СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор? (Глобул)

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 18 авг 2010 11:54

Matematiks написа:Кайзере ако дйдат на врата,звънни брат-вече работя доста близо до вас :smackbum
има ли женски бирнички :roll: :seeex

:lol:
хех, не вярвам да сме чак такива късметлий, с бирнички.... :mrgreen:
ма знай ли човек...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Как може да рекетира мобилен оператор ? /Глобул/

Мнениеот stefan4o » Сря 01 сеп 2010 7:28

Здравейте, колеги
тъста ми и той получи такава покана от СГ груп. За едни 70 лева от Глобул от някъде 2000-2001-ва година му написали в писмото, че ако не се плати до края на тази седмица или ще му се отнеме имущество, или ще има запор на пенсията, или вземане на задграничен паспорт.
Какво бихте ме посъветвали да направим в случая? Как може да се провери дали това плащане е с изтекла давност, както колегата Добрин спомена в неговите постове?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 сеп 2010 16:06

щом е от 2001 или 2002 е погадено три пъти по давност
споко
нито паспорт ще му вземат, нито имущество ...нали първо трябва да го осъдят
и да имат шансове /а те нямат/ за 70 лв е по-скъпо да съдиш някой отколкото да забравиш тоя дълг
с две думи една майна да им тегли

п.с. да ти наложат мярка на паспорта дълга требе да е над 5000 лева...

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 01 сеп 2010 22:40

Така :) Ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен! Точно това е моята линия на работа и всекидневно се сблъсквам с точно такива случаи. Касае се (в повечето случаи) за неистински договори за мобилни услуги, тоест такива сключени от името на друг човек чрез използване на неговите лични данни. Това само по себе си представлява документ с невярно съдържание за което се образува досъдебно производство по чл. 309, ал.1 от НК (наказателен кодекс). Относно давност за самото престъпление има такава, но иначе не си мислете че можете да се спасите от оператора! Мобилните оператори в конкретния случай Глобул не се интересуват какво задължение имаш, те имат сключен договор за цесия със С.Г.Груп, които са им изкупили длъжниците! Варианта в такъв случай е да си подадете жалба, след което се изисква оригинала на въпросния договор и чрез експертна справка или експертиза в досъдебното производство се установява, че не сте го подписали Вие и варианта е тогава оператора да преустанови претенциите си към Вас! Лошото е че връзката се къса в офиса който е сключен договора и обикновено продавач-консултантите или въобще не се спомнят защото е минало много време или просто са в схемата :) А относно това, че са Ви потърсили за задължение от преди няколко години, това е нормално, защото процедурата е бавна в някой случаи,а в други се е случвало лицето което е взело карта на Ваше име да е плащало първоначално сметките си (колкото и странно да звучи)! Ами това е в най-общи линии, ако някой има въпрос да пита на лично ще го насоча доколкото мога в тази материя! Дано обаче да не Ви се налага! :!:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 28 сеп 2010 16:00

Някой с някакво развитие с бирниците?

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 29 дек 2010 19:47

http://varna.dir.bg/2010/12/29/news7686420.html

сигурно са същите

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пет 31 дек 2010 17:55

Е нали уж нямали основание след като масово задълженията са погасени по давност? :shock

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 31 дек 2010 18:29

groznika написа:Е нали уж нямали основание след като масово задълженията са погасени по давност? :shock

Няма такова нещо!

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пет 31 дек 2010 18:34

Мен ме тормозеше някакъв анус от СГ Груп по телефона за 160 лв от 2002 година. След като поздравих майка му не сме се чували повече.
Нито са ми звънели след това, нито писма и/или покани съм получавал.
Не мисля да им плащам каквото и да било независимо дали ще ми образуват дело или не. Не мисля, че имат правно основание съда да отсъди в тяхна полза ако се стигне до дело.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 31 дек 2010 18:55

