:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Още едно ДОБРО ДЕЛО

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Re: Още едно ДОБРО ДЕЛО

Мнениеот GREEN_lADY » Съб 06 ное 2010 14:32

Имам дрехи които са ми малки вече и ги подарявам от сърце,само кажете кога и къде!!!

п.п Колега :bowdown за темата,малко хора останаха в тая държавица като тебе :beer

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Съб 06 ное 2010 15:05

:да: Аз съм за! :да: :bowdown Евала на колегата, че проявява такава инициатива. Желаещи винаги ще има, макар и да са малко. Сърцатите хора никога няма да свършат! Сигурна съм, че всеки в къщи има поне една играчка, която може да подари, всеки има поне една дреха, която му е омръзнала и всеки има възможност да отдели 3-5 лв за някое лакомство стига да има желание. Аз съжалявам, че няма да мога да присъствам,/нямам време да пътувам до Сф/ но ще помоля, когато организирате нещата да ми дадете адрес, за да мога да изпратя своя пакет с подаръци за децата и вие да ги занесете.

dready, идеята ти е чудесна. Дерзай!

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Съб 06 ное 2010 20:53

Винаги съм одобрявала тези идеи!
Колега имаш ли нещо в предвид, или първо искаш да видиш какъв брой хора ще се съберем?
Аз мога да отделя играчки, дрехи и най-нужните неща, които решим на първо време.
Финансово се опитвам да помагам за Акцията за Ромина, за това със всички други възможни неща ще се влкюча тук.

Потребителски аватар
mira yordanova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mira yordanova » Съб 06 ное 2010 21:49

Ако до всяко добро същество
застане поне още едно,
ех, ще започне такъв живот,
че само си викам "Дано".

Ако към тия две същества,
прибавиш и още две,
ти знаеш ли колко прави това?
Най-малко хиляда и две.

Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано".

Тогава престава да те е страх
и от страха те е срам,
щом има някой с теб, с мен и с тях,
щом няма никой сам.

Щом ти е трудно не се колебай,
не страдай току-така,
ела приятел и лапата дай,
аз ще ти дам ръка.
:да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 06 ное 2010 21:52

Колеги, тази година клубът вече проведе едно такова мероприятие в домът за деца в с. Дълбок дол до Троян. Освен това в момента тече кампанията Да помогнем на Ромина.
Наистина е добре да има повече такива кампании, но имайте предвид, че за да се организира добре едно такова мероприятие, трябва време. Аз лично съм за и бих помогнал с каквото мога.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 06 ное 2010 21:57

Мога да дам дрехи, много запазени :!:

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Съб 06 ное 2010 22:05

Освен това такова едно мероприятие,не се организира в рамките на един месец.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Нед 07 ное 2010 0:35

Моето мнение е ,че най-важното нещо е желанието. Човек има ли желание винаги ще намери начин да помогне. Пак искам да повторя не се чуствайте задължени да участвате финансово. Ако евентуално се събират пари суми от 0.10 ст. до .... ще са равни поне за мен всеки знае с какво разполага важното е да направим един по специален ден за едни позабравени деца. Наистина е малко банално ,че точно по празниците го правим ,но все пак ние не сме политици и не гоним рейтинг ,а го правим от добрите си сърца. Разбирам ,че има и други кампании ,ще се опитам да бъда полезен и там ,но мисля ,че тази може да се направи паралелно с останалите.
Идеята ми е да се купят лакомства за децата и с всичките играчки и дрехи да отидем при тях да го раздадем, да се повеселим с тях и се надявам малко или много да вдъхем малко вяра и в техните сърца.
Относно дом за сираци нямам идея за кой дом или къде да отидем ,просто се сетих за това в което участвах преди няколко години и ми се прииска да го повторим. Радвам се ,че има желаещи дано успеем.

АКО ИМАТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЕН ДОМ ЗА ДЕЦА СПОДЕЛЕТО ГО.

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Нед 07 ное 2010 20:04

Мисля, че от тук може да се избере някой.Просто ни кажете адрес, на който да изпратим пакетите си и ние ще помогнем с каквото можем.Предполагам, че ще успея да ангажирам още няколко приятели, които биха искали да се включат.
И да, да се правят подобни акции по празниците, ами тази идея не е просто банална.Звучи, сякаш децата нямат нужда от обществото през останалото време...Жалко е...Най-тежко е да ги гледаш, когато са мънички и във всеки преминаващ по улицата човек виждат онзи, който ги е оставил там и го викат...
Ще ви дам още едно предложение, което не знам как ще се възприеме.В тази болница се лекуват деца с потресаващи съдби, които повече от всичко имат нужда от това, някой да ги погали и да бъде с тях...

