Велосипед - какъв да бъде.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Велосипед - какъв да бъде.

Мнениеот apa6o » Пон 11 апр 2011 17:04

Бих ти препоръчал да се огледаш за някой от моделите на фирмата ДРАГ, като се водиш предимно от качеството на частите вложени в байка, но като гледам май Драго е взел да се улива с цените :| .
Крос като марка са тоталния боклук и това го казвам като собственик на топ ъф дъ лайн техен модел-няма нищо качествено в него... Също така избягвай модели с дискови спирачки, защото ще останеш много разочарован от качествата им за този ценови диапазон.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Re: Велосипед - какъв да е.

Мнениеот rexpitbul » Пон 11 апр 2011 19:34

mely написа: Пак ще кажа - лимита е 300 350 лв.За това какво ще кажете http://shop.vivelo-bikes.com/product/25 ... ht-26.html

Това ми изглежда добро! Бих го взел :) Само много важно условие е, както са ти казали преди мен колегите да не ти е много дълга или къса рамката, че става мъка карането scare и за там дето искаш да караш само гледай да не е с много широки гуми :) , но и това са ти го написали :beer

А да за седалките, то след първата седмица се свиква mhihi пък и можеш да си купиш друга по-удобна за 15-20 лв

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 11 апр 2011 19:52

Форумно колело, качваш се и караш, но няма цена.
viewtopic.php?f=47&t=261089

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 11 апр 2011 20:02

mely написа:Пак ще кажа - лимита е 300 350 лв.За това какво ще кажете http://shop.vivelo-bikes.com/product/25 ... ht-26.html

Бягай далеч от Крос с 2 дискови спирачки,нито спират добре,нито са леки,ще се пребиеш някъде с тях,а и рамката ще ти е малка.
Никога не взимай велосипед с такава плетка спици,с твойте кг. ще ги направиш леш за месец!!!

Това форумното колело с мека рамка ако е 50лв. може да се замисли човек за разходка в парка,за надежности и за друго не става,мека вилка само проблем ще имаш и ще ти тежи,мека над 1к. лв.!

Вземи си Драг Единичка или Хакер отлични велосипеди са и двата,цената им е ниска :beer

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 11 апр 2011 20:48

Не съм голям специалист, но за тези пари моят съвет е че може да се вземе нещо добро. Гледай да няма амортесьори, рамката да е яка ( не е задължително да е алуминиева - както каза няма да изкачваш Еверест). 1-2 кила разлика в рамката няма да те съборят. За тези пари амортесьорите са само яд така, че една нормална седалка за 15-20лв. е доста добър компромис. Ако не си карал със стоковите седалки д-то ще ти стане на дреп след един излет. Амортесьори после могат да се сложат допълнително. Говоря за предни - задните са повече за ташкарлък. Със спирачките е същата работа. За начало В-брейк са си бомба, после ако искаш можеш да ги смениш с дискови (ако ще спускаш Еверест). Консумативите на В-брейк спирачките са мн. ефтини плюс това. Докато "изядеш накладките" ще разбереш дали имаш нужда от дискови. Важното което е да гледаш да е с добър механизъм на предавките. Там не прави компромис с разни ментаци. Мисля, че едно Шимано от това с врътките на дръжките е перфектен и безотказен вариянт за тази цена. Гледай курбелите и педалите да са метални защото си ячък. Така по-няма да се скапят въпреки че и пласмасовите вече ги правят да деянат доста. Не се лъжи по разни накичени и натруфени шарени модели за по-200-300лв. да не останеш разочарован. По-добре си вземи нещо просто и солидно, а пък после може да си го направиш както си искаш. Пък и ако ти мине мерака за велосипед няма да съжаляваш много. Мисля, че при дилърите на Кросс можеш да окомплектоваш нещо добро за 250-300лв. :D

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пон 11 апр 2011 23:46

Аз също смятам да си купувам колело до 300лв. Четох насам натам и това, което разбрах е, че за тези пари трябва да е с възможно най-малко "екстри", защото са за сметка на качеството. Харесъл съм си този модел на ДРАГ: http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=43 доста народ го хвали, пък и добре изглежда. :)
Поздрави

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 12 апр 2011 7:48

За момента се орентирам към Драг One или Хакер...ще ги видя на място.Разликата в цената на двата е 100 лв .Ако може някой да каже преимуществата на единия и другия ,че по спецификациите нищо не чаткам-само това че на единичката е по дълга спецификацията :shock :063:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 12 апр 2011 14:05

mely написа:За момента се орентирам към Драг One или Хакер...ще ги видя на място.Разликата в цената на двата е 100 лв .Ако може някой да каже преимуществата на единия и другия ,че по спецификациите нищо не чаткам-само това че на единичката е по дълга спецификацията :shock :063:

Разликата в цената не е 100,а е 60лв. колега.
Хакерът е 289,а Единичката е 349.Разликата е от алуминиевата рамка и вилката Зуум.

