комбиниран фитнес уред

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: комбиниран фитнес уред

Мнениеот xalerrelax » Пет 31 дек 2010 13:19

Tyan написа:вероятно си го премислил добре, но да си кажа аз ..... за тези пари ... можеш да отидеш 250 пъти в много хубав фитнес, където ако си сериозен ще постигнеш много по добър резултат :)

И откъде идва по - сериозният резултат , че не ми стана ясно?

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 31 дек 2010 13:51

Колега,не си купувай тези тъпни като комбинираните уреди,само ще се сдобиеш с най скъпата закачалка в къщи.
Ако целта ти е малко стягане на коремната област,както и на какво и да е най добрите упражнения са с теглото на собственото ти тяло,прави си лицеви опори,коремни преси,набирания,вземи си един комплект дъмбели/гири/ за ръцете и раменете и си ти.Включи и малко диета и тичане и ще постигнеш това което искаш без да даваш 500-1000лв за тези бози които продават.По добре както казах си вземи една лежанка,2 дъмбела и може би една пейка за коремни преси,а ако си и мераклия и една боксова круша/просто нямаш си на престава как се топят мазнините с бой по крушата в 3 минутни сетове/.
Прочети малко литература/или тук в нета/ и ще видиш колко мускули се натоварват с коремни преси,набирания и лицеви опори.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 31 дек 2010 14:02

stanev11 написа:Колега,не си купувай тези тъпни като комбинираните уреди,само ще се сдобиеш с най скъпата закачалка в къщи.
Ако целта ти е малко стягане на коремната област,както и на какво и да е най добрите упражнения са с теглото на собственото ти тяло,прави си лицеви опори,коремни преси,набирания,вземи си един комплект дъмбели/гири/ за ръцете и раменете и си ти.Включи и малко диета и тичане и ще постигнеш това което искаш без да даваш 500-1000лв за тези бози които продават.По добре както казах си вземи една лежанка,2 дъмбела и може би една пейка за коремни преси,а ако си и мераклия и една боксова круша/просто нямаш си на престава как се топят мазнините с бой по крушата в 3 минутни сетове/.
Прочети малко литература/или тук в нета/ и ще видиш колко мускули се натоварват с коремни преси,набирания и лицеви опори.

Напълно подкрепям
Базови упражнения с базови уреди , много желание - високи резултати.
Ето един сайт , в който да четеш на воля - http://www.bb-team.org/

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пет 31 дек 2010 14:12

забравих да добавя, че ще го ползваме семейно... аз, майка, сестра ми ... кучето ;)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 31 дек 2010 16:19

stanev11 написа:Колега,не си купувай тези тъпни като комбинираните уреди,само ще се сдобиеш с най скъпата закачалка в къщи.

Абсолютно подкрепям,90% от такива закупени уреди след 2-3 месеца стават на закачалки,за това което искаш ти ,не ти трябва уред за N стотин/хиляди лева а голямо желание и упоритост а със спестените пари си купи нещо което ще ти ти е от полза :!:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пет 31 дек 2010 18:32

Колега не вярвам в Кричим да нямате зала,имах съученици от там и тренираха!По разпитай не може да няма.В зала ще ти е много по-готини да тренираш.В началото и аз мислих за някъв уред,но избрах да си ходя на зала и е по-добре.Идва малко като и кафе можеш да си направиш у вас,но се е по-гот да излезеш на кафе.Успех

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Пет 31 дек 2010 18:49

Колега, не влагай пари във фитнес уред! Няма избиване! Още на 1-вата година ще ти писне от него и ще искаш да го продадеш! Ако не искаш да ставаш Ала Брус лИи, По-добре пътувай до най-близкият фирнес салон и по евтино ще ти излезе, казвам ти го от опит!