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Нед 07 ное 2010 20:25

Защо да е само 1 домът на чиито деца да помогнем... Във всеки град си има достатъчно членове на клуба. Вярно, не всички ще се отзоват да помогнат, но дори 2-3 желаещи да се включат стигат, за да дарят малко щастие на децата.
Тези координати, които си дал колега са на домове за деца от 0-3 годинки. Те са още бебета и там освен финансово няма как да помогнем. Следователно включилите се ще са малко. За това съдя от коментарите тук.
Аз преди 8 години бях взела едно детенце от дома за сираци в Севлиево. Цял ден изкарахме заедно. Обядвахме, ходихме на кино, купихме неща, които тя си избра, дори се къпа във вана. Там всички се познаваме и беше лесно да я пуснат с мен, но мисля че има някакъв ред, ако въобще е възможно това.
Ако не се съберат желаещи да помогнем на мъничките деца, със сигурност ще има колеги, които могат да се огледат в къщи за неща, които са им омръзнали /дрехи, играчки, книги/

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Нед 07 ное 2010 20:39

elimn написа:Защо да е само 1 домът на чиито деца да помогнем... Във всеки град си има достатъчно членове на клуба. Вярно, не всички ще се отзоват да помогнат, но дори 2-3 желаещи да се включат стигат, за да дарят малко щастие на децата.
Тези координати, които си дал колега са на домове за деца от 0-3 годинки. Те са още бебета и там освен финансово няма как да помогнем. Следователно включилите се ще са малко. За това съдя от коментарите тук.
Аз преди 8 години бях взела едно детенце от дома за сираци в Севлиево. Цял ден изкарахме заедно. Обядвахме, ходихме на кино, купихме неща, които тя си избра, дори се къпа във вана. Там всички се познаваме и беше лесно да я пуснат с мен, но мисля че има някакъв ред, ако въобще е възможно това.
Ако не се съберат желаещи да помогнем на мъничките деца, със сигурност ще има колеги, които могат да се огледат в къщи за неща, които са им омръзнали /дрехи, играчки, книги/

Напротив, там децата също имат необходимост от дрешки, играчки, занимателни материали и т.к. някои от тях са и болни, и от медицински принадлежности, както и памперси и пр.И не всички деца там са бебета, а и на някои е удължен престоя по ред причини, които няма да изброявам.Всички знаем какво е необходимо за организирането на един детски празник :)
Хубаво е, че си подарила един истински ден на едно дете :)
Убеден съм, че не искаш да знаеш каква е статистиката за хората като теб и да, ред има и за да се стигне до този ден трябва да се извърви доста дълъг път.Понякога след това усмивките са много, но понякога проблемите продължават...

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Нед 07 ное 2010 20:45

Хора, на думи всичко изглежда лесно.
Не прочетохте май мнение по-нагоре, такова мероприятие се организира трудно !!!
Първо трябва да се предложат домове, да решим къде, да разберем от какво най-много имат нужда и направим всичко за да го осигурим. Вниманието, грижите и забавления с децата мисля, че всички можем да се включим.

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Нед 07 ное 2010 20:59

Ето още един линк, който може да е от полза.Мисля, че като начало е необходима връзка с дома и след разговор с тях да се реши какво да се прави.

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Нед 07 ное 2010 21:01

Night_elf написа:Хора, на думи всичко изглежда лесно.
Не прочетохте май мнение по-нагоре, такова мероприятие се организира трудно !!!
Първо трябва да се предложат домове, да решим къде, да разберем от какво най-много имат нужда и направим всичко за да го осигурим. Вниманието, грижите и забавления с децата мисля, че всички можем да се включим.

Ами да ти кажа, не всички можем. Някои можем да отделим средства, но нямаме време, други обратното. Хубаво е да се знае първо има ли желаещи и кой с какво може да помогне. Ако можем да съберем пари ще е лесно да купим това, от което най-имат нужда/тук обхващаме домовете с дечица до 3 годинки/, НО... както много от колегите са затруднени финансово и казват, че могат да помагат с друго, нека е така. Тогава нека обърнем внимание на тези домове с по-големи деца. Тук във форума никой неможем да задължим да отдели от средствата си, за това предлагам всеки желаещ да каже с какво може да помогне и тогава да изберем домът.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Нед 07 ное 2010 21:14

elimn написа:Защо да е само 1 домът на чиито деца да помогнем... Във всеки град си има достатъчно членове на клуба. Вярно, не всички ще се отзоват да помогнат, но дори 2-3 желаещи да се включат стигат, за да дарят малко щастие на децата.

Абсолютно Ели,само,че аз какъвто съм мекушав на тази тема...
преди години(2-3)взехме едно момиченце за събота и неделя,точно преди коледа..
не питай как се разделих с него,и сега ела ми виж очите като пиша за това.
Не е честно просто да растат деца БЕЗ РОДИТЕЛСКИ ГРИЖИ,при положение,че си имат родители,кое ще ги зарадва?
Лудницата от коли на клуба?
Вниманието дарено за един ден?
Играчката донесена от НЯКОЙ?
В никакъв случай не съм против благородството,но нека някой да види и сълзите в очите на детето-децата,когато всичко това свърши....
Когато ПАК ОСТАВАТ САМИ.
Аз съм за всяко едно благотоворително мероприятие,и съм го правил без никаква публичност,но никога не съм се обръщал назад,освен един път когато видях мамкаму как детето плачеше,че си отивам.
Е,запитах се какво му дарих,обич?или показност,че си няма никой?
Боли,много боли от сълзите на дете.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”