Колега карал книжка за Фадрома,Багер и Тежки машини,кранове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колега карал книжка за Фадрома,Багер и Тежки машини,кранове
Ти не знаеше ли и италиански? Май полиглот ша та прайм, а? 

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така
Шефката ми говори 9 езика

Шефката ми говори 9 езика

-
- Автомобил:
- Двигател:
Има развитие по темата с багерите, изкарах курса в фирмата, която сте посочили казват се Професионал БГ и офиса им е на Цариградско Шосе 123. Та въпросните хора се опитваха доста упорито да ме откажат с мотивите, че да си багерист не е проста работа и има много безработни багеристи и фадромисти с години опит, които си търсят работа без успех, и как си мисля, че ще се уредя на машина за 25000 и нагоре евра с едо свидетелство и без опит.
Обясних им най спокойно, че го искам за Испания, където ще бачкам като шефьор а багера ми е за доверие и респект и ми взеха документите с уговорката да изчакам докато се събере група от 3 човека за да стартира обучението. Попитах ги за други въпроси, които четох в форума за трите години и прочие та човека ми каза следното, което приемам за истина: обучението в училище е за монтьор на на ПСМ, а свидетелството за правоспособност е с определен брои часове теория и практика. Та теорияте беше в рамките на 5-6 дни след работа в учебният кабинет, по скоро бяха разяснения за учебните материали, които дадоха на всеки от нас практиката е 4 дни с различни машини и инструктор. Един ден с челен товарач, два дни с мини багер и един ден с комбиниран багер Кейс. Мога да заключа, че да станеш добър с комбиниран багер ти е нужно 30 дневно обучение, но при цена за наем на багер 250 лева за машиносмяна курса трябва да струва 7500 лева.
Обясних им най спокойно, че го искам за Испания, където ще бачкам като шефьор а багера ми е за доверие и респект и ми взеха документите с уговорката да изчакам докато се събере група от 3 човека за да стартира обучението. Попитах ги за други въпроси, които четох в форума за трите години и прочие та човека ми каза следното, което приемам за истина: обучението в училище е за монтьор на на ПСМ, а свидетелството за правоспособност е с определен брои часове теория и практика. Та теорияте беше в рамките на 5-6 дни след работа в учебният кабинет, по скоро бяха разяснения за учебните материали, които дадоха на всеки от нас практиката е 4 дни с различни машини и инструктор. Един ден с челен товарач, два дни с мини багер и един ден с комбиниран багер Кейс. Мога да заключа, че да станеш добър с комбиниран багер ти е нужно 30 дневно обучение, но при цена за наем на багер 250 лева за машиносмяна курса трябва да струва 7500 лева.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWpritezatel написа:... Мога да заключа, че да станеш добър с комбиниран багер ти е нужно 30 дневно обучение, но при цена за наем на багер 250 лева за машиносмяна курса трябва да струва 7500 лева.
Оффтопик: За 30 дни с комбиниран багер да се научиш най-много да не си опасен за околните ,себе си...и за машината,а представа си нямам какво може да се научи за един ден

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:VWpritezatel написа:... Мога да заключа, че да станеш добър с комбиниран багер ти е нужно 30 дневно обучение...
Оффтопик: За 30 дни с комбиниран багер да се научиш най-много да не си опасен за околните ,себе си...и за машината...

Това с багерите не е шега работа. За да направиш това, трябват много умения и опит:
http://vbox7.com/play:034e3b10
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ljubon написа:....
Това е от втория ден на обучението , нали

Ей , от този клип направо загубих ума и дума

Евала

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Истинският майстор може да работи легнал
(снимка личен архив
)

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Истинският майстор може да работи легнал![]()
Докато станеш майстор обаче, се случва и това понякога:
http://vbox7.com/play:25f902f5
Багерите нямат еърбеци, доколкото знам, затова много боли.

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Ще ми обясниш ли какво представлява курса,какво се учи,как протича курса и практилата???
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Това ли е изпитът?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”