Главна дирекция за борба с читанките

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Главна дирекция за борба с читанките

Мнениеот H2O » Пон 28 юни 2010 20:55

Щом е незаконо и са го треснали,значи драма няма!Едно по едно дано всичко да си дойде на мястото.Аз не виждам през изминалите 20 год.да е имало правителство или президенти.Всичко беше крива нива.През тези 20 години можехте да протестирате за един куп неща,ама кеф цена няма нали!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 28 юни 2010 20:57

H2O написа:Щом е незаконо и са го треснали,значи драма няма!Едно по едно дано всичко да си дойде на мястото.Аз не виждам през изминалите 20 год.да е имало правителство или президенти.Всичко беше крива нива.През тези 20 години можехте да протестирате за един куп неща,ама кеф цена няма нали!

баш тъй, в послеписа на предното ми мнение и аз бях написал нещо подобно, но ме изтриха....

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 28 юни 2010 21:19

H2O написа:Щом е незаконо и са го треснали,значи драма няма

А дали е незаконно :roll: Това че полицията "тряска" нещо не означава, че то е незаконно. Дали е такова или не решава съда.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 29 юни 2010 1:29

просто не могат да хванат "големите" и за да се види че работят , погнаха "малките"
:banghead:

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Вто 29 юни 2010 1:47

hooligans написа:просто не могат да хванат "големите" и за да се види че работят , погнаха "малките"
:banghead:

Могат или не искат? ;)

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Вто 29 юни 2010 8:04

golf rlZZZ написа:за правителството дирижирано от американците-без коментар.

Би ли коментирал тогава новите документи за самоличност.Знаеш ли друга страна от еврозоната с подобни щатски изисквания?
Сканирана ретина,пръстов отпечатък...очаквам да ми поискат и екстременти след имения ми ден,за да са наясно със структурата им след употреба на градусови напитки!

Всъщност,книга се чете на хартиен носител,подплатен с корици.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 29 юни 2010 8:16

scuba написа:
group® написа:Хората са си свършили работата.
Къде е драмата?

Да си вършат ПО-належащата работа. Примерно наркотиците, битовите кражби, нощните нападения над хора докато се прибират у дома след работа, мутрите, прането на пари в хотели... Е тия неща

Тоест искаш Отдел за борба с компютърните престъпления да се занимава с наркотици, битови кражби и т.н.?!
:roll:

Ако ти пуснеш жалба, че са ти окрали колата (пази боже) и полицията вземе та ги хване, да пуснем една тема защо се занимават с такива дреболии и как всичко е ПР, защото си от форума?!

Доколкото аз знам, има жалби, сигнали. Хората си търсят правата.
Какво очаквате?
В нормалните страни, когато се оплачеш основателно, държавата се грижи за теб.
Единствено можем да се надяваме за всичко да е така и все повече да се обръща внимание на дреболи.
Аз от грандиозни конспирации и мафии не страдам.
Страдам от жалки крадци и вандали, от безобразни шофьори ...
Те такива дребни мижитурки ми пречат.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 29 юни 2010 8:34

пуснаха маргините, но спряха читанка! голям удар върху организираната престъпност и бандата за разпространение на книги, ръководена от кръвожадния тартор, подвизаващ се в ъндърграунд пространството с прякора " пешо буквара"!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 29 юни 2010 8:44

OK,При положение че ГДБОП са разбили най-накрая престъпната книжарска мафия,която в течение на години е ограбвала ИК"Труд",съюза на преводачите и други такива,що се получава така,че сайтът си работи както винаги и на всичкото отгоре се радва на небивала популярност вследствие на безплатната реклама?Тошо Тошев ли е тъп,Шалтер Колев ли,или хората които поддържат виртуалната библиотека се оказаха прекалено голяма хапка за родната полиция и съд?

Последна промяна от icoico на Вто 29 юни 2010 13:06, променено общо 1 път.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Вто 29 юни 2010 10:09

Во време оно, поповете искали да опекат Гутенберг - откривайки печатницата, ритнал канчето на манастирските писачи, па и книгите взели да стават много - яхалето почнало много да чете и много да не вЕрва. :bishop Кат не верва и не снася да го е**
П.П. Един стар селски даскал / женен за 20г по-млада булка/ми беше казал: И да знайш, момче нищо на света не се губи - галошите дето навремето съм съм ги губил, сега ми ги ги връщат пред къщи! :Mr Green Fun Умен човек ! А тея тръгнали да ръчкат пръчка в колелото на Историята.
П.П.П. Тия уж книги издават, ама не ги четат - справка Н. Хайтов: "Когато светът си събуваше потурите"

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 29 юни 2010 10:30

С това могат - с това се борят.
С Маргарините(маргините) като не могат.

carrot

Мнениеот carrot » Вто 29 юни 2010 11:50

H2O написа:Щом е незаконо и са го треснали,значи драма няма!...

group® написа:Тоест искаш Отдел за борба с компютърните престъпления да се занимава с наркотици, битови кражби и т.н.?!...

Там е работата, че "ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА" казва, че е напълно законно една библиотека да възпроизвежда произведения без разрешение от авторите:
    Глава пета.
    СВОБОДНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ

Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:
    (...)
    9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;
    (...)
    § 2. По смисъла на този закон:
    (...)
    3. (изм. - ДВ, бр. 28 от 2000 г., в сила от 05.05.2000 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) "възпроизвеждане на произведение" е прякото или непрякото размножаване в един или повече екземпляри на произведението или на част от него, по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма, постоянна или временна, включително запаметяването му под цифрова форма в електронен носител;

А, въпросният сайт практически беше общодостъпна интернет библиотека без търговски цели (нямаше дори рекламни банери!). Т.е. изобщо не е сигурна тезата за незаконност! Да не говорим за "организирана престъпна група" (WTF?!) и показната акция на ГД за Борба с организираната престъпност, сектор компютърни престъпления, платена от ИК "Труп".

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 29 юни 2010 20:30

carrot написа:
H2O написа:Щом е незаконо и са го треснали,значи драма няма!...

group® написа:Тоест искаш Отдел за борба с компютърните престъпления да се занимава с наркотици, битови кражби и т.н.?!...

Там е работата, че "ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА" казва, че е напълно законно една библиотека да възпроизвежда произведения без разрешение от авторите:
    Глава пета.
    СВОБОДНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ

Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:
    (...)
    9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;
    (...)
    § 2. По смисъла на този закон:
    (...)
    3. (изм. - ДВ, бр. 28 от 2000 г., в сила от 05.05.2000 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) "възпроизвеждане на произведение" е прякото или непрякото размножаване в един или повече екземпляри на произведението или на част от него, по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма, постоянна или временна, включително запаметяването му под цифрова форма в електронен носител;

А, въпросният сайт практически беше общодостъпна интернет библиотека без търговски цели (нямаше дори рекламни банери!). Т.е. изобщо не е сигурна тезата за незаконност! Да не говорим за "организирана престъпна група" (WTF?!) и показната акция на ГД за Борба с организираната престъпност, сектор компютърни престъпления, платена от ИК "Труп".

Да бе да!!! :Mr Green Fun Значи спокойно можеш да отидеш в съда и да ги защитиш!Успех...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 29 юни 2010 20:31

Няма как читанката да получат каквато и да е присъда.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 29 юни 2010 20:33

group® написа:Единствено можем да се надяваме за всичко да е така и все повече да се обръща внимание на дреболи.
Аз от грандиозни конспирации и мафии не страдам.
Страдам от жалки крадци и вандали, от безобразни шофьори ...
Те такива дребни мижитурки ми пречат.
:да: :012: :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”