:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Какво мислите за акцията на двете млади майки ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво мислите за акцията на двете млади майки ?

Мнениеот black` » Вто 30 ное 2010 10:45

Абе вие у ред ли сте? Що не ходят да драскат колите на тия дето са им бутнали децата ами трябва някакви други хора да си го отнасят заради тях? :roll: И какво са им виновни паркиралите коли? Май най-виновен е тоя дето е карал колата по време на инцидента... :screwy Може пък тогава и тях да ги бутнат докато пресичат ако им направят нещо на тия. :screwy
И аз паркирам по тротоари и какво? Тука един даже преди казваше как щял да даде на жена му пирон. Ами да дава. Тамън си търся кой да ми боядиса колата. :063:
Децата си игрят спокойно на улицата и като карам, за да се метна отново на тротоара все пак не минавам със 100 и мръсна газ. Както явно е станало в случая. А винаги имам едно на ум. И да видя някой да ми надраска колата. При положение, че няма и места за паркиране, направо може да види отблизо как тротоарна плочка пада върху главата му. Още повече, че тоя тротоар съм го правил лично аз. Та няма да си паркирам там а? Общината не смее да си мръдне пръста за нищо. :screwy
Който кара където пресичат деца и ги бута той да си му мисли как, къде и защо така кара. Моята кола не им е виновна в случая. 8)

Последна промяна от black` на Вто 30 ное 2010 11:02, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Вто 30 ное 2010 10:47

майките са виновни,татковците са виновни,колите и целия кръг от цялата ситуация.Тая мърла пуснала си детето да ходи некъде само(щото е малко и мисли като голям човек нали),а тя си пила кафе ли по дупки ли си б***** ,и тая същата мърла тръгнала да дере колите,се едно па тя нема кола и нали паркирая как си требва.Да ама се е объркала,щото ако я видя ,разходката до Витоша ще и се види много добра.Ситуацията е такава ,че народа трябва да свикне ,че няма парко места,улиците са ни малки,града ни е малък и т.н.,просто всеки трябва да се съобразява с това ,а и отделно едно БГ семейство има по 2-3коли.паркинзите по кварталите пълни с коли които не се карат.....нема кво да си говориме,тоо е споменавано милиони пъти

Потребителски аватар
VWIV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWIV » Вто 30 ное 2010 10:57

Според мен тази акция е пълна простотия.
Всеки има смелост да надраска някой опел или някой голф
който е от 90 година,но дали ще посмеят да надраскат някой
мерцедес 2010?
Минават покрай него със наведена глава.
Не подкрепям хората който паркират кадето им скимне,но
не подкрепям и майките.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 30 ное 2010 10:58

не подкрепям и майките.

И аз така... :012:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 30 ное 2010 11:02

Dead man написа:
не подкрепям и майките.

И аз така... :012:

Демек - пас, а? :lol:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 30 ное 2010 11:02

vw_derby написа:Ситуацията е такава ,че народа трябва да свикне ,че няма парко места,улиците са ни малки,града ни е малък и т.н.,просто всеки трябва да се съобразява с това

Градът ни не е малък - хората са ни много, респективно колите
А това, че народът трябвало да свикне е пълна глупост - бил съм в доста градове из Европа и проблем с паркирането не съм виждал. Но там си има правила и се спазват, а тук всеки селски бек иска задължително да ходи с кола в центъра - няма как да стане. Няма и как един град да побере 25-30% от населението на страната, заедно с колите на това население.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 30 ное 2010 11:08

Има как. Нали си плащаш данъци. Общината е длъжна за всяко семейство да осигури поне 1 парко място. Не аз да кърпя с бетон дупките пред нас и да оправям тротоари. Общинска собственост. И после да ходя да паркирам на 5 километра. Виж как са панелките с паркинги пред тях. Още 80те години строени и предвидени. :idea: Сега на никой не му пука обаче и застроиха и паркингите. А ако детето е пресичало на пешеходна пътека и бутнато? Пак ли паркиралите коли са виновни? Айде сега да дерем и тия дето карат по пешеходни пътеки... :roll: :063:

Последна промяна от black` на Вто 30 ное 2010 11:22, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 30 ное 2010 11:08

пълна селяния е тази акция...
Що не викат паяци и т.н ами ще шарят колите?
На всеки се е налагало да качи колата на тротуар
Лично аз ако видя някоя перушана да ми драска по колата, ще и обърна физиономията :!:

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Вто 30 ное 2010 11:09

maxpayne написа:
vw_derby написа:Ситуацията е такава ,че народа трябва да свикне ,че няма парко места,улиците са ни малки,града ни е малък и т.н.,просто всеки трябва да се съобразява с това

Градът ни не е малък - хората са ни много, респективно колите
А това, че народът трябвало да свикне е пълна глупост - бил съм в доста градове из Европа и проблем с паркирането не съм виждал. Но там си има правила и се спазват, а тук всеки селски бек иска задължително да ходи с кола в центъра - няма как да стане. Няма и как един град да побере 25-30% от населението на страната, заедно с колите на това население.