А относно твоята тема, добре си се насочил за парите, но после ще ти се видят малки тежестите и ще искаш нещо по-така и докато се усетиш си вложил пари колкото за лека кола, и пак няма да направиш нищо, за това по-добре се замисли!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 31 дек 2010 21:08

Колега с този уред няма да направиш абсолютно нищо!!!
Не е тук мястото да се обяснява но нещата са много по сложни от това да блъскаш на уреда!!!
Не е само да раздвижваш макарите,има много физика.
За твоите цели има една вълшебна думичка-БЯГАНЕ.Мазнини със гладиатор не се топът,който ти казва друго значи нищо не разбира :) и с коремни преси не се топът,истината е в бягането.
Има ареобни и анаеробни тренировки.
В нета има информация поразровисе преди да хвърлиш 4-5 хилки на вятъра...
На кратко казано просто-
В тялото на човек има запаси от енергия,тези запаси грубо казано се изразходват за 25-30мин.(зависи от човека)интензивно натоварване,чак тогава организма прибягва до използване на мазнините за енергия и фактически започва да ги гори....-
една серия от 10повторения се прави за 10-12сек.
С гладиатора-
Основни мускулни групи-
гръб,гърди,бицепс,трицепс,рамо,двата бедрени мускула(прасеца не го включвам щото той е друга бира) и корем..=8групи
2упражнения по 4 серий на мускулна група=4х2=8х10сек.=1,20мин.интензивно натоварване....+8 почивки по 1мин(горе долу)=8мин.почивка
8групи х 1,20минути натоварване=11минути....а до 30??? :wink:
Иначе 11мин.серий + 64мин.почивка= час и 15мин.тренировка и си викаш-Страшна тренировка направих повече от час блъсках mhihi
Горния пример е ако тренираш цялото тяло в една тенировка,а за начало така трябва да почнеш...
после като почнеш разделно и качиш броя на упражненията а намалиш броя на мускулните грипи...сам можеш да си сметнеш...
Гладиятора е ташак работа-нито ще заякнеш от него,нито ще се отлсабнеш....Влез в една зала и виж на такива "комплексни уреди"кой тренира-напреднал блъскач никога няма да го видиш....само зелени ливади който незнаят за какво точно са в залата :)
Моя съвет е ако твърдо си решил да взимаш семеен уред по добре за тея пари една пътека и един велоергометър(колело) ;)
А още по добре едни удобни маратонки и беж...... :)
Айде и умната:
Ето малко цитати за нахъсване: mhihi
ЛЕГ,КЛЕК,ТЯГА,АНАБОЛ И СТАВАШ КАТО ВОЛ....
ПО ДОБРЕ ЯК И ТЪП,ОТКОЛКОТО САМО ТЪП..
ДОКАТО НЕ ПРЕВЪРНЕМ ВСЯКА МОЗЪЧНА КЛЕТКА В МУСКУЛНА,НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕМ... :012:

Последна промяна от kristianatanasov на Съб 01 яну 2011 9:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Outfeed
Автомобил: VW EOS
Двигател: TSI

Мнениеот Outfeed » Пет 31 дек 2010 21:12

Не съм съгласен с негативното мнение относно това да вложиш пари в комбиниран уред или щанги, дъмбели, тежести и т.н.
От около 8 години тренирам вкъщи, снабдил съм се с нужните уреди и тежести иии .... смея да кажа че това не ме е отказало, нито пък съм оставал без хъс някога. Не съм спирал. То или го приемаш като начин на живот (и част от ежедневията) или ти остава чуждо! Затова на колегата, който иска да направи избор за някакъв уред ще му кажа "давай, избери правилния за теб и взимай" :)
Оттам нататък, всичко е в твои ръце.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Нед 02 яну 2011 22:56

Благодаря за сайтовете с инфото. Не съм запален фитнес мен, но не бих казал, че ще стои за закачалка.... То на някой хора и четката за зъби е като закалачка .... Всичко си е до вътрешна нагласа. Когато купя уреда, ще пиша кой го ползва повече. А за колелото не бях се сетил....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”