираш минимална сума, при положение, че 30-40% от парите отиват за малцинствата.. по направление...
Трябва да е ясно.. Работил внасял данъци.. получаваш..
не внасяш данъци не получаваш.... и то да е на база примерно 1 година назад...
Сега не да седнат да ми обясняват и да ми се жалват.. как разбираш ли нема пари.. работим за минимална заплата, пък си караме колите.. и си праим кеф как клатим държавата...
Глупости.. не клатат държавата.. клатят всички онез хора, които си плащат чинно данъците...
КАто ти е 150 лв заплатата и 150 на жената.. ще се замислиш сериозно дали да правиш дете... и как ще го отглеждаш...
Ся не ми казвайте, че то децата така стават... въпрос на култура и манталитет!.
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
някой по горе беше писал - професия раждачка на бебета - отговорност никаква ама 160 лв са си половин заплата - от финансова гледна точка ако майчинските са 2 пъти по високи но за 2 пъти по къс срок на държавата като средства и е се едно ама на родителите ще им е от реална полза - сегашната политика е насочена към задържане на ромските щения а не към реално решение . Средната продължителност на майчинството в България е 8 месеца. Ако извади показателите на ромите продължителността на майчинството едва ли ще надхвърли 6 месеца - следователно майчинство за срок от 2 години (само в Бг е толкова много - в САЩ имаш право на 1 (един) месец, в Германия е 3 месеца) не е насочено към подпомагане на раждаемостта ( а в Бг тя е със знак -).
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
One написа:VW_FEN
абе мен ако ме питаш трябва незабавно да се направи нещо и по въпроса с ромската професия - раждане на деца
щот хич не ме кефи от моите данъци те да лапат пари докато по цял ден се чудят какво да откраднат и да се множат като хлебарки....
след 20 години така от булгаристан ще станем мангалстан...
не ме кефи переспективата хич
Абсолютно съгласен!!! Ще заприличаме на Индия в скоро време...
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”