но за вкус

добавки към ракия
dobrin написа:Дъбови стърготини в марля. Но най-добрият вариант си остава в буре, само дето изпива от ракията - колкото по-дълго време, толкова повече изпива. Всякакви други изкуствени оцветители и заместители са безмислени и само развалят ракията.
Barboukov написа:airjohn написа:Кориандър семена.
Само за бисерна ракия обаче!!! 20 гр на килограм материал!
barezifranko написа:Колеги досега с бащата колкото и пъти сме варели ракия нищо не сме добавяли. Сега искам да я "тунинговам" малкоЗа цвета съм помислил и съм купил дъбови стрърготини. За вкуса съм чувал всевъзможни неща, които се добавят: мед, лукчета, медицински дъвка и др. Вие какво ще ми препоръчате ?
ila написа:barezifranko написа:Колеги досега с бащата колкото и пъти сме варели ракия нищо не сме добавяли. Сега искам да я "тунинговам" малкоЗа цвета съм помислил и съм купил дъбови стрърготини. За вкуса съм чувал всевъзможни неща, които се добавят: мед, лукчета, медицински дъвка и др. Вие какво ще ми препоръчате ?
Колега направи и двойна преварка без да слагаш нищо в нея.
Обади се като си готов. Ако я пиеш трудно ще ти помогнем.![]()
ПП. Мезето също е важно
boqn _8228 написа:От доста години варя сливова ракия и се интересувам от по старите майстори за тънкостите а те са много за отличния вкус.При двойната преварка се губи от аромата на ракията а най- добрия начин за потъмняване на сливовата ракия е със разтопяване на захар /горяла захар като при крем карамела/
А за най- мекия вкус трябва да престои в дъбово буре поне 6-7 мес. и колкото е по- голямо е бурето толкова по лесно и бързо омеква, мога и други тайни да ви издам за Троянската сливова но на лични
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта