Некоректен потребител - Golf6000

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Re: Некоректен потребител-Golf6000

Мнениеот sk. » Сря 18 май 2011 18:04

Колега, дай да го видим този чейнджър, може пък да те отърва от него :)

За мен купувача си е невинен тук ;)

Защо?
Ами ето искам да си купя оригинално ЦД Гама 5 и чейнджър, ама бъкел не разбирам!
Питам, от Сеат стават ли? Продавачът казва: Да!... праща ми и не стават. Какво съм виновен аз? Че не съм изчел подробно всички писани неща в интернет за чейнджърите ли?? Ай... сиктир, а?

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 18 май 2011 18:08

Като цяло продавача пише , че ще стане.
Ама греда.
Юнашкото доверие отдавна го няма.
Купувача е виновен , защото е наивен .
Което не би трябвало да е така.
И не се лъжете , че като има опция за тест може да го тества.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 18 май 2011 18:13

lambo_sl написа:lambo_sl:Колега имаш ли идея дали ще стане на сеат ибиза 2001 година

Golf6000 написа:

Ще стане без никъв проблем ...:

явно че проблем има :!:

Ако човека не е в час с жици и тоци, разчита на такива думи и очевидно е подведен.
Друг е въпроса дали и доколко е в час и продавача,и дали умишленоо или неумишлено го е подвел. Според мен неумишлено, при положение че е посочил опция разглеждане и пробване.

и не виждам какъв е проблема, ако въпросния чейнджър се върне обратно на стария му собственик с опция да се види и пробва, така че да е сигурен че няма проблем!

Ако съм продавач аз лично бих си го взел обратно, при положение че съм казал "Ще стане без никъв проблем"

Това го пиша с уговорката, че нещата са действително така както ги е описал колегата!

Към автора- първите ти мнения се случват на много кофти място и при кофти случка. Има много жалки душички в този форум (няма как при такъв брой членове) и много от тях ще ти се изкажат в темата, такива теми особено ги привличат. Заеби го тоя чейндър, както и забрави тая тема и писаното в нея, щото ще се разочароваш много от форума(предполагам нямаш все още пълна картина и ако от тази случка ти се формира впечатлението... :? ) А форума не е никак лош, има достатъчно точни хора и както и самата идея, заради които си заслучава да си част от него.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 18 май 2011 18:14

my heart iS iCe написа:
ABSOLUT написа:
KirilGeorgiev написа:И с поглед как да разбере дали ще тръгне на Сеат?

В Еконт имаш 10 мин да прегледаш стоката.
Като си паркира Сеата пред офиса, отива с чейнджера и за тези 10 мин все ще разбере буксите стават ли или там каквото има да гледа.
А ако пък не си сигурен дали пасва, поискай допълнителни снимки, попрочети.
Аз ако не съм сигурен, не бих го купил чрез куриер.

:да: Напълно правилно!
И всеки знае че 2-ра ръка закупена стока без гаранция си е риск!
Не познавам момчето лично, но съм си писал с него, и е точен!
Според мен нещо при купувача работата не е както трябва!
Имаш опция да го пробваш, трябвало е да я използваш, и ако не е станало да го върнеШ!
Нищо лично, ма колегата в тоя случай не е измамник!
Той е предположил че може да стане!
Но нека чуем и неговото мнение!

Много точно си го обяснил,подкрепям напълно :да:

Получателя изгорял...голяма работа,тамън ще му е за урок другия път,когато купува нещо :Mr Green Fun

