Търся колега със собствен бизнес за съвет!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся колега със собствен бизнес за съвет!

Мнениеот Stivi » Пон 31 яну 2011 13:00

Layer написа:много зависи къде ще ти е магазина.
ако ще и най хубавите дрехи да е ,ако не е на подходящо място бълбукваш.
аз също се занимавам с дрехи , но моето е по различно.
намирам се на морето.

Абсолютната истина :да:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 31 яну 2011 13:03

Stivi написа:
намирам се на морето.

Има още много да се учите :beer

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 яну 2011 13:13

Ljubon написа:
Barboukov написа:Ще ти внасяме дънки от Китай за по 5-6 долара. Читави са. Само си избираш марка и си готов.

5-6$ :screwy
В Карфур има прилични дънки по 7.50 български левчета... Къде отиваш друже с тия цени на китайски дънки и на кого ще ги продадеш после? :?: :?: :?:

Друже, тия прилични дънки в Карфур по 7.50 не мязат на нищо. Аз съм си купил 2 чифта такива и ги ползвам само и единствено за работни. Щом има хора, които си купуват дънки за по 35-40 лв и нагоре, значи има на кого да се продават. Незнам дали си виждал китайските произведения (не турските), но по отговора ти съдя, че не си. Необходимо ли е да ти казвам, че на Kenvelo повечето модели ди има в Китай под други марки за по 8-12$? Срещу 69 лв... (на промоцията пазарувай за 150, плати 75 ти идват по 35 лв). Смятай си го както искаш.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 31 яну 2011 13:24

Barboukov написа: Щом има хора, които си купуват дънки за по 35-40 лв и нагоре, значи има на кого да се продават.

Аз си мисля, че за да върви бизнеса, трябва да се разчита на масовия потребител с изтънял портфейл, а не на ограничен брой снобари, дето дават по 100лв. за "маркови" дънки от Китай.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 31 яну 2011 13:33

KirilGeorgiev написа:
Stivi написа:
намирам се на морето.

Има още много да се учите :beer

за 10 години в моя бранш съм научил най важното.
и то е:
конкуренцията се убива със стока ,не с цени.
но при мен е друго.

пс. я дай и ти един урок.
щото всеки може да казва вие нищо не знаете,а той кво знае :roll:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 31 яну 2011 13:43

Ljubon написа:Аз си мисля, че за да върви бизнеса, трябва да се разчита на масовия потребител с изтънял портфейл, а не на ограничен брой снобари, дето дават по 100лв. за "маркови" дънки от Китай.

Не знаех,че като си купя дънки за 100-150 лв. ставам снобар.Мисля,че ако са за 2000,с пришити крокодилски мъди на тях, по става.И какво,да не си купувам парфюм за 150 лв.,да не си купувам яке за 350лв.,да не си вземам риза от "ШанзЕлизе" за 100 лв. защото някой като теб ще ме нарече снобар ? Съобразявай се малко.Снобарщината не може да се сравнява с разполагането със средства.На мен ми омръзна да си купувам дънки за 40-50 лв. и след 2 месеца да ми се протрие дънцето.Ти като искаш за 2 лв. си купи,то и на тия стоки трябва да има потребление.

Отговорих на автора на темата на въпросите които ми беше задал,общо взето и аз си изразих мнението,че няма да е пробивен тоя бизнес,с оглед на стеснения пазар към който се е насочил.Но той е в Панагюрище и си знае по-добре,аз съм наблюдател.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 31 яну 2011 14:07

feikot написа:.....

Колега, може би не съм разбран ясно, не съм против марковите качествени стоки, а говоря за "маркови" ментета от Китай. :beer

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Пон 31 яну 2011 18:37

Благодаря Ви колеги за отговорите във темата и на лични!
Мисля че горе долу ще се ориентирам правилно във обстановката!
Предлаганите стоки ще са за масовия потребител,и аз като такъв съм си направил някакви изводи за обстановката!Смисъл споменатите от вас фактори като място на магазина,цена/качество и т.н!Стоките ще са внос от чужбина(Италия)
И все пак колеги нали трябва да се почне от някъде,дали ще успея... ами не знам времето ще покаже...по добре да знам че съм опитал отколкото да си остана със мисълта какво ли можеше да се случи...
Според мен за всеки има хляб във всички начинания стига да се изиграят картите правилно..
Сега поне имам време така или иначе ме изгониха като куче от предишната ми работа защото си потърсих правата,предполагам защото съм виновен че по време на работа се случват и злополуки и работодателите са изрядни от всякъде....
Ако модераторите преценят да заключват темата ако би могла да бъде полезна на някои друг може да остане няма да се сърдя :D
:обичам ви

