Опел с "доживотна" гаранция

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Опел с "доживотна" гаранция

Мнениеот drmilendd » Сря 11 авг 2010 7:26

ISRalien написа:
drmilendd написа:
chefito написа:
kiko написа:корейците ще разкажат играта на тия и на нашите :!:

Нашите имат доста добри показатели и ми се струва, че ще са от малкото европейски фирми, които ще се сборят успешно с корейски и всякакви дръпнати....

Евала за спамаджийската тема и на всички изказали се, които карат очевидно нови опели и ги обслужват в фирмените сервизи и са наясно с цени на масла части и труд.

В последния брой на автобилд /издание на Фолксвоген/ има обширно изследване кой е най-качествения автомобил. Извода накратко е - Хюндай.

Колега, ясно ми е, че мен зачекна за маслата, ама виж и онова, което съм написал в скоби (примерно). Визирах цените като цяло на части и консумативи при официалните представители. Мисълта ми беше, че при такива цени ти излиза по-евтино да си поддържаш колата в сервиз, от който си доволен.
Относно аутобилд - можеш ли да дадеш доказателства, че е издание на ФолксвАген, или щото бай Пешо така казал в кръчмата?

Последния брой на автобилд българия. Купил съм го и го четох лично. Нямам скенер да кача статията, много е занимателно.
По въпроса с поддържането в официалните сервизи е вярно че е скъпичко, но какво пък толкоз-за две години гаранция смених маслото веднъж и ще го сменя още веднъж до края. Които има брада, ще си има и гребенче. Иначе нищо лично ;)
П.с. Имам гаранция срещу корозия 12 години.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 11 авг 2010 7:48

drmilendd написа:
chefito написа:
kiko написа:корейците ще разкажат играта на тия и на нашите :!:

Нашите имат доста добри показатели и ми се струва, че ще са от малкото европейски фирми, които ще се сборят успешно с корейски и всякакви дръпнати....

Евала за спамаджийската тема и на всички изказали се, които карат очевидно нови опели и ги обслужват в фирмените сервизи и са наясно с цени на масла части и труд.

В последния брой на автобилд /издание на Фолксвоген/ има обширно изследване кой е най-качествения автомобил. Извода накратко е - Хюндай.

Виждам, че цитираш мен...ДА, карам нов опел и ДА обслужвам го в сервиз Стефанов Пловдив и ДА, знам колко струват консумативите и всичко останало....по фактура плащам 175лв за масло, филтри и диагностика на всеки 15к км.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 11 авг 2010 8:24

Йухдай пък няма да си взема, ако ще и слънцето от запад да изгрява. Колата след 5 години просто се разпада. Може пък някой и на корейците да им разкаже игрътъ, не се знае.

За Орел не знам, зависи от годините на производство и отношението на предишния собственик. Гаранцията не ме блазни, и не е критерий. Цените на официалните им там представители и сервизи са ясни, и с тъпата гаранция играят на вързанко. Да да, ама не, както е казал човека ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”