Въпрос за хранителна добавка?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за хранителна добавка?

Мнениеот joromnt » Сря 05 яну 2011 1:05

One написа: ...изобщо с тия добавки шега не бива, че заминават черен дроб и бъбреци без време...

Това ме е спирало до сега да приемам каквито и да било добавки. Тренирам от 5 години, но съм се въздържал от употреба. Гледал съм момчета около мен как се надуват като гъби, стават целите в пъпки, нацепва се кожата им. Вярно, правят сериозен напредък но правят и половината си органи на чорба. Добиват мускулна сила която костите и ставите им не могат да понесът и в повечето случай се приключваше с контузий.
Приемам съветите ви като чиста монета и ще подкарам един по един че да видим какво ще излезе. Нужно е време за да си проличи ефекта предполагам, едва ли ще стане от първия ден. Мисля да наблегна на вносни продукти, нашенските нещо не ми вдъхват доверие на пръв поглед.
От много време пия от тия комплексните витамини дето продават по аптеките от рода на Centrum, но не мога да кажа че имат някакъв ефект осезаем. Ще взема аминокиселини и изостар/все си мислех че тва е енергийна напитка :screwy явно ще поразгледам по-внимателно съдържанието/. Като свършат, протеини и после пак. Ще ги редувам докато открия по-добрата комбинация за мен.
Благодаря.

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Сря 05 яну 2011 1:30

Само искам да добавя,че наистина шега не бива с употребата на тези добавки!! Трябва да са само качествени,защото при прекалена употреба има доста случаи на яки момчета които в разцвета на силите си получават инфаркти! Доста такива статии съм чел.Но все пак всеки си знае най добре :да:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 05 яну 2011 14:05

Доста небивалици се изписаха в темата :lol: от суроватъчен протеин и да се насереш да взимаш пак няма да ти окапят органите,стига това което е на етикета да е и в кутията.Просто си има доза и да взимаш по 1 кило на ден организмът няма да го освои и най-много да пъпчасъш.Това което сте написали за увреждането се причинява от анаболните стероиди и техните производни и по-скоро от тяхното предозиране.Ако тренираш правилно и взимаш да речем по 2 дози в тренировъчен ден и по 1 в не тренировъчен ден суроватъчен протеин нищо няма да ти стане.Хората масово се заблуждават че да се напиеш като свиня и да ядеш мазно и да павкаш цигарки е по-малко вредно от добавките :lol: Просто в нашето натоварено ежедневие няма как да ядеш през 2 часа каквото е необходимо(дори има и незаменими аминокиселини които не можеш да си набавиш с храната)Успех на трениращите :beer на останалите яжте кифтета и живи и здрави.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Сря 05 яну 2011 19:59

Да използвам темата на колегата.
От скоро започнах да тренирам и за сега не взимам абсолютно нищо, мисля и за напред да остане така. каквото постигна искам да е по естествен път. Вярно нещата стават доста бавно и се чуда дали да започна да пия нещо - основно релеф искам да постигна.
Какво е вашето мнение.
Арни брат нещо да кажеш и ти.
Поздрави.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 05 яну 2011 20:30

Много от нещата съм ги написал горе!Просто в забързаново ни ежедневие трудно се спазва режим и тогава на помощ идват добавките.Кажи какъв ти е бюджета,та да те насочим?

Потребителски аватар
Arr0w
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Arr0w » Сря 05 яну 2011 21:02

zdravko_dimitrov1986 написа:основно релеф искам да постигна

Трябва да кажеш в каква форма си. Колко тежиш и искаш ли да качиш кила, преди да орелфиш. От това зависи и хранителната програма. Моят съвет е яко да четеш в bb-team и чак тогава, ако нещо не ти е ясно да питаш, билото за добавки или упражнения.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Сря 05 яну 2011 21:10

zdravko_dimitrov1986 написа:основно релеф искам да постигна

винстрол и анавар е комбинацията за релеф. Ако искаш по-естествен път без стероиди - хранителен режим, плуване, кардио и Л-карнитин

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 05 яну 2011 21:23

Както каза един колега-витамини и минерали...... навремето имаше една напитка Гуарана-българска в бутилчици от сода....беше много добра обаче я спряха,доколкото знам има пръст Биогейм за да си продават техния продукт.
Иначе бих ти препоръчал креатин-обаче колегите по горе са пропуснали да кажат че той задържа вода(повишава теглото,губиш релеф)!!Но ще свърши страхотна работа говоря от личен опит при комбиниране на физическа работа със тренировки.....(креатин+витамини,минерали)
А гледам че тук доста колеги дават мнения за химий,добавки,за ветеринарни медикаменти,деиствия....
Няма вредно лекарство...има вредна доза!!!!
Първия инжекцион който съм ползвал беше Лаурабулин(ветеринарен продукт-в рецептата имаше дози само за кон,прасе,куче mhihi ) цената му е ниска а състава е идентиче с този на Деката,дори деиства малко и като Анабол Депото-абе препарата е Дека с депо ефект!Така че без да се знае материята по добре е да не се коментира!!!Защото Деката затова е толкова надута откъм цена,а да не говориме колко истинска Дека има и колко си правят шприца със обикновен мастен разтвор ил по зле олио mhihi .Докато при ветеринарния еквивалент никой няма сметка да ги фалшифицира защото не е търсен пък е и евтин.

