За реалността в България

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: За реалността в България

Мнениеот Ivailo » Сря 22 дек 2010 23:37

Аз лично не бих предприел нищо преди да си взема колата :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Сря 22 дек 2010 23:51

Колата е поло купена миналата година по това време,сервиза е фирмения на vw не е частен,оторизирания представител,но се боядисвала в интермарина и от там трябва да си взема колата утре.Засега лягам с мисъл да карам колата си утре.Лека вечер и мерси за съветите.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 23 дек 2010 8:56

Еми като си мълчиш и се скатаваш така ще ти бият шамари .... :!: като им докараш полиция, телевизия и 50 000 човека потенциално недоволни клиенти знаеш ли колко мили ще станат..

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 23 дек 2010 10:10

ти това как го виждаш да стане, еле па в Булгаристан? всички ще се разбегат като мишки пред котарак :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 23 дек 2010 10:26

Никой няма да се разбяга ..Бургас е единственият голям град където все още анаболено-дека захранени индивиди с умствен потенциал на амеба се мислят за охрана, закачат хора по улиците, ръчкат с ножки като придържат с палец острието да не е повече от 1 см че ще хванат да утрепят някой без да го искат ... и по цял ден се чудят как да изразят почит към любимата марка с трите ленти в храма ... (разбирай Адидас и мола) .. във всички останалите по големи градове тези неща умряха преди повече от 10 години .... и ако някой тръгне да тормози по подобен начин на друго място в бг или ще го застрелят или ще го сексят в ареста ... то и там взеха да ги стрелят ... както се случи с Големият Риж...

ако авторът на темата каже ... в еди кой си сервиз се държаха така с мен, а колата ми е застрахована в тази компания ...аз примерно няма да стъпя тям ..... и няма да съм само аз и това ще ги удари по джоба толкова сериозно, че ще им приседне ...защото форума е голяма трибуна и се чете .. и ще станат мили .... защото "управителя" и "охраната му" се държат по този начин защото им се позволява .... и като гледам реакцията има защо да си мислят че са безнаказани ...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 23 дек 2010 10:31

Tyan написа: ...като им докараш полиция, телевизия и 50 000 човека потенциално недоволни клиенти знаеш ли колко мили ще станат..

Имах предвид как ще им докараш полиция, медии и нам си колко недоволни клиенти на вратата по едно и също време и вскички да им скочат на врата?

За форума е ясно, че се чете от много хора, и също така е ясно, че всеки бяга от нездравословни сервизи, застрахователи и тн...

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Чет 23 дек 2010 10:38

А аз бих ги навестил, ...когато на мен ми е удобно и ще им занеса армаган, който може и да не им трябва. Ама каквото има човек - това. За зла круша - зъл пърт.

ПП: Празници идват, купихте ли си бенгалски огън за елхите?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 23 дек 2010 10:44

На мен това ми звучи чак нереално,оставяш си колата в сервиз,чакаш един месец за ремонт на броня,охраната ти бие шамари пред баща ти,заплашват те по-телефона,колата ти с пълен резервоар се кара от хората там като лична,застрахователя те отсвирва то това стана ебати филма :shock :shock :shock
Не искам да кажа че колегата лъже но всичко това на 100% истина ли е ???
Като се оставя кола в оторизиран сервиз не се ли попълва сервизен лист с килиметри ниво на гориво в резервоара за каква щета е оставена и т.н.подписи,печати ???

