ПТП в чужбина - пострадало дете... моля за информация!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: ПТП в чужбина - пострадало дете... моля за информация!

Мнениеот mirkata 4020 » Пон 02 авг 2010 13:58

Дръж ни в течение със събитията.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 02 авг 2010 14:05

Колега, искренно се надявам на самото дете да му няма нищо и да се оправи най-скоро, това че теб ще изкарат виновен е така и няма какво да оспорваме, лошото е ако вземат да те съдят, да плащаш неустойка за пораженията на детето че там законите са лудница. Иначе според мен в такава ситоация няма кой да реагира но лошото е станало, за мен ти си невинен но кой ли пита. Желая ти късмет и дано се оправят нещата.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 02 авг 2010 14:23

не плашете човека, дори и да се стигне до изплащане на компенсации, те ще се покрият от ГО-то. Лимитите дори и по нашето ГО все трябва да стигнат за един счупен крак (нимуществените вреди бяха май до 200к при стандартните условия). Но все си мисля, че до там няма да се стигне. Просто случката ще бъде обица и за двете страни и така.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 02 авг 2010 15:15

hooligans написа:абе според мен трябва повече да те притеснява да няма последици за детето ...

От човешка гледна точка разбира се, въпреки че не се чувствам отговорен/виновен. Това дете има родители, които бяха съвсем наблизо...

Ако то бе изскочило пред колата - щях да имам теоретичен и много вероятно и на практика шанс да спра, тъй като карах с около 25 км/ч. Когато обаче ми се залепя със засилка отстрани и пада с крак непосредствено под гумата.... освен да се науча да карам странично друго не знам.

VWGT написа:не плашете човека, дори и да се стигне до изплащане на компенсации, те ще се покрият от ГО-то. Лимитите дори и по нашето ГО все трябва да стигнат за един счупен крак (нимуществените вреди бяха май до 200к при стандартните условия). Но все си мисля, че до там няма да се стигне. Просто случката ще бъде обица и за двете страни и така.

Някъде четох, че ГО покрива до 1 000 000 лв, а другаде, че до 2 000 000 лв. Не знам кое е по-актуално.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 02 авг 2010 16:22

Haralampi написа:Червената кола е неправилно паркирана при изричен знак, че там спирането и паркирането е забранено. Тя освен всичко друго принадлежеше на някой от семейството на детето (бяха поне 5-6 човека на тротоара) и веднага след инцидента докато се усетя изчезна!! Не запомних номера но свидетеля потвърди наличието и.

Колега, за съжаление не мога да помогна много.. Но този факт, който цитира по-горе ми е трудно да го повярвам... Точно в такъв момент, в който дори ти, който не познаваш детето, си в шок, родителите му да мислят толкова трезво, че да разкарат колата... Или са някакви зверове или не е баш така историята...
Дано всичко се развие благоприятно за теб и детето... А родителите да понесат някаква отговорност :banghead:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 03 авг 2010 8:54

Не родителите му... бяха поне 7-8 човека (роднини или приятелско семейство). Един от тях веднага се метна и разкара колата...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 03 авг 2010 16:50

Иска ми се да създам елементарна 2D анимацийка за случилото се (съвсем проста... със квадратчета и кръгчета). Някой има ли идея с помощта на какво бих могъл да го направя просто и лесно? Опитах се с някакви online tools, но после няма как да се запамети на PCто...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 03 авг 2010 16:52

с пеинт

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 03 авг 2010 17:01

hooligans написа:с пеинт

анимация??

не че няма начин да се ползва paint за кадрите, но той самия не може да създаде motion pics.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 03 авг 2010 17:06

флаш

виж ме в скайп довечера и ще ти я направя

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 03 авг 2010 17:23

maxpayne написа:флаш

виж ме в скайп довечера и ще ти я направя

И аз за това се сетих, ама уви от години вече не съм го барал... 0 спомени :(

Благодаря предварително :да:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 04 авг 2010 1:23

абе според мен трябва да се притесняваш за детето да няма последици , а не да си правиш анимациики за да показваш колко невинен
какво става с детето интересуваш ли се ?
или се интересуваш повече за последиците за теб ?

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 04 авг 2010 11:16

hooligans написа:абе според мен трябва да се притесняваш за детето да няма последици , а не да си правиш анимациики за да показваш колко невинен
какво става с детето интересуваш ли се ?
или се интересуваш повече за последиците за теб ?

Да,кажи как е детето.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 04 авг 2010 12:16

Последиците за детето не мога да променя - по последна информация от вчера е още в болница, имало е операция на крака в неделя (предполагам за наместване на кост... не можаха да ми кажат по-подробно) и има гипс. Няма други телесни повреди извън крака - 2 счупени пръста и кост към коляното.

Разбира се, че ме интересува точно толкова и последиците за мен и разбира се, че правя максималното да мога да докажа истината, а именно, че инцидента не се случи по "невнимание" или "несъобразена скорост", тъй като никаква скорост или внимание не би променила нищо. Не ми е никак все едно дали последиците за мен биха били справедливи или не и дали роднината или познатия, който бе спрял неправилно ще остане безнаказан.

По закон тук при нанасяне на телесни повреди по невнимание, виновният се наказва с парична глоба или до 3 години затвор.

Не знам как се процедира в БГ (тъй като слава Богу нямам друг подобен инцидент), но тук до няколко седмици ще бъда викнат на разпит... и hooligans мисля и ти би искал да можеш да покажеш и разкажеш на мое място повече от "Ich fahren - kind bum bum" нали? Това така или иначе е единственото, което може да се промени от тук нататък и повярвай ми - ако считах, че имам вина щях да искам и да си понеса последствията, но откровено - не се чувствам ни най-малко виновен освен за това, че бях на неправилното място в неправилното време... Реално детето катастрофира в мен а не аз в него...

Последна промяна от Haralampi на Сря 04 авг 2010 13:40, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Сря 04 авг 2010 13:03

Ох, като чета глупостите, които пишат някои колеги, чак яд ме хваща.
Глоби, такси и други простотии, се налагат от полицията на място. Ако си платил - са те глобили.
Неимуществената щета ще се ликвидира по немските закони и немските принципи и немските начини за ликвидация на щети. Дали си виновен при събитието - много ясно, всеки пешеходец е с предимство. Щетата ще се ликвидира по застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, дали имаш зелена карта или не няма значение. Лимитите на отговорност са немските, не българските, пострадалото дете и неговите родители ще се обадят на представителя на твоята българска застрахователна компания в Германия, ако такъв няма, щетата ще се ликвидира от немското бюро на автомобилните застрахователи. Дотук с нещата как се случват стандартно. Ако искаш да постъпиш морално, си решаваш сам дали ще носиш цветя и бонбони на детето или ще го водиш в зоопарка докато навърши 67г., това си е лично твое решение .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”