Малко въпроси отностно Хъски

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко въпроси отностно Хъски

Мнениеот madmen » Вто 03 авг 2010 9:03

Подарих на сестра ми такова преди две години.
Още ме сърбят задните части.
Това е възможно най-красивото и най-пакостливо куче което може да съществува.
Яде всичко - трева, храсти, цветя, маркучи, мебели, врати, ляв калник на Ровер и т.н. Не може да лае, за сметка на това е дружелюбно със всеки, дори с тея от енергото mhihi

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 03 авг 2010 17:46

AmW написа:Ето един от това поколение

Извинявам се за спама:Твой ли е красавеца? :shock Пожелавам ти само храна и разходки с него :drunk

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 03 авг 2010 18:07

Мой е да :) За сега не смогва на разходките ми, но като порасне аз няма да смогвам на неговите mhihi

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 03 авг 2010 23:44

Честито, желая ви дълги години да се радвате на тази уникална порода.

Собственик съм на хъски от 12 години и смело мога да твърдя ,че това е жива плюшена играчка. Наистина невероятна порода, но си има много недостатъци. Най-важното според мен е да намериш възможно най-хладното място в жилището за кучето, на моето му направих дървена къща, но той си спеше на снега. Топлото много ги тормози и тябва да се внимава. Относно нрава им, може би вече си разбрал, че това е може би най-трудната за дресиране порода, не защото са глупави, а защото са много своенравни и трябва да имаш огромно търпение, но все пак подлежат на дресировка. Пригответе се за МНОООГОООООО косми, дори и при редовно серсване пак остават косми, които да се полепят. И все пак наистина уникална порода с, която никога няма да ти е скучно и са много гальовни. Сега към по сериозните неща.

– Много тичане. Тази порода е създадена да тегли и тичането е жизнено важно за здравословното им състояние.
- Много вода. Моето куче през летните месеци си топеше цялата глава хапейки водата в легена.
- Относно храната за всяко куче е специфично, но не прекалявай с кокалите, защото се получават усложнения и трябва да ходиш да му чистят жлезата. Моето куче си умира за ориз все едно е от Китай :)
- Внимавай когато го разхождаш, не хапят, не лаят, но към други кучета и особенно към котки са доста агресивни.
- Специално моето куче е доста злопаметно, ако го ударя с вестник после вестника е разфасован. подбирай нещата с които му се караш ако не искате да останете без обувки, дистанционни, телефони или други важни аксесоари.

Успех с гледането, ако има нещо по специално питай ще се радвам да помогна :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 11 авг 2010 11:39

dready написа:Честито, желая ви дълги години да се радвате на тази уникална порода.

Собственик съм на хъски от 12 години и смело мога да твърдя ,че това е жива плюшена играчка. Наистина невероятна порода, но си има много недостатъци. Най-важното според мен е да намериш възможно най-хладното място в жилището за кучето, на моето му направих дървена къща, но той си спеше на снега. Топлото много ги тормози и тябва да се внимава. Относно нрава им, може би вече си разбрал, че това е може би най-трудната за дресиране порода, не защото са глупави, а защото са много своенравни и трябва да имаш огромно търпение, но все пак подлежат на дресировка. Пригответе се за МНОООГОООООО косми, дори и при редовно серсване пак остават косми, които да се полепят. И все пак наистина уникална порода с, която никога няма да ти е скучно и са много гальовни. Сега към по сериозните неща.

– Много тичане. Тази порода е създадена да тегли и тичането е жизнено важно за здравословното им състояние.
- Много вода. Моето куче през летните месеци си топеше цялата глава хапейки водата в легена.
- Относно храната за всяко куче е специфично, но не прекалявай с кокалите, защото се получават усложнения и трябва да ходиш да му чистят жлезата. Моето куче си умира за ориз все едно е от Китай :)
- Внимавай когато го разхождаш, не хапят, не лаят, но към други кучета и особенно към котки са доста агресивни.
- Специално моето куче е доста злопаметно, ако го ударя с вестник после вестника е разфасован. подбирай нещата с които му се караш ако не искате да останете без обувки, дистанционни, телефони или други важни аксесоари.

Успех с гледането, ако има нещо по специално питай ще се радвам да помогна :)

Не съм срещал по-точно и по-синтезирано описание на хъски!!!! :bowdown :bowdown :bowdown Това е ЕДИНСТВЕНОТО вярно мнение и го прочети и запомни внимателно!А иначе аз хъски НИКОГА НЕ БИХ си взел...нямам нерви да го изтърпя. :lol:
И запомни!!!Домашно куче с кокали не се храни!!!...ако искаш да го имаш живо и здраво!Казвам ти го като човек който вече 11 години гледа ротвайлер!

Диди Стоянова
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Диди Стоянова » Пет 14 юни 2013 11:50

Аз отскоро имам едно мъжко хъски на година и три месеца , но живея сама в апартамент.Моля ви дайте ми акъл как да го възпитам да стои сам докато съм на работа без да ми сдъвка мебелите

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 15 юни 2013 19:50

Да ти е честито Колега .И аз никога не бих си взел такова куче .Те са твърде добри ,с благ характер ,не съм по тоя тип кучета .А за храненето с кокали аз съм За.От 95 г се занимавам и нямам проблеми.Много хора са ми казвали ,че ще имам проблеми.Нямам и продължавам да ги включвам в менюто.Проблеми с аналните жлези съм нямал никога ,понеже си движа кучетата .Успех!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 17 юни 2013 17:46

ако кокалите са сурови няма грижи.

във варените кокали няма полезни съставки, а са твърди и остри

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Пон 17 юни 2013 18:11

http://animal.discovery.com/tv-shows/dogs-101/videos/siberian-husky.htm

Изгледай това ! По отношение на колегата AmW - лелел мале колко е красив,поздравления :bowdown
Аз също съм се спрял на тази порода,но като се сдобия с мой си апартамент или къща най-добре.
Успех :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - други”