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 31 яну 2011 18:46

[quote="ilia_d008"][/quote]
Колега пожелавам ти успех във начинанието, независимо как се стекат обстоятелствата! Но знай едно, бъди коректен към клиентите си, и ще си имаш работа дълго време!

Конкретно въпроса ти, както ти самия доста неща ще разбереш и в бъдеще! Пази се много от конкуренцията, за първо си направи СОТ, да те охраняват, знам че е пари, но по-добре да платиш и да имаш стока от колкото да ти оберат магазина, шот много коварно действат в БГ конкурентите, гледат да те стъпчат докато израстваш!

И гледай колко се може по-качествени дрехи да продаваш, ако са ефтини и след 1 месец се саморазрушават няма смисъл да се занимаваш, много добре знаеш, че бодали няма!

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пон 31 яну 2011 18:51

Подкрепям те колега,както писах по-горе,но българите са газари ако има 1000 лева ще си купи парфюм за 150,и дънки за 100 и риза или половер за 150лв.Или ако има 50 000 лева ще си купи кола за минимум за 35-40 000лв.За газариъата спирка няма,но за жалост много от потенциалните клиенти силно обедняха-е който си има има си :)Трябва да се набляга на евтинжоса,а ако е възможно долу горе да е и издържливо,а който си има пари без това не купува от малкия град,пали си колета и до най-големия град си купува каквото му душа сака :D

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 31 яну 2011 18:56

IceHeart написа:... за първо си направи СОТ, да те охраняват, знам че е пари, но по-добре да платиш и да имаш стока от колкото да ти оберат магазина!

Бих казал, че СОТ-а често пъти не върши никаква работа, казват, че са дошли на 5-тата минута, а офисите обрани и крадците офейкали. На коя минута са дошли, само те си знаят. :banghead:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 31 яну 2011 18:59

Ljubon написа:
IceHeart написа:... за първо си направи СОТ, да те охраняват, знам че е пари, но по-добре да платиш и да имаш стока от колкото да ти оберат магазина!

Бих казал, че СОТ-а често пъти не върши никаква работа, казват, че са дошли на 5-тата минута, а офисите обрани и крадците офейкали. На коя минута са дошли, само те си знаят. :banghead:

А нали знаеш, че като те разберат че нямаш охрана на магазина, и че живееш на 20 минути път от магазина, за нула време ше те изтърбушат! Зарежи тая работа, СОТ си знаят работата, като се сетя как съм ги виждал да се движат, направо в града летят с 100км/ч ! Ако трябва ще плаща на Полицията да го охраняват! Бре кой не е бил в търговията той не знае какво е, че всеки гледа да те закопае, един такъв удаър те връща в 1-ви клас!
Няма какво да правим темата в спор!

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 31 яну 2011 18:59

Из цяла България има цехове, които произвеждат всякакви дрехи на знайни и незнайни марки. Поразпитай малко, който е навътре с тези неща ще ти каже. А и внос от Китай :screwy Ако имаш верига магазини из цялата страна ОК, ама в един малък град един контейнер ще го продаваш цял живот и пак ще ти останат mhihi

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Пон 31 яну 2011 19:28

Разбира се колеги че ще се вземат нужните мерки,дали ще е частен СОТ или към полицията но задължително ще има!Мисля при полицията има някакво възтановяване на щетите ако не реагират там до определено време след сигнала,не съм навлизал още във подробности по тая тема но и застаховка ако трябва ще се направи срещу кражби и т.н!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 31 яну 2011 19:30

aylin78 написа:Подкрепям те колега,както писах по-горе,но българите са газари ако има 1000 лева ще си купи парфюм за 150,и дънки за 100 и риза или половер за 150лв.

:bowdown

Последна промяна от feikot на Пон 31 яну 2011 19:55, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”