Алергия?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Алергия?

Мнениеот blinder » Чет 24 фев 2011 8:52

Абе ще си плащаш....личен лекар става бързо, особенно този месец, понеже е макъл.Ако днес някой лекар ти попълни бланката, на 01.03 вече е твой лекар, което е вторник.
Няма да чакаш специално време за спяма на лекар, понеже идваш от друго място и ти не сменяш а се записваш за нов.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 24 фев 2011 9:06

Супер значи утре отивам да си го сменя със стандартната лекарка тука за района.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Чет 24 фев 2011 13:29

Имах такава алергия близо 10 години. То не бяха хапчета, капки, хомеопатични лекарства, п*тки майни... никакво подобрение. В един момент ми писна от всичко и спрях да пия каквото и да било, предписано от лекари. Започнах да си правя чайове, взех си разни стимулатори на имунната система и витамини, всичко на билкова основа, никаква химия! Започнах да консумирам повече пресни плодове и зеленчуци. И се стигна до един момент, в който не ми се налагаше да излизам от стаята, като се подреждат гардероби или се чисти прах, престанах да кихам от цъфтежа на дърветата и от въпросните пухчета.
С риск да бъда оплют от много хора, ти препоръчвам просто да спреш химията и ще си решиш проблемите.

Поздрави и успех!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 фев 2011 14:24

Vizor написа:Имам няколко въпроса.. знам, че тук не е бгмама или нещо такова, но просто за съвет. Преди няколко месеца имах от тея ужасните алергии от пухчетата в София. Никога не съм го имал това докато живях в Бургас. Кихах като полуидиот и отидох до аптеката да си купя нещо за алергията (която явно имах защото второ лято ставаше така). Никога до преди това не съм бил алергичен към нещо.

Първа проба с алергозан.. изчаках там сумати време.. нъцки ефект. След две седмици викам да пробвам нещо по-силно.. отидох до същата аптека и си взех най-силното, което имаха... Едни малки червени хапченца (пазя ги тук при мен, но в момента не ми се ходи да ровя да видя как точно се казват). На второто вече не кихах. Пишеше по две на ден ако не се лъжа.. толкова и взимах. Пишеше също, че трябва да ги изпия всичките.. викам си аз хубаво. На 4-тото хапче усещах някаква тежест в гърдите. На осмото вече не можех да дишам и ми течеше кръв от където се сетите... от там се отписах буквално и почнах да подарявам като си отида колата, апарата, лаптопа.. на който каквото му трябва mhihi

Оказаха се хапчетата тогава. Скоро пак се сблъсках с нещо такова и взех алергозан. Вече съм на 10-12 хапчета (по 2 хапчета 3 пъти на ден за възрастен по време на хранене) и пак усещам тая тежест само, че доста по-слабо.

Въпроса ми е следния.. къде мога да отида да си направя някакъв алерго тест? Мое ли да пукна от някви малки бели шибани хапчета подяволите. Къде да отида да се изследвам кво ми има щото това е нелепо направо.

Тъй!!!Това вероятно не е само алергия....преглед от пулмолог или алерголог....ако беше във Варна щях да те видя незабавно.
Всичко останало са гупости с много опасни последици....

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Чет 24 фев 2011 22:49

И все пак търси свестен лекар,мен от качествено лечение от невинна алергия ми го набутаха на астма

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 25 фев 2011 12:49

ilia_d008 написа:И все пак търси свестен лекар,мен от качествено лечение от невинна алергия ми го набутаха на астма

scare стига глупости бе колеги!!!....не се произнасяйте толкова категорично в области изискващи 6 години начално образование и още 30 допълнително!

Последна промяна от joker на Съб 26 фев 2011 22:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ilia_d008

Мнениеот ilia_d008 » Пет 25 фев 2011 19:39

joker написа:
ilia_d008 написа:И все пак търси свестен лекар,мен от качествено лечение от невинна алергия ми го набутаха на астма

scare стига глупости бе колеги!!!....не се произнасяйте толкова категорично в области изискващи 6 години начачално образование и още 30 допълнително!