Аман от оплаквачи :screwy

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Сря 18 май 2011 23:20

Значи така мерси за рекламата където ми е правиш в кавички!!!Тук във форума съм продавал много неща: джанти,вежди за калници,усилвател,тонкулони елипси,вулан и др.няма смисъл да изброявам!!! Със опция преглед преди да се вземат от хората преди това и снимки съм пращал!!!!!!!!!До сега никой не се е оплаквал за нещо че съм го измамил като кажа никой значи никой !!!!!!Писал си и си копирал само което ти е угодно защо не копира текста където ти писах да се допиташ до някой който разбира :012: Писах ти че става за сеата защото така ми казаха!!! :talk: ПРАТИХ ТИ ГО СЪС ОПЦИЯ ПРЕГЛЕД като го взимаш от еконт евентуално да си със човека който разбира дали ще стане и ако не да го върнеш ти си го ПРИЕЛ!!!! от там нататък аз не смятам че съм виновен :deal :!:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 18 май 2011 23:35

колега Голф6000 не си съвсем прав ,защото както са заблудили теб така и ти си заблудил купувача.въпроса е принципен като и двамата са прави ,но ще забогатееш ли със жълти стотинки?
решението си е лично твое ,но помисли от човешка гледна точка :idea: а не от парична
п.п един доволен клиент води десет нови ,а един недоволен гони сто-това е прост търговски принцип...........

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Чет 19 май 2011 5:38

niks76 написа:колега Голф6000 не си съвсем прав ,защото както са заблудили теб така и ти си заблудил купувача.въпроса е принципен като и двамата са прави ,но ще забогатееш ли със жълти стотинки?
решението си е лично твое ,но помисли от човешка гледна точка :idea: а не от парична
п.п един доволен клиент води десет нови ,а един недоволен гони сто-това е прост търговски принцип...........

Niks до някъде си прав но не съвсем!
Защото през времето което е било дадено нещо при другата страна не се знае какво се е случило.
Може утре да има тема аз му го пратих здраво той ми го връща счупено примерно!

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Чет 19 май 2011 7:11

pe6kata написа:
lambo_sl написа:lambo_sl:Колега имаш ли идея дали ще стане на сеат ибиза 2001 година

Golf6000 написа:

Ще стане без никъв проблем ...:

явно че проблем има :!:

Ако човека не е в час с жици и тоци, разчита на такива думи и очевидно е подведен.
Друг е въпроса дали и доколко е в час и продавача,и дали умишленоо или неумишлено го е подвел. Според мен неумишлено, при положение че е посочил опция разглеждане и пробване.

и не виждам какъв е проблема, ако въпросния чейнджър се върне обратно на стария му собственик с опция да се види и пробва, така че да е сигурен че няма проблем!

Ако съм продавач аз лично бих си го взел обратно, при положение че съм казал "Ще стане без никъв проблем"

Това го пиша с уговорката, че нещата са действително така както ги е описал колегата!

Към автора- първите ти мнения се случват на много кофти място и при кофти случка. Има много жалки душички в този форум (няма как при такъв брой членове) и много от тях ще ти се изкажат в темата, такива теми особено ги привличат. Заеби го тоя чейндър, както и забрави тая тема и писаното в нея, щото ще се разочароваш много от форума(предполагам нямаш все още пълна картина и ако от тази случка ти се формира впечатлението... :? ) А форума не е никак лош, има достатъчно точни хора и както и самата идея, заради които си заслучава да си част от него.

Един колега който не оплюва копувача.За мен продавача трябва да си го вземе щом е казал че става а не е така.Аз един път бях пратил на един колега едни спортни пружини получава ги слага ги на колата ими звъни и ми вика ми гумата ми влезе в калника(незнам кво си е помислил след като взима червени пружини за колата)и ми казва че иска да ми ги върне и аз му казах няма ядове плати си куриера момчето ии сичко беше на 6 ;)

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 19 май 2011 7:29

Golf6000 написа:Писал си и си копирал само което ти е угодно защо не копира текста където ти писах да се допиташ до някой който разбира

lambo_sl написа:Golf6000:колега пратих ти чейнджъра ще е при теб във понеделник а кабелите ако дадеш 20 лева ще ти ги пратя защото са фабрични под мукети прагове и ще испочупа сумати щипки докато ги махна а и те вървят отделно допитай се пак до някой специалис ако ти излизат изгодно няма проблем ако не питай във магазин някой за музика аз всеки ден влизам във форума пиши какво си решил няма проблем :да:

