Notebook проблем - гаранция

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Вто 22 авг 2006 10:37

Не могат да го сменят просто така, трябва да го пратят. КЗП не може да ти помогне в случая. Ако питаш мене карай си така, по-добре е да ползваш външна карта отколкото тази на дъното, щото ако този път си се разминал само с лан-картата другия път може да нямаш този късмет!

Потребителски аватар
Зайо_Байо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Зайо_Байо » Вто 22 авг 2006 10:46

buFka написа:
mishu написа:
ACCELERATOR написа:дъното, се праща до hyundai, т.е. до Корея, и там вече си решават дали да го оправят, или да го заменят, а това ще отнеме месец и половина

Тея според мен се базикат с тебе. Какви са тея глупости. Това да не е совалката на наса. Прочети хубаво гаранцията. Не може да е така. Нали се сещаш, че ще има излезе по-скъпо да го пратат до там и да го върнат отколкото да ти го сменат.

o....това е повече от възможно, доколкото знам HP и IBM процедираха по същия начин. Е само дет не е Корея....

за HP мога да ти кажа как стоят нещата - поръчват се и до седмица са в БГ частите при условия че е стандартната гаранция. Има и хот-лайн канали по които идват за 3 дни. За ремонт се изпращат единстено iPAQ-ците и то в холандия до - 14 дни се връщат отремонтирани.

Предлагат се допълнително CarePack - в зависимост от модела на машината - които включват различни времена за реакция/отстраняване на проблема и удължаване на гаранцията след изтичане на срока на тази с която е закупена.

Питайте за тия работи ....

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 22 авг 2006 11:05

Колеги, изчетох всичко написано по-горе.
Никаде не се казва много важно нещо "гаранциите са за заводски (производствени)дефекти!
Тъй като имам удоволствието да работя в голям ISP мога да заявя на базата на опита си, че мрежовите карти доста рядко дават заводски дефект. В 99% от случеите проблемите идват от локалната мрежа. Статично електричество, фазова разлика, токови удари и ред други са основните причини за повредите. В повечето случаи събитието оставя следа, малка но все пак видима (понякога само с лупа). Така, че първо трябва да се установи причината за повредата на картата и после да се търсят начини за отстраняването.

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Вто 22 авг 2006 11:45

поразметох се..
коУеги..
СПАМа не беше ли у петък?? ;)

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 22 авг 2006 12:01

До колкото си спомням колегата преди известно време писа че му е изгоряла Лан картата при гръмотевична буря. Не съм много наясно със особеностите при гаранционните условия, от опит знам обаче /и на мен ми е горяла при буря/ че при нивото на нашите квартални лан мрежи е много по-добре картата да не е интегрирана на дъното. Така че на Акселератора му препоръчвам да си житка със PCMCIA картата и хич да не се разправя, пък и каква е гаранцията че ако го оправят, утре при буря няма да стане по-голяма поразия.... /премерно цялото дъно / :wink:
Иначе можеш да изчакаш момент /явно че сега не е такъв/когато лаптопа няма да ти трябва толкова, и да го разходят до Корея :lol:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 22 авг 2006 12:10

Plamen_VR6 написа:До колкото си спомням колегата преди известно време писа че му е изгоряла Лан картата при гръмотевична буря. Не съм много наясно със особеностите при гаранционните условия, от опит знам обаче /и на мен ми е горяла при буря/ че при нивото на нашите квартални лан мрежи е много по-добре картата да не е интегрирана на дъното. Така че на Акселератора му препоръчвам да си житка със PCMCIA картата и хич да не се разправя, пък и каква е гаранцията че ако го оправят, утре при буря няма да стане по-голяма поразия.... /премерно цялото дъно / :wink:
Иначе можеш да изчакаш момент /явно че сега не е такъв/когато лаптопа няма да ти трябва толкова, и да го разходят до Корея :lol:

Да, така беше. И аз мисля така да направя, а по-натам ще си пусна един wireless вкъщи :wink: Наистина, доста хора ми казаха, че при подобни обстоятелства по принцип цялото дъно гори, така че при мен е малкия дявол. :wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 22 авг 2006 13:32

аз wireless не пускам за нищо на света :) тряя око да види - ръка да дръпне кабела при нужда mhihi

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 22 авг 2006 14:46

дърпай харда и давай лаптопа...
после с малко repair на виндоза.. ще можеш да го подкараш на друга машина..
като доде лапетопето... пак с repair си го ресторваш..
това е ако искаш да имаш машина да работиш...