Глупости ама аз цял живот ще си нося инхалатора в джоба.Съвета ми е абсолютно сериозен.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 25 фев 2011 20:02

ilia_d008 написа:
joker написа:

scare стига глупости бе колеги!!!....не се произнасяйте толкова категорично в области изискващи 6 години начачално образование и още 30 допълнително!

Глупости ама аз цял живот ще си нося инхалатора в джоба.Съвета ми е абсолютно сериозен.

Много е важно при какъв лекър ще отидеш! Има мнения много от лекъри, но никрологър е само един!
По-добре да дадеш повече пари ма да знаеш че ще се оправи проблема!
Пожелавам късмет на колегата, с алергията, че тя е доста коварна! :|

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 26 фев 2011 22:12

ilia_d008 написа:
joker написа:

Виж сега колега....ще го носиш цял живот(и дано да е комбиниран с инхалаторен кортикостериод,защото само с бета-агонист имаш шанса да влезеш в реанимация)тъй като астмата не се лекува,а се контролира!И може да започне с най-невинни симпоми на алергия.и никой на света не може да спре прехода на тези прояви в манифестна симпоматика!Това ми е дисертацията уважаеми и затова си позволявам термина "глупости"...защото наистина са глупости!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 26 фев 2011 22:20

Благодаря на всички, които писаха в темата и на лични. Оказа се, че хапченцата прословутите имали леееки странички ефекти и всичко е било от тях. И все пак тези дни ще отида на алерголог просто профилактично!

Благодаря на всички!.. не искам да ги изброявам щото ще стане 100 реда мнение! :) БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 27 фев 2011 1:09

Това поне е хубаво.. ама все пак ще кажеш ли името на хапчетата че ми стана интересно?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 27 фев 2011 11:30

hooligans написа:...
Личния ми съвет е да си вземеш направление за алерголог и да ми звъннеш, да те заведа при един алерголог от Александровска болница...
И на мен ми предстои да ходя при него, по същата причина, може заедно да ходим :)
:beer

д-р Матеев в Алергологията на Александровска. Предполагам това е човека при който ще ходиш. Аз също ще го посетя тези дни. Мисля, че той е правилния човек за Визора.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 28 фев 2011 10:10

алергиите, както и много други заболявания, не са били познати на човечество преди да бъде въведена т.нар масова ваксинация за какво ли не!

алергиите успешно се ЛЕКУВАТ, подчертавам ЛЕКУВАТ (не подтискат, както с медикаменти ) с традиционна хомеопатия - това е различна от тази, която се продава в аптеките на боарон! нарича се традиционна и се практикувана от хомеопат, НЕ лекар взел диплома за такъв, щото така е модерно !!!

Потребителски аватар
ilia_d008

Мнениеот ilia_d008 » Пон 28 фев 2011 19:12

One написа:алергиите, както и много други заболявания, не са били познати на човечество преди да бъде въведена т.нар масова ваксинация за какво ли не!

алергиите успешно се ЛЕКУВАТ, подчертавам ЛЕКУВАТ (не подтискат, както с медикаменти ) с традиционна хомеопатия - това е различна от тази, която се продава в аптеките на боарон! нарича се традиционна и се практикувана от хомеопат, НЕ лекар взел диплома за такъв, щото така е модерно !!!

Колега защо не споделиш нещо повече!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 28 фев 2011 23:10

One написа:алергиите, както и много други заболявания, не са били познати на човечество преди да бъде въведена т.нар масова ваксинация за какво ли не!

Много хора измряха от тази хомеопатия....Лично аз бих завел дела срещу доста хомеопати за безумието,което вършат,ама когато човек е отчаян и не разбира търси спасение в мистичното....
Пак ви моля колеги...не навлизайте в материя,за чието познание са необходими десетилетия обучение!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”