А ти май четеш това което на теб ти харесва :не:
Напъни се с пумия тоя форум :не:
Мишки, които не ги е срам, че ще ги плюят за 40-50лв :не:

П.П купих алтернатор от колега от форума, в последствие при монтажа се оказа, че не работи една част (забравих и името), която нова е 50лв, а втора ръка сигурно е 20лв. Обадих му се на колегата и отговора веднага беше: "няма проблем, връщам ти веднага 50лв!" :shock Един прост пример за взаимоотношението между хората и човешките ценности. А аз дори не му се обадих да му се оплаквам, а да споделя, че алтернатора си работи :да:

lambo_sl
Автомобил: Audi A3
Двигател: AHF 2000

Мнениеот lambo_sl » Чет 19 май 2011 8:52

sk. написа:Колега, дай да го видим този чейнджър, може пък да те отърва от него :)

Колега само да си ида в нас ще му направя снимки и ако мислиш че ще стане ти го пращам няма проблеми.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 19 май 2011 9:27

Колегата ищец е прав...най-последният ми такъв случей беше с колегата mitrax.Който се оказа супер коректен.Понеже исках решетка с 4 фара,той ми прати,но не е прочел изискването в темата да е в добро/идеално състояние.Когато дойде видях,че е боядисвана,леко осукана и имаше дефекти по фарчетата.Нарочно взех решетката,а не я върнах,за да не му дойде като гръм от ясно небе.Свързах се с него,обясних му какво що и получих отговор:

mitrax:сериозно ли така се получи не сам искал да ти я набутвам значи може да измислим нещо ако ти трябва за голф 2 или за други коли само казваи и ти пращам нещо да наместим нещата
mitrax:nqma problemi prati mi q obratno

И така....Някой като отиде да си купува нещо на старо винаги го пробва,а като е през куриер и не можеш да го пробваш освен като го вземеш(изключваме отсега опцията за 15мин тест,която малко хора знаят),започват да са на другата страна....

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Чет 19 май 2011 10:21

значи при опцията преглед има възможност да го види със човек който разбира и да каже дали го взима или не на мен ми казаха че става и така съм му казал на колегата от там нататък мисля че не сте прави защото не съм дал развалена стока или нещо подобно това че не е помислил колегата си е негов проблем а и ми каза че го взима за негов приятел да му свърши услуга а онзи негов приятел не можа ли да си го види и да кажи става или не става когато го е преглеждал във еконта............................................... scare scare scare scare scare scare scare

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 19 май 2011 12:22

Продавача не е твърдял категорично,че въпросния артикул е напълно съвместим, а и е дал снимки,освен това е позволил и опция за преглед преди плащане.Според мен това е достатъчно коректно от негова страна.
Работата е там,че купувача наивно е поръчал нещо,за което не е сигурен че става,после не е използвал адекватно самата възможност за преглед...и сега си иска парите обратно...е не става така...като е проявил глупост,сега ще си търпи последствията и никви пари да не търси!

Виждам,че има хора в подкрепа,както на единия,така и на другия колега,затова моята позиция е твърдо в полза на продавача!

Искам да посъветвам купувача да помисли,ако е възможно да приспособи по някакъв начин въпросната техника,защото НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА,а не да плачка за парички :|

Потребителски аватар
steve PF
Автомобил: VW
Двигател: PF PB

Мнениеот steve PF » Чет 19 май 2011 13:50

Купувача си е виновен според мен.Продавача не е длъжен да знае дали става за Москвич,ЮМЗ,Сеат и т.н.Голямо мрънкане.....мрън-мрън :mrgreen:

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 19 май 2011 18:15

мале, мале...... немога да повярвам, че може да прецакаш човек за 30-40-50лв.

Golf6000 ако искаш на 12 юни взимам заплата, да ти пратя 50лв.

а всички дето реват, че момчето дето го е купило е виновно, ако на вас се случи дали ще говорите така?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”