Някой да знае турски език и?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Някой да знае турски език и?

Мнениеот Tyan » Нед 18 юли 2010 19:38

Бижутата не са злато за инвестиция !!! .... първо защото там плащаш за труда на златаря, държавният печат рядко го има, да не кажа почти никога...... и не на последно място няма банка дето ще ти го купи ... :) ако искате злато за инвестиция се купуват десетина вида монети ..начело с Кругерранд, няколко канадски, американски и австралийски монети ...ако предложите за продаване не особено позната монета ... ще търсят каква е... ще правят експертизи, оценяване .... .... дори добре познати на пазара монети да имате, може да се наложи при желание да ги продавате в чужбина ....макар че в Бг последните години се раздвижиха нещата :)

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 18 юли 2010 19:51

Хммм момчета много внимавайте с турското и румънското злато много фълшиво злато продават дори и да не е фалшиво не отговаря на каратите за който ти го продават аз имах пръстен и гривна турско злато и ги изхвърлих защото като ги носа ми позеленява кожата отдоло

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Нед 18 юли 2010 20:14

Скъпи колеги в турция хората купуват много злато защото там златото което се купува наи ве4е е 22,24 :да: карата,а то на своя страна когато искате да го продадете в ювелирвн магазин много е малка разликата в цената,но даи да доидем до 14 карата което се продава в на6ите магазини предимно а и в турция го има-то е с голяма разлика в цената купува продава и не си струва да се купува.Аз ли4но не го знаех но едни роднини от турция идваха 4е ме светнаха за тая работа,аз ли4но не си падам по златото,но 22 и 24 крата не губело от цената си. :да: :да:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 18 юли 2010 20:57

24 карата е почти невъзможно да се намери камо ли на гривни и пръстени в Истанбул.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 18 юли 2010 21:02

Трябва ми 14 карата за носене...
И ся кво излиза...ше ми позеленее врата,така ли?
Ми доколкото съм чул в България 90% от златото по магазините е турско....останалите 10% евентуално е италианско,дубайско,арабско...
Та...има ли сметка да дам 14 каратово злато на 34 лв за грам и да си купя ПАК на 34 лв каквото харесам?
Май има далавера.
Тук даваш злато на 30 лв и го купуваш на 55 лв...
Помагайте....шото аз с разликата ше си изкарам една почивка на Кушадъсъ....

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 18 юли 2010 21:13

Даскала™ написа:Трябва ми 14 карата за носене...
И ся кво излиза...ше ми позеленее врата,така ли?
Ми доколкото съм чул в България 90% от златото по магазините е турско....останалите 10% евентуално е италианско,дубайско,арабско...
Та...има ли сметка да дам 14 каратово злато на 34 лв за грам и да си купя ПАК на 34 лв каквото харесам?
Май има далавера.
Тук даваш злато на 30 лв и го купуваш на 55 лв...
Помагайте....шото аз с разликата ше си изкарам една почивка на Кушадъсъ....

така и така ще си там ходи и си разгледай по магазинте за какво иде реч и сам си прецени а не някой да ти каже абе купи си и ти да си купиш а после да те е яд че си се набутал и да викаш абе тия да ........ТЪТ..........ТЪТ...... нали се сещаш

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 18 юли 2010 21:30

KirilGeorgiev написа:24 карата е почти невъзможно да се намери камо ли на гривни и пръстени в Истанбул.

Намира се, но не и в бижута - там е до 18 карата. Иначе иди в ПИБ и си вземи 24 карата колкото щеш - монети, медальони, а ако имаш големи суми и кюлчета ще ти продадат.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 19 юли 2010 7:45

koby написа:така и така ще си там

Не така и така,а СПЕЦИАЛНО мисля да ходя :roll:

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 19 юли 2010 7:56

Даскала™ написа:
koby написа:така и така ще си там

Не така и така,а СПЕЦИАЛНО мисля да ходя :roll:

Мислиш да биеш 1100км (24часа с автобус) до кошадъсЪ зада си купиш по евтино злато ти си ненормален

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 19 юли 2010 8:36

koby написа:Мислиш да биеш 1100км (24часа с автобус) до кошадъсЪ зада си купиш по евтино злато ти си ненормален

Май не разбра...
Ако наистина златото там е 34 лв купува/продава...а тук 30 лв купува на 55 лв продава...един ланец 40 грама като дам пак толкова някъде ше ми излезе само в разходите да отида до магазина,а ако си цакна тук на 25 лв разлика в грам това са 1000 лв кешовица...ами предпочитам за 200-300 лв да се разходя,да видя Истанбул и 700-800 лв да ми останат в джоба отколкото да съм НЕНОРМАЛЕН и да ги дам в някое софийско магазинче дето ланеца е хванал прах...

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 19 юли 2010 12:26

Разхода до Истанбул с автобус е 100лв.Ако не ти е много спешно мога да видя с точност колко е златото в момента и да ти взема визитки.Цената зависи от каратите и изработката.За 20 долара на грам можеш да вземеш прилична изработка.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 19 юли 2010 20:38

При златото в бижута проблема е гарантирания произход (качество). На думи всички магазини ще ти кажат с полу-обиден тон, че естествено нещата са абсолютно точни и чисти. Но на практика на доста места поукрасяват положението. Та и в Турция предполагам не е по-различно. Чувал съм даже, че съвсем не е изключено да си купиш нещо тежко и "плътно", а вътре вместо злато да е запълнено с калай или подобно. Не може да го нарежеш за проверка. Не знам скъпите вериги дали са гаранция.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 19 юли 2010 21:08

Е дотам ли са изпаднали да рискуват името на магазина за 40 грама ланец?
Мисля,че по улиците ги правят тези мизерии,но незнам...
Бе тука не ми се дава такава цифра пари....баси.... :не:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 19 юли 2010 21:45

Тук освен че ще дадеш парите в повече и пак може да ти пробутат нагласена работа.
Винаги са ми били смешни тъй наречените сертификати, които дават с всякакви бижута - едва ли не имаш документ и не могат да те измамят. А на тоя "документ" какво пише - едно нищо. Нулева идентификация на конкретния предмет - може да е нагласен колкото си искат, иди докажи че не си го подменил с нещо съвпадащо по описание. Иначе с един категоричен тон ти заявяват "ама ние издаваме сертификат".

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Пон 19 юли 2010 21:48

Иди разгледай КапалъЧаршъ в Истанбул там има много добри оферти!
Ако ти трябва преводач , вземи и мен , но ще ти излезна скъпо!
:twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”