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 23 дек 2010 10:49

Имах подобен случай преди 3 години,оставих си колата в сервиз за обсужване,ремъци,ролки и т.н. минаха 4 дни колата не е готова,а това е работа за ден максимум,отивам аз да видя кво става и вървейки към сервиза чувам музика от улицата и като се обръщам гледам аз мойто голфче,пуши като печка,бръмчи и някво келешче натиска газта-бегом в сервиза и онзи чорбаджията ми вика: "Кой те е викал,нали ти казах че ще ти се обадя"
Аз му казах 4ти ден колата не е готова,кво правим,той тръгна да ми обяснява че не можели да я зацепят и май че помпата била скапана и трябвало да я сваля :screwy :screwy :screwy (един вид да ме работи за пари).
Викам му,завивай бормите и след малко идвам да си взема колата,а той се подхилова.Погледнах километража,бяха навъртяни към 100-120 км,"Кво става"-викам му аз,джиткате си с чуждата кола ли?Той ми вика че ходили до сервизи разни да я закачали на компютър за да я центровали :screwy mhihi :applause: -паднах в несвяст :horror: ,Пак му викам събирай колата и ми я давай -а той ми вика гласи 220 лева.Събраха колата за час,хвърлих му 120 лева(които след седмица си взех и бях от горе -взех един комлект съединител от магазин в който той пазарува на негова сметка :applause: mhihi беше към 330 лева) и почна оня да се кекерчи насреща ми ,и да ми размахва 1 щанга,а той лев и двайсе ,аз го гледам така отгоре и чакам -а до мен един сап и само чаках да се разтоли ситуацията още малко и да ги зачеша него и двамата му синове наркомани!Така де мина се без търкал,отидох аз поразни инстанции и в полицията да подам жалба-след месец получавам писмо от тях че съм си бил измислил ситуацията и че не бил замахвал къ мен с щанга......така че аз на полиция не вярвам!!!Кофти за колегата е че е препатил толкова и че гнусните мутри са навсякъде,такава ни е държата за жалост и скоро оправия не виждам аз...

пп....лошото е че не забравам такива случки и винаги имам удобни моменти да си върна,просто всичко с времето си!Такива лайнари заслужават по няколко бутилки с бензин в сервизите или по личните им коли и работата е готова!

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 23 дек 2010 11:01

cenitel написа:Фирмения сервиз и боядисване на бронята в интермарина.Бургас е града,дори и в софия се обадих в алианц след анонимния разговор и ми отг подобно-ние сме си свършили работата.Говорих направо с директор следсервизно обслужване до колкото разбрах и с главния представител на главния офис.Утре ще видим.

Колега- когато се обадиш в "Алианц" се свързваш с кол-център от където оператора се представя. Разговорите се записват,като трябва да те уведомят за това. Ако те свързва, с който и да е казват с кой ще те свържат. Директор "Следсервизно обслужване" няма! "Главния представител на главния офис" звучи като "директор на водопад". Връзва ми се единствено с изп.директор, но едва ли си говорил с него.

cenitel написа:Фирмения сервиз е на марката vw,форума е на ваген,но самото боядисване ставало в друг сервиз,който днес разбирам е интермарина.Принципно фирмения сервиз само я разглобявали и пращали за боядисване там,но колата седяла там.Нз кой вече и какво утре ще видим.

Принципно "Алианц" прекрати договора си с "Порше БГ" преди близо 2г. Този сервиз "Интермарина" явно е подизпълнител на сервиза, в който си оставил колата. Дай повече информация, за да има ефект всичко написано.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 23 дек 2010 11:08

iGolf написа: ...така че аз на полиция не вярвам!!!Кофти за колегата е че е препатил толкова и че гнусните мутри са навсякъде,такава ни е държата за жалост и скоро оправия не виждам аз...

...Такива лайнари заслужават по няколко бутилки с бензин в сервизите или по личните им коли и работата е готова!...

Така или иначе скоро няма да имаме гражданско общество, кой каквото и да казва или не казва, кой каквото и да прави или не прави. Песимистично, но факт. Това да събереш полиция, медии и недоволни клиенти на едно място и да им скочат на врата на тия маймуняци не го виждам как да стане в България. Нямаме такива разбирания, и всеки се спасява сам. Търсенето на правата по разни инстируции си е ходене по мъките с неизвестен край. Някой може и да има късмета да, но в повечето случаи вятър и мъгла на бял кон.

