:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Цена за изработване на сайт - онлайн магазин?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Цена за изработване на сайт ??

Мнениеот Nikkolay » Съб 06 ное 2010 23:10

определено за 1000лв. ще можеш да си направиш уникален сайт. Имам няколко приятели дето се занимават с това, та и аз съм ги разпитвал за цени и такива работи.
А и много зависи кой ти го прави...някой студент от ФМИ може и за 300 лева да ти го направи ако питаш мен :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 07 ное 2010 1:38

какъв БГ НЕТ БИЗНЕС????????? :063:
какъв оборот прави той??
за колко секунди ебай или амазон или гоогле адсенс или майкрософт или фейсбук (който в БГ е жестоко подценен) или и т.н. и т.н. правят годишния оборот на БГ НЕТ бизнеса...
играчи... да в България тази дума е нещо голямо...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 07 ное 2010 7:19

Ти и Владо изтрещяхте :shock
Човека иска магазинче за около 200 артикула, вие му развихте теории за хиляди, милиони, Милано, хотел Плиска :shock :shock :shock
Хубаво, бъдете велики теоритици, евала, много знаете :bowdown

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 07 ное 2010 9:48

Теорията в случая е много важна, защото без подходящото планиране, магазинът няма да е успешен. Имам достатъчно опит в планирането и работата с онлайн магазини, защото от 6 години с това се занимавам.

Ако ще си правиш онлайн магазин за да кажеш във форума, че си горд собственик на магазин - по-добре безплатен. Ако искаш да го превърнеш в бизнес - трябва професионална изработка. трябва човек, който разбира от онлайн търговия да измисли структурата, визията, усещането на магазина. Трябва графичен дизайнер, който да изработи визията съгласно планираното и трябва програмист, който да създаде кода така, че да е подходящ за визията и за спецификата на продукта. След това трябва някой, който разбира от маркетинг и СЕО оптимизация, който да прегледа кода и да го донастрои за търсачките и да следи статистиките на магазина с месеци и да прави необходимите промени, така че сайтът да отиде на първа страница в Google при търсене на продуктите от него.

Това означава професионален. Магазин, който ПРОДАВА, а не сайт, който просто си седи там.

Оборотът зависи от това:

1. Брой посетители - важно е къде се намира магазина в търсачките
2. Визия на магазина - какво първо впечатление прави този магазин на посетителите
3. Доверие - дали магазинът излъчва стабилност и коректност или прилича на изработка на някое "хакерче-тийнейджър", което ще ни преебе с поръчката
4. Качество на продуктите
5. Леснота на навигацията и интуитивност

В интернет конкуренцията е огромна. Следващият магазин е само на един клик с мишката. Ако не си номер едно просто изпадаш зад борда и не печелиш никакви пари. Това е.

Ако искаш се вслушай в думите ми, ако искаш си направи евтин магазин и след година ще разбереш от личен опит, че си си загубил времето.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 07 ное 2010 10:06

Vlad777 написа: Ако не си номер едно просто изпадаш зад борда и не печелиш никакви пари. Това е.

Извинявам се, ще си позволя пак да се намеся mhihi По твойта логика, грубо:
- дизайн+ админ част около 5000 лв, професионално(каквото и да означава това)
- Брой посетители= на рекламен бюджет= на около 3000 лв минимум месечно
- Брой посетители= на оптимизация в търсачките= на около 1000 лв на някой спец който да я направи
- Доверие= на форма за контакт. Общото впечатление е относително понятие

По груби професионални сметки се предлага на човека сайт за около 6000 лв, с годишен рекламен бюджет около 36 000 лв. Като следващия магазин е на един клик разстояние. Аз тези професионални приказки съм ги слушал много mhihi

И от теорията, малко практика:

- Магазинче за 150 лв, си избива парите на втория ден и оттам нататък е на печалба. Това зависи от продукт и цена разбира се
- Колкото по-малка е началната инвестиция толкова по-добре.
- Когато началната инвестиция е малка, а печалбите са такива, че покриват разходите и остават над 50% чиста сума отгоре, в ракмите на следващата години проекта може да се ъпгрейдне в нов вариант или директно в нов, по-скъп сайт.

- И никога първия проект не трябва да е скъп

Ако искаш се вслушай в думите ми, ако искаш си направи "професионален" магазин и след година ще разбереш от личен опит, че си си загубил времето и парите :да:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Нед 07 ное 2010 10:09

KirilGeorgiev написа:Някой може ли да ме светне колко струва изработването на сайт за продажба на стоки в нета ? Ясно ми е че няма как да се конкретизира но ме интересува от-до

Здравей,
Мога да ти предложа такъв магазин за 300.00лв.
Ползвам готова безплатна система за електронен магазин, дизайна го правя аз по твой вкус, няма да е копиран, прави се според твоите изисквания.
За дизайна, не става дума да се вземе готов темплейт на който примерно да му сменя цветовете. Визията на сайта се прави изцяло за теб.
Какво ще получиш срещу тази сума:
1.Име за сайта в случай че нямаш -регистрира се за срок от 1 година, за теб, ти си собственик на името
2.Хост където да се качи сайта и да се показва в интернет - за срок от 1 година
3.Дизайн за сайта
4.Готов работещ магазин
5.Обяснение как се работи със системата и кое как се прави,добавяне на продукти, редакция на продукти,публикуване на статии в сайта, купони за отстъпки и т.н.
6.Обяснение какво трябва да има в магазина задължително (спрямо бг законите, опции важни за потребителите и др.)
-------------------------
В цената няма предвидено добавяне на продукти. Добавят се лесно, така че ще можеш да си ги качиш и сам. В случай че не ти се занимава да ги качваш, можем да се договорим и за това.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 07 ное 2010 10:09

