Това, че инструктора има една 'артия, която всички знаем колко лесно се взима срещу съответната сума, въобще не означава, че знае всичко.
Еле па за някои правила, които едно време са били по един начин, а откак се е променил закона чичката го мързи да го прочете, щото той си знае.
Друг е въпроса обаче, дали ти си по-подготвен от него. В 90% от случаите хората не са. Ако ти се смяташ за тия 10% от другите, го докажи пред ДАИ-аджията, а не пред инструктора или по форумите.
Другото, за кръговото, специално си мисля, че това правило е било едно време, защото виждам главно чички да го спазват.
В ЗДП и ППЗДП не видях НИЩО за кръговото, гугъл намира само подобни теми по форумите, там версиите са около 1 300 000. Моля някой да даде линк към официален източник, а не "Сдружение на строителите на пътна настилка" или нещо от сорта...
Специално аз не виждам НИКАКВА логика да даваш ляв мигач, докато въртиш кръговото, па после я се сетиш да дадеш десен, я не... Специално в Перник ми направи впечатление на кръговото пред била, ората си въртят на ляв мигач и го изключват
след като излязат от него

(абсолютно нищо лично към перничани, много ги уважавам, просто там ми направи впечатление, оти у Видин нема кьораво кръгово).
Аз това, което си спомням от листовките беше, че като влизаш и докато въртиш не даваш мигач (освен ако не сменяваш лентите). Като решиш да излизаш сигнализираш след предишния изход, съответно с десен мигач. И така си карам, така е най-логично според мен.
Напълно възможно е и да греша, то по ЗДП ако някое кръгово не е регулирано със знаци влизаш с предимство, а вътре си без, което е безумно, ама айде...