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Сря 05 яну 2011 21:53

:не:

Последна промяна от arni 74 на Съб 08 яну 2011 2:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 05 яну 2011 23:23

Евала колега за написаното хареса ми много :beer от няколко години се занимавам и аз непрофесионално та любопитно ми стана ако можеш да постнеш 2,3 твои позинг-снимки. :Mr Green Fun

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Чет 06 яну 2011 8:37

One написа:пшенични кълнове след тренировка, преди нея за енергия - бразилски орех :)

Много е полезен бразилският орех,съдържа селен,но с него може да се предозира,така че по два ореха дневно :!:
http://www.dnes.bg/health/2008/04/08/br ... rave.49991

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 06 яну 2011 10:41

arni 74 написа:...

Пробвал ли си добавките на Силво ?
Пиеха ги до скоро щангистите ;).. и много други де mhihi

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Чет 06 яну 2011 12:06

joromnt написа:Здравейте колеги. Имам нужда от консултация, мнения на хора който са минали по тоя/подобен път. Работата е следната накратко.
Ходя на фитнес (доста години вече). Никога не съм приемал допълнително стимулатори под каквато и да била форма за да подпомагам растеж на мускулна маса, повишаване на сила или издръжливост. И изобщо не ги чувам в дълбочина, знам общите неща кое кво прави. Поради сегашната ситуация, работата ми е физическа тежка и съчетана с тренировки 3 пъти в седмицата е уморително. Идеята ми е, аз не може ли да консумирам нещо :?: :?: :?: което да помогне за бързото възстановяване на мускулите, и така умората от тренировките да не влияе на работата ми. И това при условие че не искам да качвам килограми, програмата ми е ориентирана към оформяне на релефа. Не искам сила, не искам маса. Просто нещо с което да се възстановявам по-лесно.
Допълнителна информация:
1-прибягвам до форума, понеже в който и магазин за добавки да подпитам веднага ми пробутват "най-ефективните" креатини, глутамини и не знам си там кво.
2- 180 см, 95 кг и искам това да си остане така.
3-питането ми е напълно сериозно. Не спазвам диета, пия, не пуша. Пия витамини от сорта на Центрум/тях вече не, че се оказа че са ГМО/- Spektrum, Vigor, Vitaral.

Подигравките може да си спестите, не съм седнал да си обяснявам ежедневието че да ставам за ташак.

Колега, хубаво си дал информация, но според мен най-важната я няма. На колко си години, семеен ли си?
Не ти ли е странно, да ходиш да работиш тежка работа - за пари и да ги пръскаш за лайна. Ам недовъзтановяваш - почивка/сън за предпочитане и манджа, ходи през 2 дори 3 дена ако трябва. Спорт и спортисти в България почти не останаха, повечето гладуват, ти си тръгнал за олимпиадата да се готвиш едва ли не. Тренирай си, кефи се, ама си давай сметка накъде си тръгнал. Големите физически натоварвания(каквито и да били те), без правилно възтановяване са нездравословни.
Гонех 140кг (нищо работа) преден клек с цикъл на Смолов, (което е към 165-170 заден). Дългосрочната цел 200 заден. Щерката донесе вирус от детската градина, всички оцеляха, а аз в канала - от бъдни вечер та до 31ви в болницата с пневмония. Сега не съм сигурен дали мога да направя 15 лицеви и 20 клека. На 40 години съм, 100кг.
Следващата ми цел е да се разхождам в парка, като се стопи снега.
Та на кратко - умната и си подреди преоритетите :D

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 06 яну 2011 12:23

всичко е в правилното хранене и движението/спорта

и пионеже сме авто-форум да го кажа така:
образно казано човешкото тяло е като двигател на автомобил
храната е горивото за човека
лошо гориво - лоша работа на двигателя и кратък живот
неправилно хранене - болести и кратък живот

бездействието/заседналия начин на живот води до същото

хранителните добавки, са като тия за бензина/дизела
прекалиш ли /сбъркаш ли ......

99% от болестите са поради направилно хранене

хора с изключително тежки заболявания са се излекували само като са си променили драстично начина на хранене...

ама пусти макдоналдс и прочие...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 06 яну 2011 14:15

Колега при тоя ръст от 180 и близо 100кг е нормално да изнемогваш при натоварване. Жали го това сърце и му свали малко товар...ще ти трябва поне още 60-70 години....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”