Фирмата фалира, принуждават ме да напусна с молба ...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Фирмата филира, принуждават ме да напусна с молба ...
Като се напусне по ваино съгласие, няма обезщетение ..само се изплаща неизползвана отпуска ... а и не можеш да взимаш нищо от борсата ..
слушайте пичага

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Не подписвай разбира се, но от тука нататъка не трябва да закъсняваш и с 5 минути. Ако искат да те уволнят за нещо, то определено ще намерят за какво. По-добре не подписвай обаче!
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
ако толкова не те искат
има един текст пак е по взаимно съглрасие но с 4 заплати обезщетение ти плащат...
ако искаш...но В НИКОЙ СЛУЧАЙ ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ-ни обезщетение за безработица, ни обезщетение от работодателя ни нищо
има един текст пак е по взаимно съглрасие но с 4 заплати обезщетение ти плащат...
ако искаш...но В НИКОЙ СЛУЧАЙ ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ-ни обезщетение за безработица, ни обезщетение от работодателя ни нищо
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Благодаря ви колеги за отговорите, ясно, нещо ми е криво, идва ми да се напия , жалко че спрях алкохола ... 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
е нормално да ти е криво...кат оне те щат, но ясно, че нещата не отиват на добре, но поне да си вземеш максимума като пара
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
yoan4o написа:Ако фирмата фалира наистина, ще се водиш съкратен!
Тогава ще ти се платят някакви обезщетения, доколкото знам.
Ако подпишеш.... по живо по здраво!

Недей по взаимно съгласие !!! Ако всичко ти бъде платено , тогава може , или ако си сигурен , че работодателят няма да ти прави въртели после ...
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
получих забележка от колегата РОси, че говоря глупости
за да не съм голословен, колегата е прав-ако подпишеш по взаимно съгласие, имаш право на обезщетение за безработица-4 месеца и то минимума, който е около 120-140 лева...ако не ще имам право на обезщетение в зависимост от стажа, което стига до 12 месеца и е по спомени 60% от заплатата
разбира се, ако не си намериш работа и ако останеш безработен, което не го пожелавам никому
така че, поправям се
за да не съм голословен, колегата е прав-ако подпишеш по взаимно съгласие, имаш право на обезщетение за безработица-4 месеца и то минимума, който е около 120-140 лева...ако не ще имам право на обезщетение в зависимост от стажа, което стига до 12 месеца и е по спомени 60% от заплатата
разбира се, ако не си намериш работа и ако останеш безработен, което не го пожелавам никому
така че, поправям се

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: Фирмата фалира, принуждават ме да напусна с молба ...
А как се процедира ако теоретично работодателя раздразнен от отказа да подпишеш по взаимно съгласие реши да ти скрои шапката и те врътне с дисциплинарно уволнение?
Как можеш да се защитиш пред да речем 5 мениджъркски показания, че закъсняваш за работа, идваш пил, не си изпълняваш съвестно задълженията и тн?
Доста трудно би било да си намериш и подкрепа сред колегите ти, които в повечето случаи биха внимавали и на тях да не им изстинат местата...
Според мен истината е, че е трудно да си претъркулиш работодателя в България, а за това, че няма кой да ти защитава правата няма да коментираме. Ако се стигне до съд се очаква не малък разход по адвокати и тн, а евентуалният резултат остава далечна химера.
Как можеш да се защитиш пред да речем 5 мениджъркски показания, че закъсняваш за работа, идваш пил, не си изпълняваш съвестно задълженията и тн?
Доста трудно би било да си намериш и подкрепа сред колегите ти, които в повечето случаи биха внимавали и на тях да не им изстинат местата...
Според мен истината е, че е трудно да си претъркулиш работодателя в България, а за това, че няма кой да ти защитава правата няма да коментираме. Ако се стигне до съд се очаква не малък разход по адвокати и тн, а евентуалният резултат остава далечна химера.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Aко подпишеш значи напускаш по взаимно съгласие - не получаваш нищо освен последната си заплата....
Ако съкращават и те съкратят ти изплащат поне 6 работни заплати .... прави сметка ......
Ако съкращават и те съкратят ти изплащат поне 6 работни заплати .... прави сметка ......
ха, мен така се опитаха да ме минат да подпиша.
В резултата на отказа ми - един месец платено предизвестие, през което не ходих дори и на работа /щото бяха бесни че съм отказала, преди мен всички били подписали/ и обещетение от два месеца, плюс възможност за макс. срок на борсата...
В резултата на отказа ми - един месец платено предизвестие, през което не ходих дори и на работа /щото бяха бесни че съм отказала, преди мен всички били подписали/ и обещетение от два месеца, плюс възможност за макс. срок на борсата...
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Aneto написа:ха, мен така се опитаха да ме минат да подпиша.
Така трябва

Подпишеш ли,значи си самоволно напуснал и си с пръст в уста

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При съкращаване,поради намаляване обема на работа.
Един месец предизвестие са длъжни да спазят.Ако имаш платен отпуск,ти го плащат или го ползваш.
След датата на съкращаване до 1 месец,ако не си намериш нова работа,са длъжни да ти платят една заплата обещетение.Отиваш с трудовата книжка в офиса им,пишеш една декларация,че към момента си безработен и не работиш никаде.
След като те съкратят трява да отидеш в бюрото по труда.
А в НОЙ се ходи,за обещетение с всички документи,един месец след датата на уволняване,защото в този един месец работодателя ти плаща обешетението и усигоровките.
Един месец предизвестие са длъжни да спазят.Ако имаш платен отпуск,ти го плащат или го ползваш.
След датата на съкращаване до 1 месец,ако не си намериш нова работа,са длъжни да ти платят една заплата обещетение.Отиваш с трудовата книжка в офиса им,пишеш една декларация,че към момента си безработен и не работиш никаде.
След като те съкратят трява да отидеш в бюрото по труда.
А в НОЙ се ходи,за обещетение с всички документи,един месец след датата на уволняване,защото в този един месец работодателя ти плаща обешетението и усигоровките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпросът си е доста сложен и зависи от това кой стои насреща. Ако подпише е ясно, а ако не подпише и са го нарочили и ако фирмата не са хора се започват едни преследвания, наказания за най-малко провинение и т.н подобни дивотии докато ти обяснят, че си готов за дисциплинарно уволнение и те принудят да напуснеш сам. За съжаление сме си в нашата мила Родина и това е положението, а правата всички си ги знаем, но докато си ги получим вече няма да имаме нужда от тях.
Късмет!
Късмет!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”