Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Инициатива за почистване на България за един ден 09.04.2011

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 27 мар 2011 20:22

Чудех се аз какво е вдъхновило Слави Трифонов да пее за изхвърляне на боклука а то каква била истината :roll: Няма как да се мърла цяла година и да се чисти по един ден

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 27 мар 2011 20:22

ISRalien написа:
apa6o написа:За един ден ще изчистим България ако Китай и Индия си пратят цялото население за доброволци mhihi Поредната идиотска инициатива-колко по-добре би било да пропагандират висока обществена култура и възпитано поведение, наместо за един ден да си поиграят на еколози и после да гледат как някой се*е отгоре :evil:

Според мен този начин за тази "пропаганда" е много добър.
А и съгласи се - не е ли по-добре това, отколкото да си чешаме тиквата умно и да цъкаме с език колко е мръсно пред блока?

Е точно по тоя повод ние, нискокултурните пернЕчанЕ, в нашия блок си имаме договорка кога чистим групово около блока, а на ротационен принцип всеки апартамент поема задължението да следи за чистотата и да почиства за една седмица, иначе глобааа :dummy: Та какво се оказва-ми няма боклук около блока, никой не го хвърля през терасата и сме си идеално. А това, че има места в които се прескачат един друг малограмотни, прости, тъпи, дебили и какви ли не подобни, е много гадно, но не това е начина да достигне идеята за културно поведение до малките им мозъчета :wink:
И ако става дума-има и желание у част от града ни да си решим проблемите и да ви кажа честно съм активен там, където се налага, където се създават идеи и се прилагат в действие, а не си правя евтин рейтинг, че съм вдигнал едно боклуче :не:
maxpayne написа:ТОЧНО това пропагандират, но, уви, по-важно е да се сложи bad look на фаровете, отколкото да си изхвъриш боклука в кошчето. Тези от вас дето наричат инициативата идиотска дали очакват да се появи един кораб-майка отнякъде и за една нощ да препрограмира хората да бъдат културни, възпитани и отговорни?

Не, колега, и точно затова не си чешкам по цял ден пръстите в клавиатурата, а заемам позиция и я отстоявам всеки ден и се стремя да дам максимума от себе си, за да може да живеем в една по-нормална страна :| А инициативата е идиотска и няма спор, щото половината народ като види какво правят останалите ще гледа с двойна сила да съсипе постигнатото...ей затова ни трябва тая култура, за да сме хора, а не маймуни!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 27 мар 2011 20:30

apa6o написа:
ISRalien написа:
apa6o написа:За един ден ще изчистим България ако Китай и Индия си пратят цялото население за доброволци mhihi Поредната идиотска инициатива-колко по-добре би било да пропагандират висока обществена култура и възпитано поведение, наместо за един ден да си поиграят на еколози и после да гледат как някой се*е отгоре :evil:

Според мен този начин за тази "пропаганда" е много добър.
А и съгласи се - не е ли по-добре това, отколкото да си чешаме тиквата умно и да цъкаме с език колко е мръсно пред блока?

Е точно по тоя повод ние, нискокултурните пернЕчанЕ, в нашия блок си имаме договорка кога чистим групово около блока, а на ротационен принцип всеки апартамент поема задължението да следи за чистотата и да почиства за една седмица, иначе глобааа :dummy: Та какво се оказва-ми няма боклук около блока, никой не го хвърля през терасата и сме си идеално. А това, че има места в които се прескачат един друг малограмотни, прости, тъпи, дебили и какви ли не подобни, е много гадно, но не това е начина да достигне идеята за културно поведение до малките им мозъчета :wink:
И ако става дума-има и желание у част от града ни да си решим проблемите и да ви кажа честно съм активен там, където се налага, където се създават идеи и се прилагат в действие, а не си правя евтин рейтинг, че съм вдигнал едно боклуче :не:
maxpayne написа:ТОЧНО това пропагандират, но, уви, по-важно е да се сложи bad look на фаровете, отколкото да си изхвъриш боклука в кошчето. Тези от вас дето наричат инициативата идиотска дали очакват да се появи един кораб-майка отнякъде и за една нощ да препрограмира хората да бъдат културни, възпитани и отговорни?

Не, колега, и точно затова не си чешкам по цял ден пръстите в клавиатурата, а заемам позиция и я отстоявам всеки ден и се стремя да дам максимума от себе си, за да може да живеем в една по-нормална страна :| А инициативата е идиотска и няма спор, щото половината народ като види какво правят останалите ще гледа с двойна сила да съсипе постигнатото...ей затова ни трябва тая култура, за да сме хора, а не маймуни!

В интерес на истината, противно на всякакви клишета, съм съгласен, че Перник е един що годе чист град, поне по моите впечатления. Познавам много хора от там, все хубави хора. Да не говоря оня път като умря гошко у Перник колко народ се събра за отрицателно време и какво направиха :bowdown Замислях се даже да се преместя там, но почнах работа на цариградско и се отказах...

Това, което казваш за организацията във входа е похвално и за пример. Само да имаше как повече такива организирани хора да съществуват...

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 27 мар 2011 20:45

apa6o право дума :да:
Да не казвам, че хората, които живеем в къщи ежемесечно (няма да кажа ежеседмично, защото няма да ми повярвате) извършваме такива дейности.
То е до възпитание, бре хора. Ден на земята, ден за хигиена, ден за еб*м ти к'во си, глупости...
Проблемът е, че хората в апартаментите не са свикнали да работят за общото си благо - това е!
Всеки си гледа до пред постелката на входната си врата, от там нататък не го интересува, ако ще и потоп да е.