Зайо.. не знам как си ги накарал HP да докарат части за седмица.. ние чакаме месец за да ни оправят някой сървар...

Принципно има някакви "разумни" срокове за колко време трябва да го оправят нещо такова ми се върти в главата...

в случая не са много виновни...да не кажа хич...
съвпадък.. неприятен

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Вто 22 авг 2006 14:50

wili98 написа:....
Зайо.. не знам как си ги накарал HP да докарат части за седмица.. ние чакаме месец за да ни оправят някой сървар...
....

Аз чаках точно 2 уиикс за да ми сменят харда на лаптопа... ;)

CNSys (клон Видин) руллзз ;)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 авг 2006 21:18

А да си прекарате Лан а през някой рутер да ви е минало пре ума?? Има рутери само за 50-60 лв/ и през някой ланпротектор ??? маск до 20 лв. Икономията е майка на мизерията !
Ако цъфне рутера споко може да го пратиш в кофата за боклука -ама Лап а ?? И все ощесе чудя как има хора дето се стискат за 5-7 долара за една Ланкарта а си джиткат на вградената на дъното/ май искат да си правят упгрейд по-често на дъното.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 22 авг 2006 21:29

kris11 написа:А да си прекарате Лан а през някой рутер да ви е минало пре ума?? Има рутери само за 50-60 лв/ и през някой ланпротектор ??? маск до 20 лв. Икономията е майка на мизерията !
Ако цъфне рутера споко може да го пратиш в кофата за боклука -ама Лап а ?? И все ощесе чудя как има хора дето се стискат за 5-7 долара за една Ланкарта а си джиткат на вградената на дъното/ май искат да си правят упгрейд по-често на дъното.

на мен да.....рутера ми е PII 350 :) ако изгърми - здраве да е....за по сигурно мога да сложа пред него един P1 166ММХ - загубата ще е по малка :twisted: а за още по сигурно слагам пред него 486DX 40Mhz - може и нета да го чакам ама ше е по евтино ако гръмне 486-цата. Най сигурното решение - дръпни кабела - гарантирам че работи!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 22 авг 2006 21:33

по принцип изгоряла ЛАН карта от гръмотевици не се подменя гаранционно.

Най-евтината защита е да ползваш преди компютъра/рутера един 8 портов switch Repotec - струва някъде към 24-25 лева и може да гори 4 пъти :) два по два портовете изгарят и така ... :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 авг 2006 22:38

musura написа:по принцип изгоряла ЛАН карта от гръмотевици не се подменя гаранционно.

Най-евтината защита е да ползваш преди компютъра/рутера един 8 портов switch Repotec - струва някъде към 24-25 лева и може да гори 4 пъти :) два по два портовете изгарят и така ... :)

Вдигнат пръст за одобрение.
Ама и не е баш така. като тресна миналата година на 20.05 пряко в/у покрива на съседен склад / Беланата/, по който ходи кабела стана една ... дето не е за говорене.И суичове, хъбове и рутери и лан карти , па и на някои компове втасаха. / Намираме се на около 500м от Варненското езеро/.Клиент си изкара акъла -в момента когато влизше в офиса тресна , а погледа му беше към мястото на поражение. Колеги по-напред във веригата ми разправяха, че от хъба до тях са излизали огън/ искри/ и разбираемо пушеци. Майтап майтап , ама хич не е до смях.
А това си беше без никаква буря - просто като гръм от ясно небе -тряс и ..

А в буря на черно небе съм гледал как падат мълнии в/у кораби в езерото - невероятна гледка .На почти черен фон и някакъв силует на кораб от небето се спускат множество искри към кораба и се осветява езерото.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 23 авг 2006 0:01

В нашия град преди една година падна мълния върху един от три съседни високи блока. В трите не остана работещ компютър, а по същата мрежа в целия квартал имаше поразени карти и суичове. Тогава от фирмата собственик на лана оцениха оптиката. С нея бяха изградени само основните трасета и те спасиха останалата част от мрежата. На мен ми изгоря лан-протектора и щетите бяха на цена около лев. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”