Откраднати части

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
halil1988
Автомобил:
Двигател:

Re: Откраднати части

Мнениеот halil1988 » Съб 05 фев 2011 8:40

Добро утро колеги.
С жалост ви казвам, че българската полиция нищо не прави за съвестните си граждани.
Откакто писах тука съм ходил в полицията сигурно 10 пъти. Говорих с какви ли не началници, дознатели и т.н. и всичките обещават иначе едно "скоро време ще има резултат". Но както виждате това скоро време не дойде. По миналата седмица отивам аз пак до районното да питам какво става. Излиза някакъв дознател обяснявам му всичко след малко се изтърва той с тези думи "тази кола е мойта, не че мойта а на един от моя район". На мен веднага ми стана ясно защо не се действа по случая. Иначе като си тръгвах и тои обещаваше за 2 3 дена че ще ми върне частите ама уви.
А колата я виждам карат я но не съм видял кой я кара.
Дано на никой да не се случва същата случка.
И най важното да сме живи и здрави.
Поздрави!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 05 фев 2011 11:09

На твое място ако съм сигурен, че това са моите части бих му откачил и на него нещо от колата, за да разбере че колелото се върти :wink:

Последна промяна от Stefan на Съб 05 фев 2011 11:14, променено общо 1 път.

halil1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот halil1988 » Съб 05 фев 2011 11:11

И аз се сетих за това, но и аз ставам като тях "крадец" , а аз не съм такъв човек.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 05 фев 2011 11:15

Това не е кражба а връщане :evil:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 05 фев 2011 12:49

Преди време точно тук в форума бях оплют че съм откраднал части на наш съфорумец който също така ми е градски.Историята представена от него си беше далеч от истината но както и да е.Много пъти са ми крали неща от колата(мигачи,лайсни,рингове по джантите,решетки в бронята)Да ви кажа до сега не съм ги видял на друга кола.
ОФФ:След онази неприятна случка с колегата dimitar_ps каквото купя по еконт отзад на гърба си пиша аджеба какво е купено и с какъв номер..........след това да няма ама това са моите части :shock И ето тук ще потрябват точно квитанцииите от еконт.

Наскоро в Нова Загора сигурно имаше някаква организирана група която бараше по колите.Понеже съм в малко блокче и сме 6 семейства точно на 1то семейство задигнаха едната кола(която в последствие беше намерена)и от колата на сина им цялата музика(CD,басс каса,колони).Тук обаче е странното.Колата ми беше между техните двете коли.При мен не се наблюдават липси. :beat_butt2

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 05 фев 2011 15:36

Да не съм зъл пророк, ама се сещам за един случай в моя блок. Преди много годинина един комшия от първия етаж, му гепиха огледалата на опела ,вектра. Да обаче имаше в неговия вход един фирмаджия който си държеше бусовете пред входа , и беше сложил камера. Познайте като гледахме записа ,кои бяха хората свалили огледалата :screwy
Куките от близкото районно mhihi :beat_butt2 scare
Тея , както и бакшишите си познават контингента , и редовно си и купуват такава стока от гепачите :beat_butt2

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 05 фев 2011 19:03

POLO PAVLETI написа:Да не съм зъл пророк, ама се сещам за един случай в моя блок. Преди много годинина един комшия от първия етаж, му гепиха огледалата на опела ,вектра. Да обаче имаше в неговия вход един фирмаджия който си държеше бусовете пред входа , и беше сложил камера. Познайте като гледахме записа ,кои бяха хората свалили огледалата :screwy
Куките от близкото районно mhihi :beat_butt2 scare
Тея , както и бакшишите си познават контингента , и редовно си и купуват такава стока от гепачите :beat_butt2

така де,и на Коце не му ги и върнаха :063:

Полицейска му работа scare

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Съб 05 фев 2011 19:19

Stefan написа:На твое място ако съм сигурен, че това са моите части бих му откачил и на него нещо от колата, за да разбере че колелото се върти :wink:

ами ако той си ги е купил от крадеца и не е виновен?както каза колегата по-горе - едвали въпросния човек е крадеца

halil1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот halil1988 » Съб 05 фев 2011 20:13