По темата, няма да чистя пред нас, поддържа се. :wink:
Чистиме си със съседите дори и коритото на реката :beer

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 28 мар 2011 8:05

nosex написа:apa6o право дума :да:
Да не казвам, че хората, които живеем в къщи ежемесечно (няма да кажа ежеседмично, защото няма да ми повярвате) извършваме такива дейности.

Проблемът е, че хората в апартаментите не са свикнали да работят за общото си благо - това е!
По темата, няма да чистя пред нас, поддържа се. :wink:

И пред дома се чисти ежеседмично, но живеенето в блок с още 50 семейства е различна ситуация. Соца ни научи че общото не е наша грижа
Няма друг начин освен бавно и полека да се учи нашенеца че да си европеец не означава само да ходиш в Румъния без виза.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 28 мар 2011 10:21

няма как да се включа и да чистя на свинете които постоянно наблюдавам,постоянно виждам как водачи на МПС вместо да спрат до кошче и да си изхвърлят пепелника го правят до колата защото е по лесно,това е най малкия случай.
Аз лично винаги изхвърлям боклука в кошчето,а когато няма кошче го пазя докато не намеря.
Ние нямаме самосъзнание да живеем на чисто,не правим и най малките опити да пазим чистота.Малко по голяма култура и дисциплина да имаме и няма да има тази мръсотия по улиците,градинките,горите,поляните и речните корита.

Пазете чисто,за да не се чудим кой и кога ще изчисти след нас.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 28 мар 2011 10:35

Като всяка година и тази ще изчистя! Не ме интересува културата на другите.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 28 мар 2011 10:40

И аз ще се включа, родителите ми миналата събота напълниха джипа с 6-7 чувала за смет от една чешма и поляна в една местност в Плевен - Мъртвата Долина. На 9-ти и аз и приятелката ми ще помагаме! :beer

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 мар 2011 11:15

Pavcho2 написа:Като всяка година и тази ще изчистя! Не ме интересува културата на другите.

Събота и неделя чистихме с децата градинката зад блока. Всички седят и ни гледат все едно сме луди. НИКОЙ не си мръдна пръста. А децата им играят в тая кочина...
Аз сикам на мен да ми е чисто. А това че другите искат да живеят в кочина - не ме интересува

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Пон 28 мар 2011 11:28

За тези които си мислят, че чистят за свинете...
Не разбирате ли, че чистите за себе си? На свинете не им пука дали ще е чисто. Затова и цапат.
Хубаво е, че има още хора, готови да поработят безвъзмездно за общото благо.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 28 мар 2011 12:53

Миналата година, бабката от долния етаж си направи пролетното почистване през терасата. Стари вестници, щайги, тенекии, парцали... scare Щях да я удуша, ама й се размина. За тази година още не съм решил дали бих бил толкова благосклонен.

Не, няма да чистя. Никога не изхвърлям боклук извън определените за тая цел места. Ходя си с него, било то в джоба или в колата. Радвам се, че съм показал на дъщеря си (3г.) какво и как трябва да правим с отпадъците. В момента за да хвърли нещо, първо се оглежда за контейнер, а ако случайно изпусне боклук на земята се навежда и го взима. Може би преди около половин година не видя кошче на около и напъха боклука в джоба на якето си. Тази реакция е от дете, което преди три месеца тръгна на градина, и тези неща ги е видяло от мен и жена ми. Гадно е да има боклуци на всякъде, но не мисля, че ако се хвана да чистя ще променя нещо. Не мисля, че хора като съседката ми ще се трогнат или поне замислят. Не мисля, че ще настъпи промяна. Според мен поколенията трябва да се сменят два- три пъти, а през това време да се учим и ги учим да пазим чистотата и природата. Надявам се и прасетата да се самоотделят, а можем да помогнем като изразяваме по- честичко недоволство от мизерията която ги съпровожда в живота, а и някоя глобичка от кварталния няма да е зле.
Та така. За чистене, няма да чистя. Друга бира ще е прекопаване, кастрене, плевене. Нова пейка, оградка. За тези неща 100% гарантирам участие. :deal И детето ще взема, и тя има лопадка и ще помага.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 28 мар 2011 13:57

бих засял дръвче
ама да чистя на селяндурите лайната сорри
плащат се данъци за тая работа както каза грозника
а и си е въпрос на възпитание дали ще си оставиш боклуците до езерото след като си бил за риба, бутилките от бира по плажа и дали ще си източиш маслото на земята
сорри
предпочитам инициативата да се насочи към превъзпитание с бой на замърсителите а не да им правим нов терен за засиране

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пон 28 мар 2011 14:41

и аз искам като излитам/ кацам на летището в София да не ми се набива веднага мизерията в циганската...ама какво да се прави.. аре на бас, че там няма никой да си мръдне пръста :(
Освен TNT и много :beat_butt2 друго няма да помогне на някой..с тая демокрация всеки си прави каквото иска. тъжно но факт поне в БГ.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 28 мар 2011 14:57

Който ги е направил боклуците да си ги чисти.
Няма да чистя боклуците на селяндурите.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 28 мар 2011 15:07

calm написа:Миналата година, бабката от долния етаж си направи пролетното почистване през терасата. Стари вестници, щайги, тенекии, парцали... scare Щях да я удуша, ама й се размина. За тази година още не съм решил дали бих бил толкова благосклонен.

А ти какво направи по въпросът. Подай оплакване в общината срещу въпросната персона. За чистенето донякъде съм съгласен, че никой не е длъжен да чисти боклуците на другият, ама като видим някой да хвърля защо си траем? :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”