обръщение към вас колеги - Нека стигнем!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: обръщение към вас колеги

Мнениеот Vizor » Съб 02 окт 2010 12:52

hooligans написа:Ти искаш толерантност към теб, а не си толерантен към шофьорите
Пресичай си където ти е кеф, ходи си като мърда и така...
То си е до възпитание ли, манталитет ли и аз незнам

Разбира се, че е така. Ще си пресичам точно така, както си пожелая НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА. Все едно ти да караш по бордюра и да ми свиркаш защо ходя бавно! Не гледай, че не слушам съвета ти.. ти си го слушай сам.. не ми отговаряй наистина.. няма смисъл. Свиркай на тея дето пресичат по пешеходните пътеки, че се движат бавно и ти пречат да пристигнеш 5 секунди по-рано на работа... или бързат за нагоре.. всички ще отидем там.. няма смисъл да бързаме ;)

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Съб 02 окт 2010 13:30

Бе то хубаво да сме толерантни ама повечето Софиянци сте толерантни само към свой ! Ей на оня ден в сряда дал съм си мигач,че ще се преустроявам и кво ... ама на същото място със СОФИИСКИЯ пасат на Братовчеда нямам никакъв проблем,а говорим за едно и също крастовище..

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 02 окт 2010 13:39

Ikov_VR написа:Бе то хубаво да сме толерантни ама повечето Софиянци сте толерантни само към свой ! Ей на оня ден в сряда дал съм си мигач,че ще се преустроявам и кво ... ама на същото място със СОФИИСКИЯ пасат на Братовчеда нямам никакъв проблем,а говорим за едно и също крастовище..

Не е така колега. На такива шофьори си попаднал. Знам какво е да си в чужд град и не знаеш накъде да хванеш, видя ли друга регистрация и човек който се преустройва или не знае накъде да хване му давам път. Има нещо друго, вече доста коли има в София с регистрации от други градове и карат доста свойската и правят простотии, затова най-вероятно някои колеги не гледат с добро око на друга регистрация :beer

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 02 окт 2010 13:42

Vizor написа:
hooligans написа:Ти искаш толерантност към теб, а не си толерантен към шофьорите
Пресичай си където ти е кеф, ходи си като мърда и така...
То си е до възпитание ли, манталитет ли и аз незнам

Разбира се, че е така. Ще си пресичам точно така, както си пожелая НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА. Все едно ти да караш по бордюра и да ми свиркаш защо ходя бавно! Не гледай, че не слушам съвета ти.. ти си го слушай сам.. не ми отговаряй наистина.. няма смисъл. Свиркай на тея дето пресичат по пешеходните пътеки, че се движат бавно и ти пречат да пристигнеш 5 секунди по-рано на работа... или бързат за нагоре.. всички ще отидем там.. няма смисъл да бързаме ;)

ОК!
Айде сега примерно, тръгваме от Люлин до центъра или х-л Плиска
Има 15 пешеходни пътеки.
Нормално ходене е 10 секунди на пътека...
Ти пресичаш за 30 секунди, което прави 7 минути.
Пускаш където няма пешеходна пътека 10 човека, пак нормално 10 секунди, но те пресичат за 7 минути - вече Закъсняваш за работа 15 минути, само докато чакаш по пешеходни пътеки и пресичащи на забранено място
Има приблизително 10 светофара, но колите вместо по 10 коли на зелено се изнасят по 5, защото разбираш ли Трябва да светне зелено за да почнат да включват скорости и т.н, приблизително още 30мин.
Ето точно тези 45 минути може да се спестят :idea:
Всички реват от задръствания, ами бъдете малко по организирани, не спазвайте по 15 метра дистанция като тръгне колоната на зелен светофар.
Мен не ми пука къде пресичаш и как се бавиш и каква ти е походката.
Пука ми че задръстванията стават не само от големия трафик, но и от дезорентираните шофьори. Трафика е виновен за 1/2 от задръстването, за другата 1/2 са виновни шофьорите дето незнаят в кола ли са седнали или на кенефа вкъщи :banghead:

Колегата Ikov_VR е излишно да коментирам, все ще се намери някой да си мисли, че другите са против него защото е от провинцията. Имам чувството, че това е някакъв комплекс вече.
Всяка тема да ревете колко сте мачкани, колко ви е тежко като карате в София и т.н.
Колега, не те пуска кръстовището да се престройш, ами колите.
И ако спреш и чакаш да се престройш и аз не бих те пуснал...
Престрояване става и в движение.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 02 окт 2010 14:24

Не мога да ви разбера какво искате от това движение повече!? При затворени за ремонт една камара булеварди и възлови кръстовища, ако ще да минеш без да спираш през всички пешеходни пътеки си е все тая.
Друго което ми е странно, всичките ли като ходите на работа цепите секундата на две, защото аз винаги отивам 30-45 минути по - рано. Не не са запас, защото тук няма къде да ми трябва такъв запас от време, а просто така съм свикнал. Толерантност трябва, от всички и от всеки въпреки задръстванията.
Аз взех все по - рядко да ходя до столицата, но последния път за да ме изпреварят двама идиоти единия от ляво, единия от дясно минаха през трамвайната спирка на пълна газ :screwy Имаше трамвай и слизаха хора :shock

