Лаптоп от САЩ до тук?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Сря 19 юли 2006 14:09

Значи аз също вкарах един... Dell Inspiron :wink:
Процедурата е проста: на всички граници няма да има проблем,
освен евентуално на българската. Като си вземе багажа от лентата
ще трява да избере откъде да мине: зелен канал(нищо за обмитяяване), или този за обмитяване. Естествено ще мине през
зеления, но има риск да им се строи на митничарите подозрителна и
да я накарат да си отвори багажа(тогава не знам какво става). Аз лично като кацнах имаше още 3 други кацнали самолета и
беше супер лудница та м/у капките и аз :P
Успех!

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Сря 19 юли 2006 16:23

От известно време лаптопите се водят стока от първа необходимост и вече не е нужно да се декларират т.е. никой няма да ти прави проблем на границата стига да не носиш за целия квартал. Колега ЗАДЪЛЖИТЕЛНО твоя приятел да го поръча с гаранция но да не е само за САЩ а целия свят. На мен като си купувах COMPAQ-a ми излезе + $100 за 1 година.Поне ще си спокоен че ако даде някакъв дефект което става много често (почти всички са made in china) тук в БГ ще ти го оправят без пари.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 19 юли 2006 16:50

sebastianz55 написа:Ами, за да обмислям такъв случай явно гаранцията е по-скоро на късмет... не знам, ще видим . Ще го разпитам как е по-точно положението там.

А сега пък да ви попитам според вас тогава, кой лаптоп с 15'4 монитор вади най-читав образ като цветове и въобще...

Toshiba !!! Гледай серия М70 . Имат международна гаранция.И в Канадско ги има :D. И да се оглежда за промоции .

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 19 юли 2006 17:16

Никакъв проблем няма на границите. От много години си минавам Българската граница понякога с по два а веднъж и с три лаптопа и никой нищо не ми е казал ... Както споменаха вече крачиш бодро през зеления коридор и това е.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Сря 19 юли 2006 18:55

По принцип трябва да декларираш всичко, което е на стойност над $100 (освен ако не са променили нещо, но ме съмнява).
Аз лично винаги попълвам декларация, като излизам, за да не се разправям после на влизане.

Иначе от личен опит - 1 уиски винаги върши повече работа от каквито и да е декларации, обяснения и т.н. mhihi

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 19 юли 2006 19:02

аре бе ше ги у хиените....никво виски, никви рушвети :) вече винаги си права устата за деклариране на неща (ако после ше ги изнасям разбира се).....и аз 3 гърла храна (мойте 2 и на гаджето)

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Сря 19 юли 2006 21:05

HF написа:По принцип трябва да декларираш всичко, което е на стойност над $100 (освен ако не са променили нещо, но ме съмнява).
Аз лично винаги попълвам декларация, като излизам, за да не се разправям после на влизане.

Иначе от личен опит - 1 уиски винаги върши повече работа от каквито и да е декларации, обяснения и т.н. mhihi

Така е но стойноста е 100 EUR и не важи за стоките от първа необходимост :wink:
Както каза колегата по-горе Sony и донякаде Tоshiba останаха единствените които си ги произвеждат все още а не някоя китайска фирма, то и по-цената си личи.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”