Хакер - много здрава рамка,мисля,че е с геометрията на стария Онтарио,здрава метална твърда вилка,широки гуми,добра главина Формула.
Единичка - алу рамка но от най-нисък клас!-при повечко кг. и натоварване доста често се пука,усуква и тн.,много кофти вилка - Зуум все пак струва 20лв.,става за градско иначе,карал съм с такава на един Лидер ЕВО9,но с моя стил който е по-буен издъхна точно за 3-4 карания,но и това ми беше целта де,да я разкарам,но и твърдата на Хакера ще ти е добре,ако ти друса,едни силиконови ръкохватки и си готов.

Съществени разлики няма,нисък клас окомплектовка,монтажът е почти един и същ,разликата в цената е от рамката и това,че го продават за алу байк качва още някой лев.Който и от двата да вземеш няма да сбъркаш,и двата са изпитани и доказали се велосипеди.Лично аз бих си взел Хакер,понеже рамката по ми допада,на Единичката тези дебели тръби нещо не отблъскват,другото е същото.

За препоръчване е Драг да се вземе от официалния представител на марката,дават 2г. гаранция на рамката и монтажа.
За България това е Веломания http://www.velomania-bg.com/?menu=dealers

Потребителски аватар
svilennsl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilennsl » Вто 12 апр 2011 17:20

Matematiks написа:Тебе няма да те светкам :lol:

Само ще ти кажа че на малкия взех GT със скорости и дискови за 102 паунда,ти знаеш откъде mhihi

Откъде? (ако не е тайна)

Свилен.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 12 апр 2011 17:37

svilennsl написа:
Matematiks написа:Тебе няма да те светкам :lol:

Само ще ти кажа че на малкия взех GT със скорости и дискови за 102 паунда,ти знаеш откъде mhihi

Откъде? (ако не е тайна)

Свилен.

Предполагам щом е в лири е било от тук http://www.chainreactioncycles.com/
Само,че идват в кашон и трябва сам да си го сглобиш.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 12 апр 2011 19:23

Драг Хакер е 269лв а One не се произвежда вече и не можах да говидя на живо.Хакера хич не ме грабна ама изобщо ...един такъв хилав ми се видя.Така че продължавам да търся варианти.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 12 апр 2011 20:07

mely написа:Драг Хакер е 269лв а One не се произвежда вече и не можах да говидя на живо.Хакера хич не ме грабна ама изобщо ...един такъв хилав ми се видя.Така че продължавам да търся варианти.

В ценови клас до 350лв. по-здрав от Хакера няма! :012:

Има по красиви,с по-дебели тръби,разни чудни рамки с разни форми,дискови спирачки,двойно окачване и тн.,но това е само визия,но от към качество на монтажа и здравина са много зле! :deal

Все пак ти си решаваш,успех!

Виж новите Леопард,те са опция http://maxcombike.com/bg/news

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 12 апр 2011 20:25

Абе сигурно ама като видиш 100 кила човек метнал се на такава хилка.....Се ми се искаше да е Драг ама.....Ама и повече пари не давам.Предлагаха ми някъкав hooper май бяха уж били на drag ама...Оказа се че няма XL рамка като за мене.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 12 апр 2011 20:31

Колега чак сега видях,че има нов модел от 2011г. на Драг
http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=5&pid=125
цената му е 319лв. :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 12 апр 2011 20:45

15 ооо км с Крос-апекс за 215 лв....алуминиева рама с x-cell джанти и "обикновени" спирачки....нито един проблем освен сменени жила на спирачките....Откакто преди 3 години си сложих гуми-сликове с антипункт-система се родих....Аз лично не бих си взел колело с метална рама...Дори и 2кг в повече значат много на продължителни катерения дори и на асфалт....пък ако има и насрещен вятър scare !!!!.... каквото и да си говорим основното си е рамата-тя все пак основно определя тегло,ергономичност и здравина!...всичко останало се сменя и модифицира много лесно...и нескъпо!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”