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 02 окт 2010 14:55

Отговорът е много прост, колеги - не бъдете "гъзари" и ако имате възможност ходете на работа с транспорта, особено ако живеете в квартали с достъп до метрото.
Първо спествя на вас много нерви, второ е по-здравословно, защото ходите пеша и трето - улиците не са толкова задръстени.
Аз съм точно т.нар. от вас "неделен шофьор" и не виждам какво лошо има в това :roll:
Даже и днес наш "колега" с Голф 3, черен, на К. Величков искаше да покаже колко мухи има в главата, изпреварвайки ме на пешеходна пътека, на която намалих, очаквайки евентуалното преминаване на пешеходци.
Истината е, че всеки кара както си знае и докато лумпелите и комплексарите не останат без книжки за много дълго - няма какво да се направи... А това е съвсем друга тема...
Улиците са огледало на обществото ни - простотия, комплексарщина и агресия :No

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 02 окт 2010 17:30

Ikov_VR написа:Бе то хубаво да сме толерантни ама повечето Софиянци сте толерантни само към свой ! Ей на оня ден в сряда дал съм си мигач,че ще се преустроявам и кво ... ама на същото място със СОФИИСКИЯ пасат на Братовчеда нямам никакъв проблем,а говорим за едно и също крастовище..

Аз лично винаги пускам колите с друга регистрация,различна от столичната... :012:

Винаги когато мога давам път и пускам колеги на пътя,стига да са дали мигач и да не ме натискат много... :deal

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 02 окт 2010 17:49

hooligans написа:Колегата Ikov_VR е излишно да коментирам, все ще се намери някой да си мисли, че другите са против него защото е от провинцията. Имам чувството, че това е някакъв комплекс вече.
Всяка тема да ревете колко сте мачкани, колко ви е тежко като карате в София и т.н.

Марио си е много прав :да:
дай ми отговор на един въпрос и ще се съглася с теб
защо когато съм в София с служебния бус или кола(и двете са с софиска регистрация) нямам проблеми,а когато съм с кола с Врачанска регистрация е едно псуване,светкане,свиркане,навиране,набутване,майки,сестри и т.н.

и това е защото 70% от живущите в София си мислят,че са хванали бога за рога
айде останете си със здраве :beer

колега нямам нищо лично към теб :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 02 окт 2010 18:02

vanko_VW написа:а когато съм с кола с Врачанска регистрация е едно псуване,светкане,свиркане,навиране,набутване,майки,сестри и т.н.

Питаш ли ни нас с регистрация PK heavy metal zork

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Съб 02 окт 2010 18:08

Аз да добавя ,също за тези с шапките с козирки.... Махнете ги,нямате никаква видимост :screwy
И тези на които стажа им е по голям от мойте годинии и на колата,взети заедно :roll:

Бобка темата е супер :bowdown :kissy:

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 02 окт 2010 18:17

Даскала™ написа:
vanko_VW написа:а когато съм с кола с Врачанска регистрация е едно псуване,светкане,свиркане,навиране,набутване,майки,сестри и т.н.

Питаш ли ни нас с регистрация PK heavy metal zork

ми то май РК са най-псуваните и после сме ние ВР
ама всички сме дошли от село :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 02 окт 2010 18:23

Пред винкело всички са равни :012:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 02 окт 2010 18:34

Сирокото в 95% от София го карам с 45 км максимум заради дупките ....следователно спирам на пешеходци, спирам на коли, пускам рейсове, пускам маршрутки, не ми пречи да загасне някой на светофара. Като съм с него всички ме пускат и ми се кефят по светофарите, говорим си .... има някой нерваци дето демонстративно ме изпреварват .... ама не им обръщам внимание щото си знам че са по бавни ...за какво да си давам зор .... много пъти нервни ми бибиткат отзад като пусна 10 човека и три коли от някъде .... спирам си по средата на пътища да спасявам костенурки и таралежи ..... търпението е добродетел ... :012:

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Нед 03 окт 2010 2:02

Най-добре да остане писаното от Боби, някой шеф да го закачи отгоре...
Винаги има още какво да се добави!
Винаги ще има недоволни от истината, защото в описанието са видяли и себе си.
Обърнете внимание покрай ремонтите на някое стеснение на пътя,
как винаги се намира някой "да не се мине" и се бута сякаш ако пропусне ЕДНА кола само,
всеки да пропусне по ЕДНА...и всички ще минат в синхрон и няма да има забавяне...
Никаква колегиалност, никаква мисъл, сякаш не знаят къде отиват, или минават по маршрут за първи път.
Не знаят кога и поради натоварено движение да се престроят по-рано при по-удобен случай ..
Да не споменаваме, че все още има невнимателни пешеходци, само преди 2 вечери видях отново пресичащ пред мен на Цариградско шосе. Покрай друга тема тук във форума, на колеги каращи двуколесни, които явно имат нужда да прочетат пак закони и правилници. Въпреки това се отправят нападки, сякаш е нормално поведението на пътя на мотоциклетистите, своеволията и презумпцията, че другите са длъжни да ги пазят. За последните няколко години съм видял само 2-ма спазващи правилника. Единия беше чужденец,
втория - съшо! :Mr Green Fun
А за тези на 4 ...пазете себе си и другите...накрая вие сте виновни при всички случаи.
:bishop оня да Ви води, но и да Ви пази!

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 03 окт 2010 8:15

Подкрепям единствено и само 1-то мнение на Боби! Частично съм съгласен и с някои други ( за тези с НЕ "градските" номера mhihi )

Върни се в “ОФФ-Топик - други”