Мозъкът работи с токови импулси на различни честоти (алфа, гама, бета, тета).
Доказано е, че стимулирането на определени честоти в мозъка води до производство на определени хормони, които са в основата на човешките настроения (радост, тъга).
Предполагам, че е възможно с магнит и подобни неща да се влияе до някаква степен.
Не знам!Но допускам и има известна логика.
При всички случаи само/внушението играе основна роля и в това няма нищо лошо. Позитивното мислене също е доказани, че действа положително и психосоматиката е много популярна дори за лечение на тежки болести.
Малко в страни:
Има изобретение, което 'програмира' сънища. Можеш да сънуваш, каквото пожелаеш. И това не е някаква фантастика, а доста проста (за специалистите) комбинация от закодиране и отключване на емоции и т.н, посредством сетивата и най-вече обонянието.
Това не е пряко свързано с гривните, но идва да покаже, че има лесни начини да се повлияе на емоции, хормони и т.н. Тези неща са известни от много, много години, но явно не намират успешен начин за правене на пари, заради което не са и популярни.
Иначе за изкарването на пари - еми съвсем нормално нали?! Някой тук да работи без пари?
п.с. нямам такава гривна и засега не мисля да имам

в мола ми правиха демонстрация:
Заставаш на един крак и ръцете в страни. Натискат те по едната ръка, както си на везна и губиш равновесие. После същото, но на едното рамо ти слагат гривната - чувстваш се по-стабилен и не губиш равновесие

Готино трикче