Поклон. Приятно е да знаеш, че е имало и такива българи.
Според статистиката на всеки свален български самолет са сваляни по 10 американски.
Доколкото знам американците само са прелитали над България за да бомбардират нефтени обекти в Румъния. Нито са бомбардирали нито ние сме ги обстрелвали. Един повреден самолет обаче паднал в България, екипажа са скочили с парашут и на земята някакви селски юнаци ги хванали и ги убили. Бомбардировките на София са били наказателна акция точно заради този случай.
Освен Списаревски и поручик Кюмюрджиев е загинал при таран, ама аз лично никъде не съм чел нищо за него.
Тези работи ми ги разправя един дядка и не съм сигурен доколко са верни.
В памет на Капитан Димитър Списаревски
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
Re: В памет на капитан Списаревски
ktamen написа:Поклон. Приятно е да знаеш, че е имало и такива българи.
Според статистиката на всеки свален български самолет са сваляни по 10 американски.
Доколкото знам американците само са прелитали над България за да бомбардират нефтени обекти в Румъния. Нито са бомбардирали нито ние сме ги обстрелвали. Един повреден самолет обаче паднал в България, екипажа са скочили с парашут и на земята някакви селски юнаци ги хванали и ги убили. Бомбардировките на София са били наказателна акция точно заради този случай.
Освен Списаревски и поручик Кюмюрджиев е загинал при таран, ама аз лично никъде не съм чел нищо за него.
Дядката явно е изплискал... Уинстън Чърчил, по повод бомбандировките над София: "Този град трябва да бъде унищожен, да загине, да бъде сринат до основи и в неговите развалини да се засеят картофи!" Дебела свиня е Чърчил!!! Няма нищо общо с никакви пилоти нападението. Статистиката лъже

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Поклон !!

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Поклон пред светлата им памет!На всички велики Българи
.Каква е била България и каква развалина е сега

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Вечна слава и поклон.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
един от забравените герои по времето на социализЪма, защо ли, защото е бил царски офицер...
иначе последните години се пише и говори за тях-защитниците на София. Имал съм щастието да служа на военното летище Враждебна, откъдето е бил и орляка на Списаревски. Там имаше в две стаички, в старата сграда, построена от немците, която беше метео службата, нещо като малък музей...
Аз си мисля и че в днешно време би могло да има такива герои...Просто за щастие не е и няма да има война-най-ужасното бедствие за човечеството.
Поклон пред подвига на героя
иначе последните години се пише и говори за тях-защитниците на София. Имал съм щастието да служа на военното летище Враждебна, откъдето е бил и орляка на Списаревски. Там имаше в две стаички, в старата сграда, построена от немците, която беше метео службата, нещо като малък музей...
Аз си мисля и че в днешно време би могло да има такива герои...Просто за щастие не е и няма да има война-най-ужасното бедствие за човечеството.
Поклон пред подвига на героя
- KRASUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Поклон пред тези българи 

- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:

лошото наистина е както каза Боби,че вече няма такива Българи.
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Както се спомена по-горе , аз съм от хората , които за пръв път чуват за него.Едuнственото коетo мога да кажа е
, защото каквото и да се каже , пак ще бъде малко.

- nadia23
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
baracuda681 написа:ktamen написа:Поклон. Приятно е да знаеш, че е имало и такива българи.
Дядката явно е изплискал... Уинстън Чърчил, по повод бомбандировките над София: "Този град трябва да бъде унищожен, да загине, да бъде сринат до основи и в неговите развалини да се засеят картофи!" Дебела свиня е Чърчил!!! Няма нищо общо с никакви пилоти нападението. Статистиката лъжеИстината е, че Спайча е един от най-големите герой в новата история на България. Рамо до рамо с ген. Луков, Владо Керин(Владо Черноземски, Владо Шофьора) и още... Поклон пред паметта на Спайча!
за БЪЛГАРСКИТЕ орли защитили небето над София!
Хм, споменаваш имена, за които съм сигурна , че също не са чувани много-много от хората.
За генерал Христо Луков ще допълня в темата малко по-късно

- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
Поклон пред тези Велики Българи и летци.Да не забравим,че и 1вата бомбандировка в света е извършена от Българи през далечната 1912г. от Продан Таракчиев
За жалост днес ,няма вече такива Българи!

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Поклон пред светлата памет на кап. Списаревски и всички знайни и незнайни герои дали живота си за България!!!
България надъ всичко!!! 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”