Като пълен лаик в тази сфера да попитам и аз.
От какво зависи къде ще се намира сайта ми в търсачките?
Мой познат ми каза следното(което ме озадачи ) - даваш едни 60 лв за година и оставаш доволен. :shock
Но като чета май нещо бърка.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 07 ное 2010 10:15

Има логика в думите на rosy. За човек, който започва почти от нулата, с неголям брой артикули. Когато първоначалните инвестици са малки, сравнително по-лесно се вързвръщат. Като за начало да се изплати бързо и да натрупа инвестиция за развитие на следващия етап - подобрение и разширение, или нова професионална версия...

И в професионализма има логика, но това е когато нещата са развити, или бързо се развиват. Тогава това е начинът. Разбира се гаранции никой не дава, и най-големите професионалисти не могат да дадат гаранция, че магазина ще продава. Просто шансовете им са по-големи, но не и 100%.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Нед 07 ное 2010 10:16

xalerrelax написа:Мой познат ми каза следното(което ме озадачи ) - даваш едни 60 лв за година и оставаш доволен. :shock

Абсолютно невярно!
ОСвен това, без да си писал, съм сигурен че питаш за Гугъл :D , за огромна част от потребителите интернет е равно на гугъл :-).

Най-лесен начин е да плащаш за реклама в гугъл, и така ще се показваш горе в резултатите, дори и сайтът ти да е много зле направен.
За рекламата в гугъл, сумата зависи от това какво рекламираш и каква е конкуренцията.
Например,може да рекламираш и със 50 лв. на месец, може и със 500, изборът е твой. Просто за 50 лева получаваш по-малко посетители в сайта ти, това е.

Ако обаче не ти се плаща, трябва да се потрудиш за да излиза сайта нагоре, и резултата не е гарантиран. Така че, може да се окаже че полагаш много усилия неоправдани, и резултата е нищожен и е било по-добре да си платиш.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 07 ное 2010 10:18

Хайде Роси, специалиста, ми покажи магазин, дето си е избил парите за 2 дни. Това са ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ. Ясно ни е на всики, че се чудиш как да се направиш на МНОГО ОБОРОТЕН във форума и си голям тарикат и на всяка манджа мерудия!

5000 лв + 36 000 - ДРЪН ДРЪН. Слушал бил - ДРЪН ДРЪН. Хайде избивай си комплексите на друго място, а не като се правиш на велик по всички теми във форума :idea:

А относно Google, колегата pit e прав :idea:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 07 ное 2010 10:19

Аз наример съм готов да си платя на Владо и Драго каквато сума поискат, за да ми наравят професионален магазин със всичките му професионални екстри и оптимизации и на 100% да им се доверя. Но ако магазина в рамките на 12 месеца търпи загуби, да ми възстановат парите mhihi
Навит ли си Влади mhihi

написах ти на лично с кой магазин съм си избил парите за два дни. Не мога да го пиша тук, щото неразрешавате :mrgreen:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Нед 07 ное 2010 10:23

KingoftheROAD написа:Има логика в думите на rosy. За човек, който започва почти от нулата, с неголям брой артикули. Когато първоначалните инвестици са малки, сравнително по-лесно се вързвръщат. Като за начало да се изплати бързо и да натрупа инвестиция за развитие на следващия етап - подобрение и разширение, или нова професионална версия...

И в професионализма има логика, но това е когато нещата са развити, или бързо се развиват. Тогава това е начинът. Разбира се гаранции никой не дава, и най-големите професионалисти не могат да дадат гаранция, че магазина ще продава. Просто шансовете им са по-големи, но не и 100%.

Абсолютно вярно, когато решиш да изкараш курсовете за шофьор и си купуваш първата кола,си взимаш някой Вартбург, а не Пасат Б5.5 ( като моя) :Mr Green Fun :D

А за продажбите: зависи каква е стоката, ако е конкурентна..(има и други магазини в които се продава) по-трудно става. В тоя случай трябва да търсиш допълнителни начини за привличане на клиенти.

Да кажем че човека който иска магазин продава телефони. Както знаем има много такива магазини, и ето той е решил да потърси "допълнителен начин" да привлече клиенти, като пусне сайт за продажба на телефоните в интернет.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 07 ное 2010 10:24

казах ти на л.с.
не съм в ИТ-то - в съвсем друга сфера се подвизавам

да може би на човека му трябва магазин за 300-500лв

просто поспорихме че горната граница е много по-нагоре :roll:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 07 ное 2010 10:27

Бате много е голяма тази горна граница, стряскате хората. Пари да има, да, ама виж какво става в тази шибана държава

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 07 ное 2010 10:33

За да не съм голословен веднага показвам за какво става въпрос с примери:

Магазин hockeycamel.com - продава кънки, хокейна екипировка.

Tърсене в Google на:
"хокейни кънки" - 1во място
"хокейна екипировка" - 1во място
"хокей магазин" - 1во място
"кънки" - 4то място.
"ролкови кънки" - 3то място.
"кънки за лед" - 4то място

Търсене на конкретен продукт от магазина (кой да е), например "Reebok 4K PUMP" - 1во място при страниците от България

Това е.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”