да но там където си ходил както каа има правила и се спазват...има паркинзи,има зони в които определени коли влизат,други не...с нащо мислене за момента така ще остане както си е,няма да се оправи от днес за утрте,и това го знае всеки,но не е нормално с пирони и отверки да се разхождат по улици,и както по на горе се каза наще голфове и опели да са обезобразени ,а на някои гъзар бенца за 200к да не е,щото оня ще пребие жената

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 30 ное 2010 11:29

към 500 пъти съм го казвал
не е проблем липсата на местата за паркиране - проблема е в лиспата на места за паркиране точно под балкона на собственика и неистовото желание да си я навре ако може във входа, а най добре в хола.

пуста простотия

ИМА си закон и наредби за това къде и как може да се паркира

ако тия дето вземат заплати затова си вършат работата - бързо бързо ще отучат с иначе солените глоби селтаците да си катерят колите по тротоари и градинки !

Тротоарите са за пешеходците - запомнете го и не се чудете и сърдете когато ви я издерат !

както пешеходеца няма работа на пътното платно така и колата няма работа на тротоара, а още по-малко в тревни площи и прочие - ТОЧКА !!!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 30 ное 2010 11:31

black` написа:Има как. Нали си плащаш данъци. Общината е длъжна за всяко семейство да осигури поне 1 парко място.

:lol: :lol: :lol:
Тия, които паркират са длъжни да спазват ЗзДП :idea:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 30 ное 2010 11:32

селения е тая акция!

аз съм си решил по следния начин паркирането: пред входа и около целия блок няма места, да ама на 5мин. пеша имам платен-охраняем паркинг. Ами имам си винаги място там, и никой не ме запушва, пък и колата е в безопастност.

п.п. и най-важното, не си късам нервите!

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 30 ное 2010 11:39

Едната майка мисля ми е бивша колежка mhihi

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 30 ное 2010 11:44

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС !!!

Чл. 9. (1) Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.

(2) Не е престъпно деянието, което макар формално и да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление, поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.

Чл. 10. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Общественоопасно е деянието, което застрашава или уврежда личността, правата на гражданите, собствеността, установения с Конституцията правов ред в Република България или други интереси, защитени от правото.

Чл. 11. (1) Общественоопасното деяние е извършено виновно, когато е умишлено или непредпазливо.

(2) Деянието е умишлено, когато деецът е съзнавал общественоопасния му характер, предвиждал е неговите общественоопасни последици и е искал или допускал настъпването на тези последици.

(3) Деянието е непредпазливо, когато деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди, или когато е предвиждал настъпването на тези последици, но е мислил да ги предотврати.

(4) Непредпазливите деяния са наказуеми само в предвидените от закона случаи.

(5) Когато законът квалифицира деянието като по-тежко престъпление поради настъпването на допълнителни общественоопасни последици, ако не се изисква умисъл за тези последици, деецът отговаря за по-тежкото престъпление, когато по отношение на тях е действувал непредпазливо.

Чл. 17. (1) Приготовление е подготвянето на средства, намирането на съучастници и изобщо създаването на условия за извършване на намисленото престъпление, преди да е почнало неговото изпълнение.

(2) Приготовлението е наказуемо само в предвидените от закона случаи.

(3) Деецът не се наказва, когато по собствена подбуда се е отказал да извърши престъплението.

Чл. 18. (1) Опитът е започнатото изпълнение на умишлено престъпление, при което изпълнителното деяние не е довършено или макар и да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици на това престъпление.

(2) При опит деецът се наказва с наказанието, предвидено за довършеното престъпление, като се взема предвид степента на осъществяване на намерението и причините, поради които престъплението е останало недовършено.

(3) При опит деецът не се наказва, когато по собствена подбуда:

а) се е отказал да довърши изпълнението на престъплението или

б) е предотвратил настъпването на престъпните последици.

Чл. 216. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

(2) (Нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който унищожи, разруши или повреди свое ипотекирано или заложено имущество, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба до две хиляди лева.

(3) (Нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който, като осъществи нерегламентиран достъп до компютър от значение за предприятие, учреждение, юридическо или физическо лице, и по този начин унищожи или повреди чуждо имущество, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба до десет хиляди лева.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или глоба от сто до триста лева.

(5) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Ако са причинени значителни вреди или са настъпили други тежки последици или ако деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8, или ако деянието е свързано с унищожаване или повреждане на елементи от далекосъобщителната мрежа, наказанието е лишаване от свобода до десет години, като съдът може да постанови и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7.

(6) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Ако деянието по ал. 1, 2, 3 и 5 е извършено по непредпазливост, наказанието е лишаване от свобода до две години или глоба от сто до триста лева.

Тея двете кокошки малко да прочетат , НК и да видят какви "сопи" ще ядат ако посегнат на кола, и то не една !!!!

Аз паркирам винаги така ,че се съобразявам с пешеходците , входовете и тн. Налага се понякога да се паркира и на забранено място , но няма как. След като знаците са предвидени за определн брой автомобили и тези знаци са били поставени преди доста много години , когато е нямало толкова автомобили в градовете. Според мен трябва 80% от улиците да се направят еднопосчни и да се разреши пракирането по всички еднопосочни улици от дясната им страна- това донякъде може да реши проблема с паркирането!!!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 30 ное 2010 11:51

ако ги видя да ми пипат колата ще им напукам шамарите нищо че са жени

Върни се в “ОФФ-Топик - други”