Notebook проблем - гаранция
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Зайо_Байо
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:mishu написа:ACCELERATOR написа:дъното, се праща до hyundai, т.е. до Корея, и там вече си решават дали да го оправят, или да го заменят, а това ще отнеме месец и половина
Тея според мен се базикат с тебе. Какви са тея глупости. Това да не е совалката на наса. Прочети хубаво гаранцията. Не може да е така. Нали се сещаш, че ще има излезе по-скъпо да го пратат до там и да го върнат отколкото да ти го сменат.
o....това е повече от възможно, доколкото знам HP и IBM процедираха по същия начин. Е само дет не е Корея....
за HP мога да ти кажа как стоят нещата - поръчват се и до седмица са в БГ частите при условия че е стандартната гаранция. Има и хот-лайн канали по които идват за 3 дни. За ремонт се изпращат единстено iPAQ-ците и то в холандия до - 14 дни се връщат отремонтирани.
Предлагат се допълнително CarePack - в зависимост от модела на машината - които включват различни времена за реакция/отстраняване на проблема и удължаване на гаранцията след изтичане на срока на тази с която е закупена.
Питайте за тия работи ....
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, изчетох всичко написано по-горе.
Никаде не се казва много важно нещо "гаранциите са за заводски (производствени)дефекти!
Тъй като имам удоволствието да работя в голям ISP мога да заявя на базата на опита си, че мрежовите карти доста рядко дават заводски дефект. В 99% от случеите проблемите идват от локалната мрежа. Статично електричество, фазова разлика, токови удари и ред други са основните причини за повредите. В повечето случаи събитието оставя следа, малка но все пак видима (понякога само с лупа). Така, че първо трябва да се установи причината за повредата на картата и после да се търсят начини за отстраняването.
Никаде не се казва много важно нещо "гаранциите са за заводски (производствени)дефекти!
Тъй като имам удоволствието да работя в голям ISP мога да заявя на базата на опита си, че мрежовите карти доста рядко дават заводски дефект. В 99% от случеите проблемите идват от локалната мрежа. Статично електричество, фазова разлика, токови удари и ред други са основните причини за повредите. В повечето случаи събитието оставя следа, малка но все пак видима (понякога само с лупа). Така, че първо трябва да се установи причината за повредата на картата и после да се търсят начини за отстраняването.
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото си спомням колегата преди известно време писа че му е изгоряла Лан картата при гръмотевична буря. Не съм много наясно със особеностите при гаранционните условия, от опит знам обаче /и на мен ми е горяла при буря/ че при нивото на нашите квартални лан мрежи е много по-добре картата да не е интегрирана на дъното. Така че на Акселератора му препоръчвам да си житка със PCMCIA картата и хич да не се разправя, пък и каква е гаранцията че ако го оправят, утре при буря няма да стане по-голяма поразия.... /премерно цялото дъно /
Иначе можеш да изчакаш момент /явно че сега не е такъв/когато лаптопа няма да ти трябва толкова, и да го разходят до Корея

Иначе можеш да изчакаш момент /явно че сега не е такъв/когато лаптопа няма да ти трябва толкова, и да го разходят до Корея

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Plamen_VR6 написа:До колкото си спомням колегата преди известно време писа че му е изгоряла Лан картата при гръмотевична буря. Не съм много наясно със особеностите при гаранционните условия, от опит знам обаче /и на мен ми е горяла при буря/ че при нивото на нашите квартални лан мрежи е много по-добре картата да не е интегрирана на дъното. Така че на Акселератора му препоръчвам да си житка със PCMCIA картата и хич да не се разправя, пък и каква е гаранцията че ако го оправят, утре при буря няма да стане по-голяма поразия.... /премерно цялото дъно /![]()
Да, така беше. И аз мисля така да направя, а по-натам ще си пусна един wireless вкъщи

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дърпай харда и давай лаптопа...
после с малко repair на виндоза.. ще можеш да го подкараш на друга машина..
като доде лапетопето... пак с repair си го ресторваш..
това е ако искаш да имаш машина да работиш...
Зайо.. не знам как си ги накарал HP да докарат части за седмица.. ние чакаме месец за да ни оправят някой сървар...
Принципно има някакви "разумни" срокове за колко време трябва да го оправят нещо такова ми се върти в главата...
в случая не са много виновни...да не кажа хич...
съвпадък.. неприятен
после с малко repair на виндоза.. ще можеш да го подкараш на друга машина..
като доде лапетопето... пак с repair си го ресторваш..
това е ако искаш да имаш машина да работиш...
Зайо.. не знам как си ги накарал HP да докарат части за седмица.. ние чакаме месец за да ни оправят някой сървар...
Принципно има някакви "разумни" срокове за колко време трябва да го оправят нещо такова ми се върти в главата...
в случая не са много виновни...да не кажа хич...
съвпадък.. неприятен
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
А да си прекарате Лан а през някой рутер да ви е минало пре ума?? Има рутери само за 50-60 лв/ и през някой ланпротектор ??? маск до 20 лв. Икономията е майка на мизерията !
Ако цъфне рутера споко може да го пратиш в кофата за боклука -ама Лап а ?? И все ощесе чудя как има хора дето се стискат за 5-7 долара за една Ланкарта а си джиткат на вградената на дъното/ май искат да си правят упгрейд по-често на дъното.
Ако цъфне рутера споко може да го пратиш в кофата за боклука -ама Лап а ?? И все ощесе чудя как има хора дето се стискат за 5-7 долара за една Ланкарта а си джиткат на вградената на дъното/ май искат да си правят упгрейд по-често на дъното.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:А да си прекарате Лан а през някой рутер да ви е минало пре ума?? Има рутери само за 50-60 лв/ и през някой ланпротектор ??? маск до 20 лв. Икономията е майка на мизерията !
на мен да.....рутера ми е PII 350

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
musura написа:по принцип изгоряла ЛАН карта от гръмотевици не се подменя гаранционно.
Най-евтината защита е да ползваш преди компютъра/рутера един 8 портов switch Repotec - струва някъде към 24-25 лева и може да гори 4 пътидва по два портовете изгарят и така ...
Вдигнат пръст за одобрение.
Ама и не е баш така. като тресна миналата година на 20.05 пряко в/у покрива на съседен склад / Беланата/, по който ходи кабела стана една ... дето не е за говорене.И суичове, хъбове и рутери и лан карти , па и на някои компове втасаха. / Намираме се на около 500м от Варненското езеро/.Клиент си изкара акъла -в момента когато влизше в офиса тресна , а погледа му беше към мястото на поражение. Колеги по-напред във веригата ми разправяха, че от хъба до тях са излизали огън/ искри/ и разбираемо пушеци. Майтап майтап , ама хич не е до смях.
А това си беше без никаква буря - просто като гръм от ясно небе -тряс и ..
А в буря на черно небе съм гледал как падат мълнии в/у кораби в езерото - невероятна гледка .На почти черен фон и някакъв силует на кораб от небето се спускат множество искри към кораба и се осветява езерото.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
В нашия град преди една година падна мълния върху един от три съседни високи блока. В трите не остана работещ компютър, а по същата мрежа в целия квартал имаше поразени карти и суичове. Тогава от фирмата собственик на лана оцениха оптиката. С нея бяха изградени само основните трасета и те спасиха останалата част от мрежата. На мен ми изгоря лан-протектора и щетите бяха на цена около лев. 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”