Държавицата ни, така или иначе не те пази, но не ти и дава да се пазиш сам. Затова тия маймуняци се чувстват безнаказани, и правят каквото си искат. Но, в крайна сметка всичко се връща, рано или късно, ако не на тях самите, то на техните наследници. В интерес на истината и в Пловдив съм виждал сервизаджии да се разкарват с колите на клиенти, имахме подобно изпълнение и със служебна кола. Разбота за няколко дни да речем, се проточва за цял месец. И няма кой да ги нарита да си седнат на задниците. Това е...

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Чет 23 дек 2010 11:16

forski написа:На мен това ми звучи чак нереално,оставяш си колата в сервиз,чакаш един месец за ремонт на броня,охраната ти бие шамари пред баща ти,заплашват те по-телефона,колата ти с пълен резервоар се кара от хората там като лична,застрахователя те отсвирва то това стана ебати филма :shock :shock :shock
Не искам да кажа че колегата лъже но всичко това на 100% истина ли е ???
Като се оставя кола в оторизиран сервиз не се ли попълва сервизен лист с килиметри ниво на гориво в резервоара за каква щета е оставена и т.н.подписи,печати ???

Аз ще опиша случката която ми се случи на мен преди две години с колата на леля ми :)
Значи прибирам се аз от Варна за коледа...и решавам да отида до Пловдив на кафенце...на кръговото на Панаира колата вместо да завие надясно си продължава направо и прас в бордюра при което лявата полоска се откачи...шарнири ала бала,биалетка абе цялото ляво колело си беше засегнато както и много леко беше одрана бронята,но имаше и стари леки ожулвания тук там-Колата е Ситроен Ц-3 с пълно каско и гаранция.Сиреч беше на по малко от 2 години.
Та от тук почна филма.....застрахователя не ще да прави снимки баце.....Алианц Пловдив.....полоската си стърчи а пича ви казва на Първия оглед се вижда че колата е частично за боя и изкривена джанта :shock
Казвам му братле ти се будалкаш.......след като ми обясниха от Ситроен Пловдив че колата ще бъде готова за 14 дни........... тоест 10 януари.....след 1001 обаждания и скъсване на нервите....на 5 февруари със собствен транспорт/за наша сметка-400 лв./ вдигнахме колата от Ситроен Пловдив като до момента беше свалена единствено и само предната броня БЕЗ абсолютно нищо друго,даже и части не бяха поръчани,застрахователя така и не бе дошъл за втори оглед.Приемчика изгоря леко.......а в Ситроен Варна колата беше оправена точно за 7 дни без абсолютно никаква намеса от наша страна.Момчето което беше приемчик каза:Оставете всичко на мен аз ще се оправя.
Беше поръчал части за около 3000 лв мисля че излезе всичко+нова джанта с гума и тас :Mr Green
Fun и т.н.
Точно след 7 дни и една бутилка Джак Даниелс взехме колата в отлично осъстояние,отремонтирана и пребоядисана със сменени допълнително масла,филтри,модул на климатроника :)
Те така.... всичко зависи на какви ще попаднеш...човеци или човекоподобни :)
Със здраве !
:drunk

Последна промяна от dangi_ на Чет 23 дек 2010 11:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 23 дек 2010 11:20

dangi_ написа:
forski написа:На мен това ми звучи чак нереално,оставяш си колата в сервиз,чакаш един месец за ремонт на броня,охраната ти бие шамари пред баща ти,заплашват те по-телефона,колата ти с пълен резервоар се кара от хората там като лична,застрахователя те отсвирва то това стана ебати филма :shock :shock :shock
Те така.... всичко зависи на какви ще попаднеш...човеци или човекоподобни :)
Със здраве !
:drunk

:да:

van_dal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van_dal » Чет 23 дек 2010 11:35

Историята на колегата е измислица във Фиат форум е пусната същата тема, но колата е Гранде Пунто 8) http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php? ... sc&start=0

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 23 дек 2010 11:42

Колегата cenitel има право да каже нещо в свое оправдание, в противен случай отива директно в група "Измамници" за лъжа!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”