Незнам дали е крадеца той, но в тази кола познах 3 неща мои и съм 100% сигурен.
А и да не е крадеца работата на полицията е да ми ги върне защото законен собственик съм аз(за това пред тях съм представил: фактури, касови бележки,даже кутиите им, има и снимков материал където съм ги правил преди да ми разбият колата).
Но както разбирам на полицията не им пука, че сам дал 1000лв до като взема същите части, даже още не съм боядисал капака и вратата.
Ако питате какво ти отркардноха толкоз 1000лв:
преден капак на двигателя, предни тонколони на таблото, копчето за аварийни, решетките на парното, кората заедно тонколоните JBL(само те бяха 140лв и още не съм купил тонколони), акумулатора, въздушния филтър с кутията, моторчето за чистачките,резервната гума, крик , оригиналните унструменти и едно куфарче с инструменти и най гадното беше като разбрах че са ми взели даже и релетата(които се наложи да търся много и излязоха много скъпо).
Сега дано ме разбирате защо съм ходил 10 пъти.
А в тази кола познах капака, тонколоните с кората и копчето на аварийните, може и др. неща да са в този човек но тях няма как да видя.
Забравих да спомена,че така брутално ми бяха изкъртили вратата, че се наложи да я сменям.
Поздрави.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 05 фев 2011 20:18

Колега, щом си сигурен че са твойте части, и ако капакат (Предният) още не е боядисан или има разлика със тоя на колата която е монтирам ходи в Господари на ефира! 100% ще ти помогнат, като говорят с човека на който е колата! Може самият човек да не ги е откраднал а да ги е закупил от друго лице!
Докато не си сигурен че са откраднати от него неможеш да го обвиниш в кражба!
Не се надявай полицията да ти помогне, те самите немогат да си помогнат!
ТЪрси си правата по-друг начин! Желая ти късмет!

halil1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот halil1988 » Съб 05 фев 2011 20:33

Мерси за късмета.
Капака не е боядисан(от там си разпознах капака, защото имаше едни "дефекти" по него) и наистина има разлика в цветовете.
И аз мислих да отида на господари на ефира, но се притеснявам посля някой да не ми направи проблем.
И не обвинявам този човек в кражба.
Но началото наистина вярвах в полоцията, но вече абсолютно не вярвам!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 05 фев 2011 20:36

halil1988 написа:Мерси за късмета.
Капака не е боядисан(от там си разпознах капака, защото имаше едни "дефекти" по него) и наистина има разлика в цветовете.
И аз мислих да отида на господари на ефира, но се притеснявам посля някой да не ми направи проблем.
И не обвинявам този човек в кражба.
Но началото наистина вярвах в полоцията, но вече абсолютно не вярвам!

Виждам че темата ти е от 2010-та година! Та до сега може човека и колата да е продал, и според мен няма смисъл да се занимаваш, тея неща се правят до 2 дни максимум, сега кой ще ти повярва! Но ако не пробваш няма как да разбереш! Е какво ще ти се случи, ако си сигурен че са твойте неща, ще се бориш до край! Няма кой да ти помогне, ако сам не си помогнеш! "Господ дава, в кушара не вкарва" Но според мен е твърде късно!

halil1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот halil1988 » Съб 05 фев 2011 20:44

Колега аз когато съм пуснал темата същия ден ходих в районното да пускам жалбата.
А това дали е продал незнам но колата я виждам все там. А нали знаеш че и да е продал полицията е длъжна да ми ги върне.
Притеснявам се защото зад гърба ми някой, а щом в районното едниния дознател ми каза "колата е моя, не че е моя а на един от моя район" щом един полицай казва така значи този се е подсигурил.
Поне аз така мисля, защото извинете ме но 10 пъти да ходиш в районното и 10 пъти да пишат и накрая пак нищо.
Но както и да е вече не ми се занимава защото ми побеля косата от нерви.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 06 фев 2011 0:25

кирка...
знаеш ли какво е?

http://www.bszone.info/?p=2538 :wink:

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Нед 06 фев 2011 0:59

колега щом си сигурен че нещата са твой и ти е писнало да ходиш в районото да се разправяш и да чуваш реплики от сорта на ("колата е моя, не че е моя а на един от моя район") и то от самите куки си осъзнал че те няма да ти помогнат и трябва да земеш сам решение на случея с добро или зло това вече ти си го знаеш,но аз лично бих си взел ако трябва един адвокат с мен и бих се върнал при въпросния дознател и нека тогава да ми каже "колата е моя, не че е моя а на един от моя район" :) ако и това не помогне ще играят кирки ли,брадви ли без значение.Щом те могат да разкостат едва ли не цялата ми кола и аз мога да направя същото ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”