Абе някой вързва ли им се на тея лайнари мутри
защо се шашкате така.
Единствения законен начин по който може някой да ти вземе пари е със СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ!!!! Всичко друго не незаконно , мутренско и подсъдно
Ако някой иска да ти влезе в апартамента това може да е единствено съдия изпълнител или полиция(доброволно или с разрешение на съдя както и последващо такова Ако има ДП разбира се)
Запор налага единствено СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ по българското законодателство и то след доброволна писмена покана - такив Хвърчащи бележки че някой имал да дава нещо на някого и бележките не са от съдия изпълнител - могат да си наврат в Гъза (без извинение)
Ако подобен боклук дойде да ви притеснява у вас изходите са 2 :
1.Потрошавате го
2.Звъните в полицията и казвате ,че лице иска да проникне в жилището Ви , без ваше съгласие - такива сопи ще отнесе бабаита , че лошо ще му стане

Запомнете :САМО И ЕДИНСТВЕНО СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ СЪВМЕСТНО С ОРГАНИТЕ НА МВР МОЖЕ ДА ВЛИЗА В ДОМА ВИ И ДА ВЗЕМА ИМУЩЕСТВО И ТО СЛЕД ПОЛУЧЕНА ПИСМЕНА ПОКАНА В КОЙТО МАКСИМАЛНИЯ СРОК Е 14 ДНИ!!! ВСИЧКО ДРУГО Е НЕЗАКОННО И НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ , НИТО ИМ СЕ ОБАЖДАЙТЕ!!!

Пример:
Сестра ми в София люлин3 има начислени около 860 лева за вода - незнайно как след като е плащала редовно!!!
Сигурно има около 5 такива заплашителни писма за 2 години и то писма а не покани!
Една стотинка не е платила на тея говна досега и никой още нищо не е запорирал нито е взел!

Така че тея кавали да го духат!
Не се подвеждайте колеги!

п.с.
Юрист съм и затова знам какво пиша и казвам, който не вярва да прочете ГПК и Закона за Частинте Съдебни Изпълнители!

ГПК - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135558368

Закон за Частните Съдебни Изпълнители - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135503796

Ирина Костадинова
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ирина Костадинова » Вто 26 юли 2011 14:47

и аз получавам писмо от тия идиоти и ми пишат да си платя :( какво да платя на кого :!: :?: кви са тияС Г Груп мутри некакви ми се виждат и доколкото разбрах работят и с другите обирджий телефонните оператори scare Ужасена съм аз няма да им звъня пък да видим нито ще плащам за нещо за което не знам какво е

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 26 юли 2011 15:48

Ирина Костадинова написа:и аз получавам писмо от тия идиоти и ми пишат да си платя :( какво да платя на кого :!: :?: кви са тияС Г Груп мутри некакви ми се виждат и доколкото разбрах работят и с другите обирджий телефонните оператори scare Ужасена съм аз няма да им звъня пък да видим нито ще плащам за нещо за което не знам какво е

А имаш ли неплатено задължение, което не си платила към мобилния оператор?

Ирина Костадинова
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ирина Костадинова » Вто 26 юли 2011 18:20

Нямам задължения може да е само това че се отказах от услугите на МТЕЛ абе много лъжат горките аз им казах че неустойка за договора няма да платя а пък те да викат всички съдий на света а иначе нямам неплатени сметки [b][url][img][color=#004080][/color][/img][/url][/b]

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 27 юли 2011 15:38

Ирина Костадинова написа:Нямам задължения може да е само това че се отказах от услугите на МТЕЛ абе много лъжат горките аз им казах че неустойка за договора няма да платя а пък те да викат всички съдий на света а иначе нямам неплатени сметки [url][img][/img][/url]

Е те това тук означава че имат законното право да те гонят до дупка за дължимото,това че ти си им казал че няма да им платиш не значи че те няма да си ги търсят ! Вярно е че много лъжат но докато това не бъде доказано в съда и по тази причина се развали договора ти си дължиш неустойката като поп !

П.С Не защитавам Мтел даже напротив понеже скоро с много усилия се разделих с нещастниците просто изяснявам ситуацията !

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 27 юли 2011 17:54

Здравейте Ирина,
като човек тормозен от тази фирма мога да ви дам един единствен съвет:

В никакъв случай не им се обаждайте от личен, служебен или домашен телефон защото записват номера и започва невъобразим тормоз!
Ако желаете да разберете защо Ви пращат писма... обадете им се от пощата или от уличен телефон с карта. Отново повтарям НЕ ИМ ЗВЪНЕТЕ от личен или служебен телефон!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”