Комари кат` врабчета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Re: Комари кат` врабчета

Мнениеот jrc2 » Сря 25 май 2011 23:24

avgeorgiev написа:Може ли комар да те зарази с болест, която се предава по кръвен път?

мм Не...питай Жужъла...и СПИН не може те хване даже...както каза колегата по горе наще БГ комари са бета версия...тия мъничките виатнамските,маларииски...те са си е...ли века...

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Сря 25 май 2011 23:27

scare :shock Това комар ли било?!?! Снощи в хола едно такова се катереше по стените, ама като не го знам какво е, си го оставих да поживее mhihi а днес не съм го засичал.

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Сря 25 май 2011 23:31

Комарите (Culicidae) са семейство двукрили насекоми. Наброяват около 3500 вида и се срещат на всички континенти освен Антарктида. Обитават най-често застояли води и блата.

Комарите преминават през четири различни фази в рамките на жезнения си цикъл – стадии на яйце, ларва, пупа и възрастни индивиди (имаго). Първите три стадия се развиват във водна среда и продължават между 5 и 14 дена, в зависимост от вида и околната температура. Възрастните комари се появяват след развитието на пупата, като първоначално плуват на водната повърхност. Продължителността на живот на комарите е между 4 и 8 седмици [1].

Комарите са временни паразити, като при почти всички видове женските пият кръв, която е необходима за развитието на яйцата им. Мъжките са по-големи от женските и се хранят само с растителни сокове и цветен прашец. Техни естествени врагове са водните кончета, които се хранят с тях. Комарите могат да пренесат причинители на редица опасни заразни заболявания като малария, западнонилска треска, денге, жълта треска и много други

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 25 май 2011 23:32

Йяяяя , на първата снимка комара колкот колата бре .
Аз до колкото знам , малките комари са по-опасни и смучат кръвчица по-често ( така съм слушал ) Но тези голямите не са никак за подценяване .

Има едни малки гадинки , който приличат на мравки , обаче са с по-голями гъзета . Тези гадове така ме накълваха , че все едно "стадо" комари са ме хапали . Много обичат да се настаняват по дрехите .
Някви мутаций ли стават незнам , но преди години имаше въшки , сега въшки няма пък има други твари ...

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 26 май 2011 0:00

В Свищов такива комари бяха,че като кацнеха на мрежата и тя се огъваше,а кучетата ги лаеха...Докарваха го на кардан от Татра.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 26 май 2011 0:15

dermeister написа:А стига бе! Верно ли и тия големите хапят? Аз също живея със заблудата, че големите са мъжки!
:shock

Е, колега, нали се сещаш, че ако беше така, мъжкия като резне женската може да й измие прозорците... от вътре.
Колкото до борбата с тия паразити, имаше едно време некви дето се увиваха в чаршафи едни, с маски, и с една уйевина опушваха дърветата, като все едно поп ръси със светена вода миряни. Скоро не съм ги виждал. Сигурно щото все повече хора започнаха да търсят извънземни и тия, с тия скафандри, ги е страх да излизат за да не ги прихванат търсачите. Чувал съм и за самолети които пръскат, главно по Дунава и блатата, ама миналата година нещо много на рядко го караха. Бях в Мартен(до Русе) за няколко дни. Вечер краката ми бяха като Хийтроу- точно един излети, и друг кацне.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 26 май 2011 0:39

Аматьори mhihi
Питайте ни дунавските чада как се справяме с комарите :)
Дет' се вика 4 вдигат чаршафа, а петия атакува...
Само за сведение - малките гадини се сцепваха да ни ядат, а големите до сега нито един.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 26 май 2011 1:22

Тея големите не хапят.
Ако те ухапе ще е като кълвано от гарга mhihi

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 26 май 2011 1:33

Има едни лосиончета!Пръскаш и гадините само обикалят около теб и не могат да те барнат!

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 26 май 2011 1:46

Аз чета някакви работи за босилек, здравец и мушкато че помагат. От последните две и аз бягам даже. Някой да е пробвал босилека?

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 26 май 2011 2:19

Изображение

Един палавник почти колкото гърлото на бутилка бира :twisted:

Иначе аз давам + за Autan.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 26 май 2011 7:21

:063: :063: :063: Напрао ми опрайхте настроението сутрешно :bowdown mhihi Тва Ваското тва Калм тва ...и другите mhihi Вие сте НЕЧОВЕЦИ :beer

Васе - ловат ли УКВ-то с тея антенки :Mr Green Fun РОШАВИТЕ имам впредвид mhihi :063:

Пожелавам на всеки повечко такива петъчни теми,пък били те и в сряда :banana mhihi

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Чет 26 май 2011 7:39

Matematiks написа:Пожелавам на всеки повечко такива петъчни теми,пък били те и в сряда

Чул те Господ, а..пардон..админ
А иначе тия зверове наистина изглеждат едри. Докато живеех с на'ште, чийто апартамент е доста близо до Марица, там бъкаше от подобни птеродактилоподобни гадини и когато тия животинки кацаха отстрани на блока, той се накланяше. Сред бабите от блока имаше брожение заради комарите. Уж пръскаха с някакви препарати, химии, ама ефект нулев. Даже имам чувството, че различните препарати им действат като анаболи и комарите стават все по-големи и все по-хищни. Според мен единственото спасение от кръвопийците е всички масово да се преместим да живеем в балкана.
Аз казах, хау!

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 26 май 2011 7:48

Гледам линка към лампата за комари и нещо не ме кефи, че е със стандартни луминисцентни тръби. Преди време си взех подобна, но тази светлина нищо не привличаше, стоеше си пусната по цяла нощ, а жертви никакви на сутринта. Модифицирах я леко с една тръба за UV светлина някъде към 390-400nm, сега няма изчистване сутринта на трупове, май само още прилеп не съм хващал :lol:
Иначе най-хапещи комари съм виждал на Сарафово, през сравнително демели дънки успя да ме клъвне един, някакви мутирали са там, огромни и стоят на раета като зебра.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 26 май 2011 8:02

ilia_d008 написа:Комарите са временни паразити, като при почти всички видове женските пият кръв, която е необходима за развитието на яйцата им. Мъжките са по-големи от женските и се хранят само с растителни сокове и цветен прашец.

Видяхте ли????А вие ми се смеете за предишното мнение!
Това че изглежда като смеска м/у питбул и хеликоптер апачи не означава че е опасен.....опасни са дребните(женските).
Някой,някога да го е нападал такъв едър комар?Само дребни.....
А тези лусиончета и спрейчета-един квадратен сантиметър да не си напръскал.....и те хапят точно там.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”